Μπορεί να κρατήσει μια σχέση από απόσταση;

Οι σχέσεις από απόσταση δεν κρατάνε και πάμε να δούμε το γιατί!

Είχες σχέση από το σχολείο και τώρα περάσατε σε διαφορετικές πόλεις; Έφυγε το ταίρι σου στο εξωτερικό για σπουδές ή για δουλειά; Δύσκολα τα πράγματα για τη σχέση σας. Αν η απόσταση δεν είναι μεγαλύτερη των 3 ωρών κάτι γίνεται. Αν πρόκειται για παραπάνω, καλύτερα ξέχνα τον/-την! Ειδικά αν μιλάμε για σχέση μικρότερη των 6 μηνών μην το προσπαθήσεις καν!

 

 

Αρχικά, είσαι στα καλά σου; Κάθεσαι και ασχολείσαι με κάτι που δεν έχει μέλλον, ενώ μπορείς να βγεις έξω, να φλερτάρεις και να ζήσεις τη ζωή σου; Μια φορά είσαι νέος/-α. Πότε, δηλαδή, θα κάνεις τις τρέλες σου; Όταν θα έχεις οικογένεια και παιδιά; Μην αφήνεις τα χρόνια να περνάνε χωρίς να διασκεδάζεις. Δεν σου λέω να είσαι κάθε μέρα με άλλον/-η. Αλλά μην κολλάς κιόλας σε κάποιο πρόσωπο με το οποίο δεν τραβάει. Εδώ δεν ξέρεις τι θέλεις να φας για μεσημέρι και νομίζεις ότι ξέρεις τι ψάχνεις σε έναν άντρα ή μια γυναίκα; Και είσαι σίγουρος/-η ότι βρήκες τον/την ιδανικό/-ή και δεν θέλεις να τον/την χάσεις; Ναι… μας έπεισες…

 

 

Δεν λέω υπάρχουν και λίγες νεανικές σχέσεις που καταλήγουν σε σχέσεις ζωής. Και δεν υπολογίζουν ούτε απόσταση, ούτε τίποτα. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι πολύ σπάνιο και προϋποθέτει να είναι και οι δύο συνειδητοποιημένοι, ώριμοι, να θέλουν τα ίδια πράγματα την ίδια χρονική στιγμή και φυσικά να υπάρχει αγάπη και όχι απλά ενθουσιασμός και έρωτας. Και πριν σκεφτείς ότι είστε εσείς αυτό το ζευγάρι που περιγράφω, αναρωτηθείτε αν ο σύντροφός σας έχει την ίδια άποψη με σας ή απλά δεν θέλετε να βγείτε από τη ροζ φούσκα σας.

 

 

Επομένως, δεν είναι εφικτή μια σχέση από απόσταση; Κατά 90% (ίσως και παραπάνω) όχι! Κάνε ενα βήμα πίσω και δες το και από άλλη οπτική πριν μπεις στη διαδικασία μια τέτοιας σχέσης. Στην αρχή, θα σου λέιπει και θα του/της λείπεις. Θα βρίσκεστε όσο το δυνατόν πιο τακτικά (για εξωτερικό ξεχάστε το). Όσο θα περνάει ο καιρός, οι συναντήσεις σας θα αραιώνουν. Ο καθένας σας θα έχει πλέον διαφορετική ζωή, άλλες υποχρεώσεις και άλλα θέλω. Ο κόσμος του/της δεν είσαι μόνο εσύ και βάλε το καλά στο μυαλό σου! “Ναι αλλά θα μιλάμε μέσω Skype, Facebook, Instagram κλπ”. ΧΑ ΧΑ ΧΑ… ΔΕΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΑΦΗ!

 

 

Και εδώ έρχεται το θέμα της ζήλειας. ΠΑΝΤΑ θα σκέφτεσαι μήπως σε έχει κάνει τάρανδο! Το ξέρεις ότι το σεξ είναι ανθρώπινη ανάγκη, το ξέρεις ότι οι συνομιλίες μέσα από μια οθόνη δεν είναι αρκετές. Κάποιος από τους δύο θα λυγίσει και θα απατήσει. Ή θα πρέπει να δεχτείς μια “ελεύθερη” σχέση ή φύγε. Αλλά ακόμα κι αν κανείς δεν έχει σκοπό να απατήσει, η ζήλεια θα υπάρχει και είναι αυτή που τελικά καταστρέφει τις σχέσεις εξ αποστάσεως.

 

 

Ας δούμε το θέμα και μέσα από μια αληθινή ιστορία:

Η Ε. τα είχε 3 μήνες με τον Α. όταν εκείνος έφυγε για δουλειά στο εξωτερικό. Προσπάθησαν να κρατήσουν τη σχέση τους ζωντανή μέσω μηνυμάτων και τηλεφώνου. Και το κατάφερναν αν και η ζήλεια υπήρχε και τους έφερνε πολλές φορές στο σημείο να πούνε “χωρίζουμε”. Η λαχτάρα δε, για να βρεθούνε ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Πέρασαν 2 ολόκληρα χρόνια για να ξανασυναντηθούν και αυτό κράτησε λίγες μέρες. Η χαρά και των δυο τεράστια. Κάνανε όνειρα μαζί και θέλανε να συγκατοικήσουν μαζί στο εξωτερικό, μόλις η Ε. τελειώσει τις σπουδές της στην Ελλάδα. Εκείνη του ζήτησε αρραβώνα επειδή, φυσικά, δεν μπορούσε να ξενιτευτεί για κάτι αβέβαιο. Ο Α. αρνήθηκε, αλλά εκείνη σαν ερωτευμένη κοπέλα έμεινε μαζί του. Μέχρι η ζήλεια και η απόσταση να τους χωρίσουν οριστικά. Ο έρωτας; Ναι, υπάρχει ακόμα αλλά ως εκεί…

 

 

Για να συνοψίσουμε, οι σχέσεις από μεγάλη απόσταση δεν κρατάνε ακόμα κι αν υπάρχει αγάπη και έρωτας. Κρατάνε ΜΟΝΟ σε πολύ ειδικές περιπτώσεις. Κυρίως όταν υπάρχει μια ημερομηνία “λήξης” της απόστασης, όταν, δηλαδή, ξέρεις ότι σε π.χ. 2 χρόνια θα μένετε ξανά στον ίδιο τόπο.

 

 

 

2
Μαρία Απαλαχίδου
Ποδοσφαιρόφιλη, δυναμική, τρελή με σαρκαστική συνήθως διάθεση. Φοιτήτρια του ΕΚΠΑ και γνήσια βορειοελλαδίτισσα από τις Σέρρες ( ΣΟΥΒΛΑΚΙ είναι και όχι καλαμάκι ). Σαν ρομαντική και επαναστάτρια, μου αρέσει να ζω στο κόκκινο.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...