MINECRAFT Ένα Παιχνίδι Για Όλους

Λίγο, πολύ όλοι έχουμε ακούσει για το περίφημο MINECRAFT το “16-bit”, video game στο οποίο μπορείς να δημιουργήσεις σχεδόν τα πάντα και να αφήσεις την φαντασία σου να οργιάσει όσο ποτέ άλλοτε. Για όσους δεν έχετε ξανακούσει αυτό το παιχνίδι ήρθε η ώρα για μάθημα.

To Minecraft κατηγοριοποιείται ως ένα “sandbox/open-world/survival” παιχνίδι, δηλαδή έχεις την δυνατότητα να κάνεις οποιεσδήποτε αλλαγές στο παιχνίδι χωρίς περιορισμούς, συνήθως όμως και χωρίς κάποια βασική αφηγηματική πλοκή. Κυκλοφόρησε το 2011 και από τότε οι πωλήσεις του δεν έχουν σταματήσει να αυξάνονται. Η υπόθεση είναι απλή, βρίσκεσαι σε ένα νησί και έχεις την δυνατότητα να καταστρέφεις κάποια αντικείμενα για να φτιάξεις κάποια άλλα, όπως, σπαθιά, καταφύγιο, φάρμες και γενικά οτιδήποτε μπορείς να δημιουργήσεις με την φαντασία σου. Έλα όμως που όταν νυχτώνει βγαίνουν κάποια τέρατα που πρέπει ή να τα σκοτώσεις και να πάρεις ό,τι έχουν να σου δώσουν ή να τρέξεις όσο πιο μακριά τους μπορείς για να μην πεθάνεις.

ΠΈΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΟΚΉ

Πέρα από το ότι πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο να επιβιώσεις την νύχτα, το Minecraft δεν σταματά εκεί. Σου δίνει την δυνατότητα να παίξεις online με παίκτες από όλο τον κόσμο και να δημιουργήσετε μαζί ένα δικό σας σύμπαν το οποίο συνεχίζει να αναπαράγεται και να εμπλουτίζεται μόνο του αφού δημιουργηθεί. Μπορείς να παίξεις διάφορα mini-games με τους άλλους παίχτες ή απλά να πάτε για εξερεύνηση σε σπηλιές και άγνωστα μέρη στο σύμπαν που δημιουργήσατε ή βρήκατε δημιουργημένο από κάποιον άλλο παίχτη.

ΜINECRAFT: STORY MODE

Τα χρόνια περνούν και το Minecraft γίνεται πιο διαδεδομένο από ποτέ, έτσι οι δημιουργοί του είχαν μία τέλεια ιδέα το 2014!

Δημιουργός 1- Χμμμ, τι λείπει από το Minecraft?

Δημιουργός 2- Χμμμ, έχουμε ότι δεν έχουν όλα τα “κοινά” παιχνίδια δράσης.

Δημιουργός 1- Ναι! αλλά δεν έχουμε ότι τα άλλα παιχνίδια έχουν..

Δημιουργός 2- STORY MODE!

Δημιουργός 1- Ακριβώς!!

Και κάπως έτσι ήρθε ουρανοκατέβατη η ιδέα του να βγάλουν μια εκδοχή του Minecraft η οποία θα είχε πλοκή και ενδιαφέρον. Oι φανς ενθουσιάστηκαν με αυτήν την ιδέα και γενικά το παιχνίδι αποδείχτηκε περισσότερο ενδιαφέρον απ’οτι περίμενε ο κόσμος με τελική βαθμολογία από την IGN 7,3.

ΠΡΟΙΟΝΤΑ MINECRAFT 

Πέρα από το ότι το Minecraft κατέληξε ένα πολύ φημισμένο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους άρχισε ήδη ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του να βγάζει διάφορα προϊόντα και να τα πουλά με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Μερικά προϊόντα από αυτά είναι λούτρινες φιγούρες, πλαστικοί χαρακτήρες, είδη ρουχισμού και όχι μόνο! Είναι τόσο “μεγάλο” παιχνίδι που διάφοροι συγγραφείς έγραψαν βιβλία για το πώς να επιβιώσεις μέσα στο παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο και πώς να δημιουργήσεις διάφορους μηχανισμούς και αντικείμενα!

 

MINECON

Ακόμα μία ωραία λεπτομέρεια για το παιχνίδι είναι, ότι από το 2010 και μετά γίνονται διάφορες συνελεύσεις (conventions) που ονομάζονται “minecon” και θυμίζουν πολύ το comicon αλλά σε υπερβολική δόση minecraftίτιδας.

Συγκεκριμένα, το φετινό ονομάζεται “Minecon Earth” γιατί έχει ως γενικό του θέμα να
μπορούν να παρακολουθήσουν και να λάβουν μέρος όλοι οι φανς του παιχνιδιού από το σπίτι τους χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα του Minecraft. Με αυτόν τον τρόπο, επουλώνονται λίγο οι πληγές των όσων δεν μπορούν να κάνουν ένα ταξίδι στην Αμερική και να λάβουν μέρος από κοντά. Γενικά το Minecraft είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και μπορεί να το παίξει ο καθένας μας οποιαδίποτε ώρα της ημέρας. Γι’αυτό αν βρείτε τον εαυτό σας να βαριέται μέχρι θανάτου και να μην βρίσκει κάτι να ασχοληθεί, θυμηθείτε αυτό το άρθρο και δώστε μια ευκαιρία στον εαυτό σας να γνωρίσει τον τεράστιο κόσμο του Minecraft!

3
Ανδρέας Ποταμίτης
Hey there! Είμαι ο Αντρέας και μου αρέσει να γελάω, γιατί ως γνωστό το χαμόγελο δίνει ζωή! Κατάγομαι από την γενέτειρα της θεάς Αφροδίτης, την Κύπρο, αλλά τώρα ξεκίνησα σπουδές στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο. Έχω βάλει στόχο να κάνω τον κόσμο να χαμογελά και να βλέπει πάντα την “φωτεινή πλευρά της ζωής” όπως λένε και οι “φίλοι” μας τα «Μακρινά Ξαδέρφια».

Latest Articles

Διάβασε επίσης...