Μουσική και σινεμά …..together!!

 Σινεμά και μουσική.Όταν η 7η Τέχνη συναντά την 5η τέχνη!!

 Η τέχνη μας ταξιδεύει, μας μορφώνει,μας απογειώνει. Όταν όμως 2 τέχνες συναντιούνται το αποτέλεσμα είναι πραγματικά ανάρπαστο. Σήμερα παρουσιάζουμε στιγμές όπου το σινεμά συναντά την μουσική. Στιγμές όπου η αφήγηση συναντά τον ρυθμό και την μελωδία. Στιγμές όπου το σινεμά δημιουργεί κάτι μαγικό.

1. Put the blame on Mame.

 

H πιο ερωτική famme fatale ξεδιπλώνει τον αισθησιασμό της σε μία από τι πιο γνωστές σκηνές προκλητικού και εκλεπτυσμένου στριπτίζ στην ιστορία του κινηματογράφου. Gilda (1946)  μέσα από την μοναδική Rita Hayworth.

 

2.Singing in the rain.

 

Gene Kelly στο Singing in the rain (1952). Χαρά, αισιοδοξία και αναζωογόνηση τραγουδώντας και χορεύοντας ρυθμικά σε μία νυχτερινή βροχερή πόλη. Ο άνθρωπος που έδειξε ότι η βροχή δεν συνδέεται αναγκαστικά με τη  μελαγχολία και την μιζέρια. Δεν χρειαζόμαστε πάντα τον ήλιο για να είμαστε χαρούμενοι.

3. Let’s call the whole thing off.

https://www.youtube.com/watch?v=zZ3fjQa5Hls

 

Shall we dance (1937) με Fred Astaire και Ginger Rogers. Φινέτσα, γουστόζικο στυλ, εκκεντρική χορογραφία πάνω σε roler skaters και το ρομαντικό αυτό δίδυμο δημιουργούν μια από τις πιο κλασσικές στιγμές του Αμερικάνικου σινεμά. Η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού ανήκει στον Louis Armstrong.

4. As time goes by.

 

Η πιο ρομαντική ταινία όλων των εποχών Casablanca (1942)  υπό τη μελαγχολική μουσική του Dooley Wilson. Ανεκπλήρωτος βαθύς έρωτας, εποχή πολέμου. Μία παλιά εποχή που έχει περάσει σαν το φύσημα του ανέμου,αλλά παραμένει ανεξίτηλη για όλους τους ρομαντικούς εραστές. Τhe world will always welcome lovers, as time goes by…

 

5. Que Sera Sera.

https://www.youtube.com/watch?v=uvbCdM89ED8

 

 

H πασίγνωστη Doris Day τραγουδάει στο The man who knew to much (1957) ένα τραγούδι-αντίληψη ζωής για αρκετούς. Que Sera,Sera,Whatever will be,will be. The future’s not ours to see…

Πηγή εικόνας εξωφύλλου:www.sky.com
 

Latest Articles

Διάβασε επίσης...