Να μένεις άνθρωπος

Να μένεις άνθρωπος όσο περνάν τα χρόνια από πάνω σου αμείλικτα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα με την ζωή και τον εαυτό σου. Να μένεις άνθρωπος γιατί μόνο ως άνθρωπος θα  έχεις τον αληθινό σεβασμό των γύρω σου για να χτίσεις σχέσεις και φιλίες που θα κρατήσουν μια ζωή, όχι από φόβο και ανάγκη, αλλά από επιλογή. Μην υπολογίζεις στο φόβο για να μείνουν οι άνθρωποι κοντά σου, με την πρώτη ευκαιρία που θα νιώσουν ελεύθεροι θα φύγουν. Έτσι είναι φτιαγμένοι εξ αρχής. Κανείς δεν σέβεται και δεν εκτιμά κάποιον με το ζόρι. Αυτές είναι έννοιες που πρέπει όχι μόνο να τις εμπνέεις στον άλλον αλλά και να προσπαθείς κάθε μέρα να τις κρατήσεις ζωντανές μεσ’ την ψύχη του.

Μην καθησυχάζεις την συνείδηση σου λοιπόν για το ένα καλό που έκανες κάποτε. Το ένα είναι πολύ λίγο για να φέρει τα συναισθήματα που έχεις ανάγκη για να νιώθεις πλήρης για μια ολόκληρη ζωή. Να μένεις άνθρωπος γιατί μόνο τότε θα σε βλέπουν και οι άλλοι έτσι και θα στεναχώριουνται με την στενοχώρια σου και θα χαίρονται με τις χαρές σου. Μην βλέπεις και κρίνεις μόνο τις ατέλειες των άλλων γύρω σου αλλά στρέψε τα μάτια σου για μια φορά προς τα κάτω, χαμήλωσε την μύτη σου και κοίτα τον εαυτός σου. Μήπως ξαφνικά φαντάζει πιο ατελής από οποιανδήποτε άλλο;

Μην επιλεγείς να χτυπάς τον άλλον όταν κρίνεις ότι έχει την ανάγκη σου. Αυτό μόνο αδυναμία και φόβο δείχνει. Φόβο ότι ο άλλος τα κατάφερε καλύτερα και εσύ μένεις πίσω. Αλλά με την ζήλια κάνεις δεν προχώρησε μπροστά. Αυτό το πράσινο τερατάκι που σε κάνει να «τρως» τους άλλους γύρω σου στο τέλος θα καταλήξει να «φάει» εσένα.  Σταμάτα λοιπόν να κοιτάς τους άλλους και κοίτα πως μπορείς εσύ να βελτιώσεις την ζωή και την καθημερινότητα σου.

Να δίνεις και να δίνεσαι γιατί μην ξεχνάς πως ότι δίνεις θα πάρεις πίσω σε αυτή την ζωή. Μην επιτρέπεις έτσι να μοιάσεις σε κανέναν. Να αγαπάς, να νοιάζεσαι και να συγχωρείς και ας σου λένε οι πολλοί ότι εκεί έξω ο κόσμος είναι ένα κοπάδι λύκοι και αυτά θα σου βγούνε σε κακό. Να μένεις «πρόβατο» και όχι «λύκος». Γιατί με αυτή σου την επιλογή θα καταδικάσεις τον εαυτό σου είτε σε ισόβια μοναξιά είτε σε ισόβια συντροφικότητα και αγάπη. Εσύ διαλέγεις! Πρόσεξε λοιπόν να επιλέξεις συνετά!

12

Latest Articles

Διάβασε επίσης...