Να ονειρεύεσαι

Το βράδυ ίσως να είναι τελικά πρόβλημα..

Εκεί γίνεσαι το θύμα που εγκλωβίζεται και δύσκολα ξεφεύγεις από το αδιέξοδο. Ξαπλώνεις, χαλαρώνεις, κλείνεις τα μάτια σου και τότε είναι που πιάνεσαι σαν ποντίκι στη φάκα. Σκέψεις, προβληματισμοί, ταλαιπωρία, όλα αυτά μαζί. Δεν σε αφήνουν ήσυχο, δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς, να ονειρευτείς. Σε ταλαιπωρούν.

Τι έκανες σωστό και τι λάθος; Τι πήγε στραβά σήμερα; Που έφταιξες και γιατί; Γιατί να συμβαίνουν όλα αυτά; Τι είδους παιχνίδι σου παίζει η μοίρα;
Όλα αυτά σε βασανίζουν αργά το βράδυ!

Υποτίθεται το βράδυ είναι η πιο χαλαρωτική ώρα. “Υποτίθεται.” Σε κατακλύζουν οι σκέψεις χωρίς να σε αφήνουν να αφεθείς. Νιώθεις εκείνο το συναίσθημα, πως κάποιος σε πνίγει, σε πιέζει. Ίσως να γίνεται αυτό διότι όλη μέρα τρέχεις για τις υποχρεώσεις σου και δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς…

Το βράδυ όμως είναι για τα όνειρα.. Πρέπει να αφήνεσαι ελεύθερος στα χέρια του Μορφέα.. Να μην σε βασανίζει τίποτα. Να μην σκέφτεσαι, απλώς να χάνεσαι ξέγνοιαστα.

Όμως όσο και να προσπαθείς να γίνει αυτό, δύσκολα πιάνει.Όσο σκοτεινιάζει, όσο βραδιάζει, μαζεύονται όλα και κάνουν το μυαλό σου μπάχαλο.

Καλό θα ήταν, σε τέτοιες περιπτώσεις, να ανοίξεις το παράθυρο σου, να κοιτάξεις τον ουρανό που λάμπει από αστέρια και απλά να αφεθείς. Σκέψου ναι,αλλά κάν’ το όλο αυτό να είναι όμορφο, όχι πιεστικό. Κοιτώντας τον ουρανό θα καθαρίσει το μυαλό σου, θα πάρεις κατάλληλες αποφάσεις, θα σκεφτείς χωρίς καμιά πίεση.

Το μυστικό είναι να αφήνεσαι. Πρέπει να ονειρεύεσαι τα βράδια.
Γιατί τα όνειρα αντικαθιστούν τους στόχους σου. Είναι αυτά που σου δίνουν δύναμη να προχωρήσεις, να κάνεις το επόμενο βήμα. Αυτά που θα σε κάνουν να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί πιο αισιόδοξος από ποτέ!!

Τα όνειρα είναι για αυτούς που είναι ελεύθεροι. Γι αυτούς που δεν υπολογίζουν τα πρέπει και τα μη. Είναι γι’αυτούς που παίρνουν ρίσκα. Γι’αυτούς που αγαπούν τον εαυτό τους και την ίδια τη ζωή. Πάρε και εσύ το ρίσκο..
Προσπάθησε να ξεφύγεις..

Οι ανθρώποι που παύουν να ονειρεύονται, παύουν και να υπάρχουν!
Μην ξεχνάς να ονειρεύεσαι!!

 

2
Άντρεα Νικολάου
Ο αυθορμητισμός είναι ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία της προσωπικότητας μου.Είμαι φοιτήτρια στο Τμημα Επικοινωνίας&Μεσα Μαζικης Ενημέρωση στο ΕΚΠΑ και κατάγομαι από ένα γεμάτο ιστορία νησί,την Κύπρο.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...