Μην φοβάσαι, ΜΙΛΑ

Εκφοβισμός… υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας, ακόμη κι εσύ που βιώνεις αυτή την κατάσταση. Την κατάσταση του φόβου, του τρόμου, της απειλής. Η κακοποίηση έχει τη μορφή είτε της ψυχολογικής είτε της σωματικής βίας. Τα άτομα που προξενούν την κακοποίηση έχουν ως κύριο στόχο τους τη μείωση ασθενέστερων ατόμων. Ο εκφοβισμός συναντάται σχεδόν σ’ όλες τις κοινωνικές ομάδες, όπως σε σχολεία, στρατό, χώρο εργασίας, ακόμη και στην οικογένεια.

Τα θύματα πρέπει να βρουν το κουράγιο να μιλήσουν. Κι αν δεν έχουν τη δύναμη ή και τη δυνατότητα να το κάνουν, να το κάνει κάποιος άλλος γι’ αυτούς. Ακόμη και σε περιπτώσεις που δούμε – είμαστε παρόντες σε ένα περιστατικό, θα πρέπει οπωσδήποτε να το καταγγείλουμε άμεσα!!!

  • Υπάρχει η γραμμή στήριξης του “Χαμόγελου του παιδιού” 116111 που είναι διαθέσιμη 24ώρες το 24ωρο  και είναι εντελώς δωρεάν από σταθερό και κινητό.
  • Για πιο άμεση βοήθεια μπορείτε να καλέσετε την Αστυνομία στο 100.

 

ΜΗΝ ΦΟΒΆΣΑΙ, ΔΡΑΣΕ, ΜΊΛΗΣΕ! ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΡΓΆ.

ΠΆΝΤΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΛΎΣΗ, ΌΣΟ ΣΟΒΑΡΉ ΚΙ ΑΝ ΕΊΝΑΙ Η ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ.

ΠΡΟΣΤΆΤΕΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΣΟΥ.

ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΆΣΑΙ ΔΕΝ ΕΊΣΑΙ ΜΟΝΟΣ.

 

4
Κλειώ Δημοσθένους
Λίγα λόγια για εμένα... χμμμ είμαι φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κατάγομαι από τη Λευκωσία της Κύπρου. Μου αρέσει πολύ το θέατρο, ο κινηματογράφος, η μουσική και να διαβάζω βιβλία. Λατρεύω τα ζώα και για αυτό συγκατοικώ με μία γάτα.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...