Μην φοβάσαι να αγαπήσεις

Όταν ήμασταν μικροί μας έλεγαν να προσέχουμε, να ήμαστε έξυπνοι και να μην εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους τόσο εύκολα. Μας έλεγαν πως πρέπει να είναι και να φαίνονται οι ιδανικές σχέσεις ,και πως πρέπει να αισθανόμαστε και να δρούμε εμείς μέσα σε αυτές. Μας έλεγαν ότι οι άντρες θα πρέπει να σώζουν τις γυναίκες όπως οι πρίγκιπες στα παραμύθια ,αλλά από την άλλη οι γυναίκες δεν θα πρέπει να χρειάζονται κανέναν να τις σώζει και ότι πρέπει να είναι ισχυρές και δυναμικές.

Πάνω απ’όλα μας έλεγαν ποσό θαυμάσια είναι η αγάπη αλλά ποσό ανήμποροι είμαστε μπροστά της. Ότι πρέπει να πιστεύουμε και να πέφτουμε με τα μούτρα σε αυτή αλλά πάντα να κρατάμε μια πισινή και να μην πέφτουμε πολύ βαθιά

Μη γνωρίζοντας όμως τι είναι σωστό για εμάς και χωρίς να ξέρουμε τι θα μας κάνει ευτυχισμένους φοβόμαστε. Τρέμουμε στην ιδέα ότι ακόμα και όταν βρούμε αυτό το κάτι που θα μας κάνει χαρούμενους ,κάτι θα συμβεί και όλα θα χαλάσουν χωρίς κάν να έχουμε προσπαθήσει.

Η αγάπη όμως αξίζει πάντα την προσπάθεια!

Μην φοβάσαι τα αρνητικά πράγματα που μπορεί να σου φέρει η αγάπη ,επέλεξε να βλέπεις μόνο τα θετικά. Να αγαπάς όχι τυφλά αλλά με τόλμη,δώσε μια ευκαιρία στους ανθρώπους να μπούν στην ζωή σου να ανθίσουν τον κόσμο σου και να δουν τον πραγματικό σου εαυτό.

Μην φοβάσαι να εκδηλώνεις και να εκφράζεις τα συναισθήματα σου ,να λες στους ανθρώπους τι σημαίνουν για σένα πραγματικά. Διότι τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή την ζωή και ότι βρίσκεται σήμερα κοντά σου ίσως άυριο να μην είναι εκεί.

Μην φοβάσαι να προχωρήσεις σε σχέσεις και να δεσμευτείς, ακόμα και σε εκείνες που δεν σου υπόσχονται το για πάντα.

Μην φοβάσαι να επιτρέψεις στην αγάπη να εισχωρήσει στην καρδιά σου ακόμα και όταν έχεις πληγωθεί.

Μην φοβάσαι να αψηφήσεις όλους αυτούς τους κανόνες που μας δίδαξαν όταν ήμασταν μικροί . Πως να ήμαστε ; Πως να νιώθουμε; Πως να ενεργούμε ; Αυτή είναι η ζωή σου και η καρδιά σου μόνο εσυ μπορείς να αποφασίσεις ποιον, πως, και με ποιον τρόπο θα αφήσεις να μπει μέσα σου.

Μην φοβάσαι να αισθανθείς.                                                                                                  Μην φοβάσαι να αφήσεις την κάρδια σου να γεμίσει.

 

 

 

9
Ειρήνη Π
Γεννημένη τη λάθος εποχή αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Φοιτήτρια του τμήματος Αισθητικής και κοσμητολογίας του ΤΕΙ Αθήνας, παιδί του καλοκαιριού που ψάχνει την κρυφή ομορφιά σε κάθε τι.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...