Ο καλύτερος καιρός είναι ο…μουντός!

Η σημερινη γκρίζα ημέρα μου δίνει την κατάλληλη αφορμή για να μιλήσω για τον καιρό που αγαπώ πολύ περισσότερο από τις ανυπόφορες ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού. Για τον μουντό καιρό! Σε αντίθεση με του περισσότερους από σας, είμαι από τους ανθρώπους που περιμένουν πως και πως να χειμωνιάσει για να ξαναζήσω αυτές τις όμορφες, συννεφιασμένες και πολύ συχνά βροχερές ημέρες που τόσο πολύ μου αρέσουν.

Πρωτού αρχίσω να αναλύω τους λόγους που αγαπώ αυτές τις μέρες, θα ξεκινήσω βγάζοντας μια μικρή «χολή»-παραπονάκια- απέναντι στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Απο πού να αρχίσω; Από τον ιδρώτα που σε λούζει από τα πρώτα λεπτά της ημέρας; Από την αποπνικτική ατμόσφαιρα στα λεωφορεία και τα μετρό; Από την εμφάνιση των ΚΑΤΣΑΡΙΔΩΝ;Από τα κουνούπια που τριγυρίζουν στο αυτί σου όταν κοιμάσαι;Όπως και να’χει είμαι πλέον βέβαιη ότι οι μέρες  του καλοκαιριού δεν είναι για μένα.

Αντιθέτως ιδιαίτερη θέση στη καρδιά μου κατέχουν οι δροσερές και βροχερές μέρες. Αρχικά,μου φαίνεται ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός αυτός ο καιρός και σε συνδυασμό με λίγη μουσική ο ήχος της βροχής στο τζάμι είναι κάτι το αναντικατάστατο. Επίσης,ποιος δεν λατρεύει το χουχούλιασμα στο κρεβάτι του παρέα με την αγαπημένη του σειρά όταν έχει μια τέτοια μέρα; Ζεστές σοκολάτες,ζακετούλες,δροσιά…Το βρεγμένο χώμα ύστερα από τη βροχή. Πώς γίνεται να μην μου αρέσουν τέτοιες μέρες;

Αυτός ο γλυκός και συνάμα μελαγχολικός καιρός  προκαλεί έντονο συναισθηματισμό και είναι η κατάλληλη στιγμή για σκέψη,για να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου ή για να αφιερώσεις την μέρα στον συντροφό σου. Ανάλογα με τις προτιμήσεις και της προτεραιότητες του καθενός η βροχερή μέρα μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε λίγο τη στιγμή. Να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν,να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα. Έτσι και αλλιώς ζώντας σε μια ιδιαίτερη ηλιόλουστη χώρα, μερικά γκρι διαλείμματα δεν κάνουν και κακό έτσι δεν είναι;

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ξυπνήσουμε αντικρίζoντας μια γκρί μέρα,ας μην γκρινιάξουμε. Ανοίξτε ένα βιβλίο, βάλτε μουσική,τυλιχτείτε με την αγαπημένη σας κουβέρτα, βάλτε μια ταινία, κάντε ό,τι τραβάει η ψυχή σας και προσπαθείστε να το ευχαριστηθείτε όσο μπορείτε! Ακόμη και αν είστε λάτρεις του καλοκαιριού είμαι σίγουρη ότι μπορείτε να δείτε και τις μουντές μέρες με θετικό τρόπο όπως ακριβώς μπορώ και εγώ να δώ θετικά τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.Και να θυμάστε rainy days-best days!

8

Latest Articles

Διάβασε επίσης...