Exclusive Content:

Microsoft: Ανακοινώνει συνεργασία με την Boosteroid

Η Microsoft Corp. και η Boosteroid ανακοίνωσαν την Τρίτη μια δεκαετή συμφωνία για τη μεταφορά παιχνιδιών Xbox PC στην πλατφόρμα παιχνιδιών cloud της Boosteroid. Η Boosteroid, η οποία έχει την ομάδα ανάπτυξης λογισμικού της στην Ουκρανία, ξεπέρασε πρόσφατα τα 4 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και έχει γίνει ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος πάροχος παιχνιδιών cloud στον κόσμο. Η συμφωνία θα επιτρέψει επίσης τη ροή των τίτλων PC της Activision Blizzard από τους πελάτες της Boosteroid μετά το κλείσιμο της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft.

Σε συνδυασμό με άλλες συνεργασίες που ανακοίνωσε πρόσφατα η Microsoft, αυτό σημαίνει ότι δημοφιλείς σειρές όπως το “Call of Duty” θα ξεπεράσουν τους 150 εκατομμύρια επιπλέον παίκτες και θα καταστήσουν τα παιχνίδια που έχουν κατασκευαστεί από τα Xbox Game Studios, την Bethesda και την Activision Blizzard αναπαραγώγιμα σε πολλαπλές υπηρεσίες και συνδρομές cloud gaming.

“Πιστεύουμε στη δύναμη των παιχνιδιών να φέρνουν τους ανθρώπους κοντά. Γι’ αυτό το λόγο το Xbox έχει δεσμευτεί να δώσει σε όλους περισσότερους τρόπους να παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια, σε όλες τις συσκευές”, δήλωσε ο Phil Spencer, Διευθύνων Σύμβουλος Gaming της Microsoft. “Η προσφορά παιχνιδιών Xbox PC στα μέλη του Boosteroid, συμπεριλαμβανομένων τίτλων της Activision Blizzard όπως το ‘Call of Duty’ μόλις κλείσει η συμφωνία, είναι ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση αυτού του οράματος”.

“Η Boosteroid μοιράζεται το όραμα της Microsoft να φέρει παιχνίδια σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, μέρη και πλατφόρμες. Από καιρό ήταν στόχος μας να παρέχουμε στους παίκτες την ευκαιρία να απολαμβάνουν τους αγαπημένους τους τίτλους σε οποιαδήποτε συσκευή βρίσκεται κοντά τους”, δήλωσε ο Ivan Shvaichenko, CEO της Boosteroid. “Η σημερινή ανακοίνωση είναι ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, με την ομάδα ανάπτυξης που εδρεύει στην Ουκρανία, εκτιμούμε τη συνεχή δέσμευση της Microsoft στην Ουκρανία και θα συνεργαστούμε σε μια πρωτοβουλία που θα στηρίζει την τοπική κοινότητα ανάπτυξης παιχνιδιών, ώστε να επενδύσει περαιτέρω στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας”.

Η Boosteroid λειτουργεί από το 2017 και έχει τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης στην Ουκρανία, με έδρα κυρίως το Κίεβο και το Χάρκοβο. Παρά το γεγονός ότι δύο γραφεία στο Χάρκοβο υπέστησαν ζημιές από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, η εταιρεία συνέχισε να καινοτομεί και να αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια των τελευταίων 13 μηνών πολέμου. Μόνο από τις αρχές του 2023, έχει ανακοινώσει νέα βήματα για να φέρει πρόσθετες υπηρεσίες παιχνιδιών βασισμένες στο cloud σε Mac, Chromebooks, αποκωδικοποιητές Android και τηλεοράσεις LG. Προσφέρει streaming παιχνιδιών στο cloud μέσω τόσο browser όσο και ειδικών εφαρμογών, μεταξύ άλλων για Windows, Linux, Android, Android TV και το macOS.

“Η συνεργασία της Microsoft με την Boosteroid είναι ευπρόσδεκτη είδηση και περαιτέρω απόδειξη της συνεχιζόμενης υποστήριξης της εταιρείας προς την Ουκρανία”, δήλωσε ο Mykhailo Fedorov, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός ψηφιακού μετασχηματισμού της Ουκρανίας. “Η ουκρανική ομάδα ανάπτυξης της Boosteroid δημιούργησε μια πλατφόρμα ροής παγκόσμιας κλάσης κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες και αποδεικνύει την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητα των πολιτών μας και των τοπικών προγραμματιστών παιχνιδιών”.

