Νερό με αγγούρι: γιατί πρέπει να το συμπεριλάβεις από σήμερα στην καθημερινότητα σου

Μια νέα μόδα ξεσπάει σιγά σιγά και είναι αυτή του νερού με αγγούρι. Όλο και περισσότεροι απολαμβάνουν αυτό το υγιεινό, δροσιστικό ποτό στο σπίτι, αλλά που είναι το κακό; Εκτός από νόστιμο, είναι και πολύ εύκολο στην παρασκευή. Το νερό με αγγούρι προσφέρει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων στον οργανισμό μας.

 1. Σε ενυδατώνει
  Το σώμα μας είναι αδύνατον να λειτουργήσει χωρίς νερό. Είναι γνωστό, πως για την σωστή λειτουργία του, πρέπει να καταναλώνουμε 6 με 8 ποτήρια νερό ημερησίως. Βέβαια, μερικές φορές το να προσπαθούμε να πιούμε τόσο νερό, ιδιαίτερα αν δεν είμαστε από τους λάτρεις, καταντά βαρετό. Με την προσθήκη αγγουριού μπορούμε να δώσουμε μια επιπλέον γεύση.
 2. Μας βοηθά στο να χάσουμε βάρος
  Για όσους προσπαθούμε να χάσουμε βάρος, το νερό αγγουριού είναι το πλέον κατάλληλο αναψυκτικό, καθώς έτσι μπορούμε να αντικαταστήσουμε ανθρακούχα και ζαχαρούχα αναψυκτικά και ποτά. Επίσης μερικές φορές, ο οργανισμός μας τείνει να μπερδεύει την δίψα με την πείνα. Δηλαδή μπορεί να νιώθουμε πως πεινάμε, ενώ στην πραγματικότητα απλώς διψάμε. Το να καταναλώνεις το νερό αυτό, σε κάνει να αισθάνεσαι γεμάτος.
 3. Μεταφέρει αντιοξειδωτικά
  Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που αποτρέπουν και καθυστερούν την κυτταρική καταστροφή από το οξειδωτικό στρες. Το οξειδωτικό στρες μπορεί να οδηγήσει σε αρκετές χρόνιες παθήσεις, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, το αλτσχάιμερ, καθώς και σε παθήσεις της καρδιάς και των ματιών. Το αγγούρι είναι ένα από τα καταλληλότερα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνουμε, ώστε να αποφύγουμε τα παραπάνω.
 4. Διατηρεί την πίεση του αίματος σε χαμηλά επίπεδα
  Ένας παράγοντας που οδηγεί σε υψηλή πίεση είναι η ύπαρξη μεγάλης ποσότητας αλατιού και μικρής ποσότητας καλίου στον οργανισμό μας. Το κάλιο βοηθά στην ρύθμιση της ποσότητας του νατρίου που διατηρείται από τα νεφρά. Έτσι λοιπόν, το αγγούρι είναι μια καλή πηγή καλίου και η κατανάλωση του βοηθά στην ύπαρξη χαμηλής πίεσης του αίματος στο σώμα μας.
 5.  Συνεισφέρει στο υγιές δέρμα
  Το να διατηρούμαστε ενυδατωμένοι, βοηθά το σώμα μας να αποβάλει τις τοξίνες και να παραμείνει υγιές. Τα αγγούρια είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Β-5, η οποία χρησιμοποιείται ως θεραπεία κατά της ακμής.Πως να φτιάξω νερό με αγγούρι

  ΥΛΙΚΑ:
  1 μεγάλη κανάτα με κρύο νερό
  10 φέτες αγγούρι
  5 μεγάλα φύλλα μέντας ή δυόσμου (προαιρετικά)

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
  1. Πάρε την κανάτα με το νερό
  2. Πρόσθεσε μέσα τις φέτες αγγουριού και τα φύλλα μέντας ή δυόσμου
  3. Βάλε την κανάτα στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ
  4. Πιες το την άλλη μέρα και αν θέλεις πρόσθεσε παγάκια και ένα φύλλο μέντας

 
Χριστίνα Δάδινα
Πάντειο πανεπιστήμιο-επικοινωνίας μέσων και πολιτισμού

Latest Articles

Διάβασε επίσης...