Ο νέος Τζέιμς Μποντ είναι γεγονός!

Ο νέος Τζέιμς Μποντ είναι γεγονός και το όνομα εκείνου είναι Idris Elba. Αν και δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση το post του ηθοποιού στον λογαριασμό του στο twitter έδωσε απάντηση στις φήμες που τον παρουσίαζαν ως τον διάδοχο του Ντάνιελ Κρεγκ. Παράλληλα πριν από λίγες ημέρες, υπήρξε η δήλωση της παραγωγού της ταινίας Μπάρμπαρα Μπρόκολι ότι ήρθε η ώρα για έναν μη λευκό ήρωα. Η αλλαγή ωστόσο θα γίνει μετά την 25η ταινία, εκεί που θα δούμε για τελευταία φορά τον Κρεγκ με το σμόκιν του 007.

Λίγα λόγια για τον Idris Elba

Μοναχοπαίδι, ο Idrissa Akuna Elba γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο της Αγγλίας. Ο πατέρας του, Winston, είναι από τη Σιέρα Λεόνε και εργάστηκε στο Ford Dagenham. η μητέρα του, η Εύα, προέρχεται από την Γκάνα και είχε καθήκοντα γραμματέα. Ο Idris παρακολούθησε το σχολείο στην Canning Town.

Για να προσκομίσει τα προς το ζην μεταξύ των ενεργούντων ρόλων, εργάστηκε σε εργασίες όπως ελαστικές συναρμολογήσεις, πωλήσεις διαφημίσεων και νυχτερινές βάρδιες στο Ford Dagenham. Εργάστηκε σε νυχτερινά κέντρα με το ψευδώνυμο DJ Big Driis στην ηλικία των 19 ετών, αλλά άρχισε να μιλάει για τηλεοπτικούς ρόλους στις αρχές της δεκαετίας του ’20.

Ο πρώτος ρόλος του ήταν στην τηλεοπτική σειρά των τηλεοπτικών θεμάτων (1997), στην τηλεοπτική σειρά Ultraviolet (1998) και στο ιατρικό δράμα Dangerfield (1995). Οι πιο γνωστοί του ρόλοι είναι ο μπαρόνος φαρμάκων Russell “Stringer” Bell στη σειρά HBO The Wire (2002) και ως DCI John Luther στη σειρά BBC One Luther (2010). Αργότερα πρωταγωνίστησε στις ταινίες Daddy’s Little Girls (2007), Η νύχτα των αποφοιτών (2008), RocknRolla (2008), Αγέννητος (2009) και Ψύχωση (2009). Εμφανίστηκε επίσης στις ταινίες American Gangster (2007), Takers (2010), Thor (2011), Προμηθέας (2012), Το δαχτυλίδι της φωτιάς (2013), Θόρ 2: Σκοτεινός κόσμος και Star Trek: Beyond (2016).

1
Άννα Δραγάτση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Ραδιοφωνική παραγωγός της εκπομπής Art Voices για τρία χρόνια στο Spam Radio. Αγαπώ πολύ τα ταξίδια. Από τον Ιούλιο του 2016 ανήκω στην ομάδα του beasty-press.com!

Latest Articles

Διάβασε επίσης...