Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας: «Monochrome» στη Blank Wall Gallery

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Monochrome» όπου θα παρουσιαστούν φωτογραφίες καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Monochrome

Μονόχρωμες δημιουργίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της φωτογραφίας, από πορτραίτα μέχρι φωτογραφία δρόμου. Οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους με τη δημιουργικότητα να παίζει κυρίαρχο ρόλο. Πολλές φορές η αληθινή τέχνη και η ομορφιά βρίσκονται στην απλότητα. Η απουσία του χρώματος αντί να αποδυναμώσει την εικόνα την κάνει πιο ισχυρή και πιο επιβλητική. Αυτό στις μέρες μας ισχύει σε μεγάλο βαθμό, αφού οι θεατές έχουν κορεστεί από την πληθώρα χρώματος και πληροφοριών που τους κατακλύζουν καθημερινά.

Daniel Castonguay-Canada

Αυτό είναι ίσως και το στοιχείο που συναρπάζει τόσο τους φωτογράφους όσο και τους θεατές, η μεταμόρφωση του καθημερινού και του συνηθισμένου σε κάτι διαφορετικό, πιο απλό αλλά και πιο δυνατό ταυτόχρονα.

Οι μονόχρωμες φωτογραφίες δεν είναι ποτέ μόνο αυτό που δείχνουν. Πίσω από την εικόνα υπάρχει ένα πολύ έντονο συναίσθημα αλλά και μνήμες που ζωντανεύουν.

Bjoern Kupper – Germany – The Shadow Play

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες:
www.blankwallgallery.com
info@blankwallgallery.com
[p]+30.211.4052.138
[m]+30.694.3868.124

Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας: «Monochrome» στη Blank Wall Gallery
Ivan Galic – Croatia

Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα – Τρίτη
Τετάρτη – Παρασκευή: 16:30-21:30
Σάββατο:12:00-14:30
Κυριακή – Πέμπτη: Κλειστά

Blank Wall Gallery

Όντας φωτογράφοι οι ίδιοι, έχουμε συνειδητοποιήσει από τη δική μας εμπειρία ότι υπάρχουν πολύ λίγες γκαλερί αποκλειστικά απευθύνεται σε φωτογράφους, αν και υπάρχει μια τέτοια ανάγκη. Έτσι, το 2014, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο για να δώσουμε στους φωτογράφους, σε όλο τον κόσμο, την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους και να γίνουν γνωστοί σε ένα ακροατήριο εκτός της χώρας καταγωγής τους.

Στόχος μας είναι να οργανώσουμε 1 ομαδική έκθεση το μήνα, παρουσιάζοντας πάνω από 70 φωτογραφίες με πρωτότυπη και εμπνευσμένη εργασία κάθε φορά. Επιπλέον, θα θέλαμε να δώσουμε στους θεατές την ευκαιρία να γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους φωτογράφους μέσω των ατομικών τους εκθέσεων. Ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε την τόνωση των θεατών και την παρουσίαση νέων τάσεων και τρόπων έκφρασης στη φωτογραφία και ότι το όνομά μας θα είναι συνώνυμο της καινοτομίας σε αυτόν τον τομέα.

1
Άννα Δραγάτση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Ραδιοφωνική παραγωγός της εκπομπής Art Voices για τρία χρόνια στο Spam Radio. Αγαπώ πολύ τα ταξίδια. Από τον Ιούλιο του 2016 ανήκω στην ομάδα του beasty-press.com!

Latest Articles

Διάβασε επίσης...