Εκτός από την ίδια την Ουκρανία, η Boosteroid εξυπηρετεί πλέον παίκτες στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λειτουργεί μέσω κέντρων δεδομένων που βρίσκονται σε έξι πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της πολιτείας Ουάσινγκτον, όπου εδρεύει η Microsoft, καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Σουηδία, τη Σλοβακία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία και τη Σερβία.

Η κοινότητα των τυχερών παιχνιδιών αποτελεί ζωντανό μέρος του οικοσυστήματος λογισμικού της Ουκρανίας. Η Microsoft προσέθεσε πρόσφατα υποστήριξη της ουκρανικής γλώσσας για το ταμπλό της κονσόλας Xbox, τις εφαρμογές για PC και κινητά. Την άνοιξη του 2023, η Microsoft θα λανσάρει το PC Game Pass στην Ουκρανία.

“Αυτή η συνεργασία βασίζεται στα 430 εκατομμύρια δολάρια σε τεχνολογική και οικονομική βοήθεια που έχουμε παράσχει στην Ουκρανία από την παράνομη εισβολή της Ρωσίας και αποτελεί παράδειγμα των βημάτων που θα συνεχίσουμε να κάνουμε για να υποστηρίξουμε τους 160.000 προγραμματιστές λογισμικού της Ουκρανίας”, δήλωσε ο Brad Smith, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Microsoft. “Προστίθεται επίσης στις πρόσφατες συμφωνίες μας με τη Nintendo και την NVIDIA, καθιστώντας ακόμη πιο σαφές στις ρυθμιστικές αρχές ότι η εξαγορά της Activision Blizzard θα καταστήσει το ‘Call of Duty’ διαθέσιμο σε πολύ περισσότερες συσκευές από ό,τι πριν”.

Διαβάστε επίσης – Prime Gaming: Νέα δωρεάν παιχνίδια τον Απρίλιο 

Ακολούθηστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση

Latest

Η Πίτσα Παπαδοπούλου καλεσμένη της Γιώτας Τσιμπρικίδου στο #132 ARTPODCAST

Η Κυρία του ελληνικού τραγουδιού, η Πίτσα Παπαδοπούλου, καλεσμένη...

Καινούργια σπίτια, καινούργιες σελίδες, καινούργιες ζωές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας. Τρίτη σήμερα για μένα...

Καραγατσιάδα: «Μα είναι κάτι πιο βαθύ αυτό που μας λερώνει»

«Όλα τα πάντα, λέει, σε τούτο τον κόσμο είναι...

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο; – Οδηγός

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο Το να γράψεις ένα βιβλίο...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Η Πίτσα Παπαδοπούλου καλεσμένη της Γιώτας Τσιμπρικίδου στο #132 ARTPODCAST

Η Κυρία του ελληνικού τραγουδιού, η Πίτσα Παπαδοπούλου, καλεσμένη...

Καινούργια σπίτια, καινούργιες σελίδες, καινούργιες ζωές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας. Τρίτη σήμερα για μένα...

Καραγατσιάδα: «Μα είναι κάτι πιο βαθύ αυτό που μας λερώνει»

«Όλα τα πάντα, λέει, σε τούτο τον κόσμο είναι...

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο; – Οδηγός

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο Το να γράψεις ένα βιβλίο...

Η Πίτσα Παπαδοπούλου καλεσμένη της Γιώτας Τσιμπρικίδου στο #132 ARTPODCAST

Η Κυρία του ελληνικού τραγουδιού, η Πίτσα Παπαδοπούλου, καλεσμένη της Γιώτας Τσιμπρικίδου στο #132 Artpodcast μιλάει με γλυκύτητα και ευθύτητα, με φωνή που σε...

Καινούργια σπίτια, καινούργιες σελίδες, καινούργιες ζωές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας. Τρίτη σήμερα για μένα και Παρασκευή για σας, και έκατσα να γράψω για πρώτη φορά και το πρώτο Friday...

Καραγατσιάδα: «Μα είναι κάτι πιο βαθύ αυτό που μας λερώνει»

«Όλα τα πάντα, λέει, σε τούτο τον κόσμο είναι χίμαιρα» Μ. Καραγάτσης, Μεγάλη Χίμαιρα Και ενώ η Καραγατσιάδα -ως ευστόχως πλέον αποκαλείται η διαδικτυακή διαμάχη...