Νέα αρχή – Καλώς μας έρχεσαι Σεπτέμβρη

30 Αυγούστου σήμερα. Μια μόνο ημέρα έμεινε για το επίσημο τέλος του καλοκαιριού. Και έτσι έρχεται η στιγμή που μπαίνει το φθινόπωρο, με πρώτο μήνα στη σειρά τον Σεπτέμβρη. Είναι η στιγμή που αρχίζουν τα σχολεία, η εξεταστική και μετέπειτα η σχολή. Ναι, το παραδέχομαι είναι ίσως ο αγαπημένος μήνας μιας και μας δίνει το έναυσμα πως πλησιάζει ο χειμώνας που τόσο πολύ αγαπώ.

Για εμένα ο Σεπτέμβρης σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Την αρχή για κάτι το καινούριο, κάτι το διαφορετικό. Σου δίνει χρόνο για να οργανωθείς, να προγραμματιστείς για το νέο σου ξεκίνημα. Τον βλέπω λες και είναι η πρώτη μέρα του χρόνου που θα πάρω ένα χαρτί και θα γράψω τους φετινούς μου στόχους, θα φτιάξω το εβδομαδιαίο μου πρόγραμμα και θα προσπαθήσω να βάλω σε μια σειρά όλα αυτά που θέλω να κάνω. Βάζοντας έτσι τα θεμέλια της νέας αυτής χρονιάς.

Θα αναλογιστώ τι έχω κάνει και τι όχι όσον αφορά την προηγούμενη χρονιά ή στην συγκεκριμένη περίπτωση στο προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος. Με ένα μικρό ταξίδι στο παρελθόν θα ψάξω και θα βρω τους  τομείς που θα ήθελα να βελτιωθώ. Παρ’ όλα αυτά είναι και μια καλή ευκαιρία για να χώσω στο πρόγραμμά μου και μερικές ώρες για να ασχοληθώ με τα χόμπι μου ή απλά για να χαλαρώσω και να κάνω μια βόλτα στους δρόμους της γκρίζας για άλλους Αθήνας, εγώ θα την χαρακτήριζα τρικολόρε (σαν τα μακαρόνια) γιατί απλά έχει λίγο από όλα.

Όπως έχετε καταλάβει η προετοιμασία μου για το Σεπτέμβρη μοιάζει σαν μια ιεροτελεστία που ακολουθεί κάθε φορά συγκεκριμένα βήματα. Για τους ανθρώπους που εργάζονται και έχουν απαλλαγεί από τις σχολικές και ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις όλη αυτή η προετοιμασία γίνεται κάθε Ιανουάριο που αλλάζει ο χρόνος (ίσως είναι και πιο λογικό αυτό).

 

Όπως και να έχει σας εύχομαι καλή αρχή και καλό φθινόπωρο!

4
Κλειώ Δημοσθένους
Λίγα λόγια για εμένα... χμμμ είμαι φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κατάγομαι από τη Λευκωσία της Κύπρου. Μου αρέσει πολύ το θέατρο, ο κινηματογράφος, η μουσική και να διαβάζω βιβλία. Λατρεύω τα ζώα και για αυτό συγκατοικώ με μία γάτα.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...