Μιλώντας με μια νέα τραγουδίστρια

Η Δήμητρα Τασιούνη, ξεκίνησε να ακολουθεί το όνειρο της από νεαρή ηλικία. Παρά το γεγονός ότι γνώριζε τις δυσκολίες του χώρου του τραγουδιού, τίποτα δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες της, με αποτέλεσμα να τραγουδά σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και να κάνει το χόμπι της επάγγελμα.

1. Πες μας λίγα λόγια για εσένα.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, σπούδασα γραφιστική αλλά παράλληλα παρακολουθώ μαθήματα ορθοφωνίας ακόμη και σήμερα. Μου αρέσει η ποίηση με αγαπημένη μου τη Μαρία Πολυδούρη, ενώ δε χάνω ευκαιρίες για ταξίδια και συναντήσεις με αγαπημένα μου πρόσωπα, όπως την οικογένεια και τους φίλους μου.

2. Από τι ηλικία ασχολείσαι με το τραγούδι;

Από τα 16. Αλλά και από πιο μικρή ηλικία μου άρεσε το τραγούδι και δεν έχανα ευκαιρία να τραγουδώ οπουδήποτε!

3. Με τι είδους μουσική ασχολείσαι;

Ακούω τα πάντα και δεν είμαι απόλυτη αλλά το είδος που με εκφράζει περισσότερο είναι το έντεχνο και το Λαϊκό. Ίσως προέρχεται από τα παιδικά μου ακούσματα, αφού πολλοί στην οικογένεια μου υπήρξαν μουσικοί.

4. Ποιος τραγουδιστής αποτελεί πρότυπο για εσένα;

Μου αρέσει πάρα πολύ η Μαρινέλα. Την έχω ως πρότυπο και μελετάω τα κομμάτια της όσο μπορώ. Πέρα από αυτά είναι μια από τις πιο δυνατές παρουσίες στο χώρο.

5. Ποιο είναι το αγαπημένο σου μουσικό κομμάτι που θα ήθελες να ερμηνεύσεις;

Έχω πολλά αγαπημένα κομμάτια μερικά εκ των οποίων είναι “Να μη χαθείς ποτέ από τη ζωή μου” της Μαρινέλας, “Ταχεία” της Ελένης Βιτάλη, “Εξαρτάται” της Χαρούλας Αλεξίου και πολλά άλλα που ανά περιόδους λειτουργούν σαν ερεθίσματα για τη δουλειά μου.

6. Γράφεις κι εσύ στίχους; Πως θα σου φαινόταν η ιδέα να ερμήνευες κάποια στιγμή δικά σου κομμάτια;

Το έχω σκεφτεί και η αλήθεια είναι πως καταπιάνομαι κάποιες στιγμές με το να γράφω… Το πρώτο μου κομμάτι το έγραψα μέσα σε μια νύχτα.

7. Πόσο δύσκολος είναι ο κλάδος αυτός και ειδικά στα χρόνια στης κρίσης;

Σε κάθε είδος υπάρχουν οι ανάλογες δυσκολίες. Θέλω να πιστεύω ότι στάθηκα τυχερή, χάρη στις όμορφες συνεργασίες που είχα και είμαι ευγνώμων σε όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου και στήριξαν τις επιλογές και τις επιθυμίες μου. Από εκεί και έπειτα… τα εμπόδια και ο ανταγωνισμός θα υπάρχουν πάντα.

8. Θα συμβούλευες άλλα παιδιά να το κυνηγήσουν;

Θα συμβούλευα σε όλους τους νέους καλλιτέχνες να ακολουθούν τα όνειρα τους, όπως έκανα και κάνω κι εγώ. Όταν θέλεις κάτι πολύ και προσπαθήσεις γι αυτό, τότε σίγουρα υπάρχουν οι ανάλογες απολαβές. Είναι κρίμα οι νέοι άνθρωποι γενικότερα να θάβουν τα θέλω τους και να τα θυσιάζουν για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση που βιώνουμε.

9. Τι θυμάσαι με μεγάλη χαρά από τη πορεία σου ως τώρα; Και που έκανες τις πρώτες σου εμφανίσεις;

Θυμάμαι ότι στην αρχή, είχα πάρα πολύ άγχος και δε πίστευα ότι κάνω τα πρώτα μου βήματα στο χώρο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς ευτράπελα. Ξεκίνησα από ένα μαγαζί στη Καμάρα στη Θεσσαλονίκη κι έπειτα είχα τη τύχη να εμφανιστώ σε μεγαλύτερα μαγαζιά της πόλης.

10. Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;

Η αλήθεια είναι πως μου αρέσει να κοιτώ περισσότερο το παρόν και όχι το μέλλον. Δεν έχω ιδέα για το πως μπορεί να τα φέρει η ζωή… Το μόνο σίγουρο είναι πως το τραγούδι δε πρόκειται να λείπει από τη ζωή μου.

1
Θεοδώρα Παπαζιάκα
Τα βιβλία και οι γνώσεις, υπάρχουν ζωντανά μέσα στα άδυτα του νου και της ψυχής μας...

Latest Articles

Διάβασε επίσης...