Murder Room Season 2: Η πιο εθιστική σειρά του YouTube επιστρέφει

Μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές του καναλιού RoosterTeeth στο YouTube επιστρέφει με μια δεύτερη, ακόμα πιο συναρπαστική σεζόν!

“Σε έναν κόσμο όπου οι μηχανές τεχνητής νοημοσύνης έχουν αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά την εξιχνίαση εγκλημάτων, μια μικρή ομάδα ειδικών πρέπει να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του εγκληματία στην οποία κατέληξε νωρίτερα η μηχανή, παρόλο που εκείνη έχει πάντοτε ποσοστό ακριβείας 99,2%.”

Αν αγαπάτε κι εσείς τα παιχνίδια, τις ταινίες και γενικότερα τις ιστορίες μυστηρίου, τότε η σειρά Murder Room από το YouTube κανάλι RoosterTeeth θα σας κάνει να μην ξεκολλάτε απ’ την οθόνη! Η πρώτη σεζόν είχε τόσο μεγάλη επιτυχία που γέννησε και δεύτερη, η οποία έκανε την πρεμιέρα της στις 2 Ιουνίου 2019.  Πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο συμμετέχουν τα ίδια τα μέλη του καναλιού, ενώ παράλληλα εμείς που παρακολουθούμε έχουμε τη δυνατότητα να ζήσουμε την εμπειρία μαζί τους. Το παιχνίδι είναι αρκετά παρόμοιο με τα σημερινά escape rooms, ωστόσο οι παίκτες βρίσκονται αποκλειστικά σε ένα μόνο δωμάτιο και κάθονται σε ένα τραπέζι μαζί με τον game master, ο οποίος τους καθοδηγεί σε κάθε τους βήμα.

Σε κάθε 45λεπτο επεισόδιο, που μπορούμε να παρακολουθήσουμε δωρεάν στο YouTube, οι παίκτες οφείλουν να λύσουν μια υπόθεση (συνήθως φόνο) έχοντας μόλις 30 λεπτά στη διάθεσή τους και τρία time-outs. Τις περισσότερες φορές η μηχανή ΑΙ βοηθά τους ερευνητές παρέχοντάς τους στοιχεία, ειδικά τεστ DNA κι αποτυπωμάτων, καθώς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία τους φανεί απαραίτητη. Παράλληλα, ο game master καθοδηγεί τους ερευνητές τοποθετώντας τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν σε μια σειρά και ενημερώνοντάς τους για το χρόνο που τους απομένει. Συχνά οι ερευνητές θα πρέπει να επεξεργαστούν από χειροπιαστά στοιχεία και αποδείξεις μέχρι ηλεκτρονικά αρχεία, βίντεο και φωτογραφίες. Επιπλέον, έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το time-out έως τρεις φορές, πράξη η οποία που τους επιτρέπει να παγώσουν το χρόνο για ένα λεπτό ώστε να συγκεντρώσουν τις σκέψεις τους.

Παράλληλα, βασικό τμήμα της διαδικασίας είναι η επικοινωνία με τους υπόπτους της υπόθεσης. Οι ερευνητές πρέπει μέσα από τηλεφωνική επικοινωνία να ανακρίνουν τους υπόπτους και συνδυάζοντας κατάλληλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους να τους αποκλείσουν τον ένα μετά τον άλλο έως ότου καταλήξουν στον δολοφόνο.

Τα επεισόδια της σειράς είναι άκρως εθιστικά και το immersion που επιτυγχάνεται είναι αξιοθαύμαστο καθώς η ομάδα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με τα props. Το δωμάτιο είναι διακοσμημένο με ηλεκτρονικές οθόνες, ένα κεντρικό τραπέζι για τους ερευνητές κι έναν μεγάλο ηλεκτρονικό χάρτη στο κέντρο του. Παράλληλα, οι ηθοποιοί που υποδύονται τους υπόπτους, αλλά και οι μάρτυρες που ενδέχεται να καλέσουν οι ερευνητές καταφέρνουν να μας πείσουν αρκετά εύκολα με τις ερμηνείες τους. Τέλος, η μουσική υπόκρουση και το μοντάζ καταφέρνουν να ολοκληρώσουν το πακέτο της διείσδυσης δίνοντας μας την εντύπωση ότι είμαστε και εμείς μέλη της ομάδας των ερευνητών.

Αν ψάχνετε λοιπόν για μια νέα σειρά που θα σας κάνει να μη ξεκολλάτε, το Murder Room αποτελεί εύκολη λύση παρέχοντάς σας ένα ολοκαίνουργιο και συναρπαστικό επεισόδιο κάθε εβδομάδα!

8
Γκρέτα Γιάτσου
Ονομάζομαι Γκρέτα Γιάτσου (από το Γεωργία) και κατάγομαι απ’ την πανέμορφη Κεφαλλονιά. Σπουδάζω στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και στόχος μου είναι να ασχοληθώ με την αθλητικογραφία, ωστόσο μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα που με ενδιαφέρουν και μου τραβούν την προσοχή. Αγαπώ τη μουσική και το τραγούδι (τις περισσότερες ώρες της ημέρας φοράω ακουστικά), ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική και λατρεύω το gaming, τα anime και τις βόλτες με καλή παρέα.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...