Πώς θα είναι μια μέρα χωρίς το κινητό σου;

Θα άντεχες μία μέρα χωρίς να πιάσεις το κινητό σου;

Η συνηθισμένη ιεροτελεστία μετά από κάθε πρωινό ξύπνημα πάει κάπως έτσι: «Ανοίγει μάτι-απλώνεται χέρι- πιάνει κινητό». Την περασμένη Πέμπτη, όμως, κάτι πήγε στραβά στο τρίτο βήμα αυτών των μηχανικών κινήσεων. Το κινητό είχε σηκώσει λάβαρο επανάστασης και δεν έλεγε να ανοίξει. Πατάω το home button με μανία, τίποτα. Το βάζω να φορτίσει,τίποτα.Το κοπανάω στον τοίχο, εκεί αυτό, ακλόνητο.

Πήγα, λοιπόν, το κινητό στον τεχνικό. «Σε μία μέρα θα είναι έτοιμο», μου λέει κι νιώθω να με λούζει κρύος ιδρώτας. Μία εβδομάδα μετά, το κινητό μου παραμένει ακόμη εγκλωβισμένο στο service room, οπότε αναγκαστικά εδώ και μία εβδομάδα κάνω μια ιδιότυπη νηστεία από τα social media, τα e-mails,τα posts, τα stories κλπ.

Τι έχει προκύψει στο ενδιάμεσο; Όλοι μου οι φίλοι νόμιζαν πως με έχουν απαγάγει εξωγηίνοι και άρχισαν τα τηλέφωνα να χτυπάνε το ένα μετά το άλλο. Πρωτόγνωρη εμπειρία να με παίρνουν τηλέφωνο ύστερα από την ανακάλυψη του messenger και ακόμα πιο πρωτόγνωρη εμπειρία να ακούω ραδιόφωνο αντί για playlists στο YouTube.

Σίγουρα, η ζωή μας πλεον έχει συνδεθεί άμεσα με τη χρήση του κινητού και μοιάζει αδύνατο να φανταστούμε έστω και μια μέρα χωρίς να πιάσουμε το κινητό στα χέρια μας. Ωστόσο, η απεξάρτηση από το κινητό κι τα social θα ήταν ένα πολύ καλό challenge, για να δεις πόσο μπορείς ν’αντέξεις χωρίς αυτό το πολύτιμο “αγαθό” της εποχής μας.

Ιδού, μερικές εναλλακτικές οι οποιές μπορούν μας βοηθήσουν σ’αυτή την πρόκληση:

  1. Δες τηλεόραση

Κλασσικό θα μου πείτε όμως πολλοί είμαστε αυτοί που έχουμε αποκοπεί πλεον απ’αυτό το αρχέγονο μέσο ψυχαγωγίας. Ειδικά εγώ δεν έχω ούτε συσκευή πια στο δωμάτιό μου, οπότε το να κάτσω στο σαλόνι για να δω κάτι στην τηλεόραση είναι πραγματικά κάτι καινούριο έπειτα από τόσο καιρό

2. Διάβασε ένα βιβλίο

Ναι, ναι ήρθε πλεον η ώρα να διαβάσεις εκείνο το βιβλίο που έχεις αγοράσει εδώ και χρόνια και συνέχεια απέφευγες να το κάνεις επειδή βαριόσουν. Προσωπικά πιστεύω πως δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το διάβασμα δίπλα στη θάλασσα κι ειδικά αν έχει και ενδιαφέρουσα πλοκή.

3. Βγες για τρέξιμο

Πριν γελάσετε ακόμα και στην ιδέα, θέλω να σας θυμήσω πως η άσκηση είναι η καλύτερη και η πιο υγεινή συνηθεία που μπορείς ν’αποκτήσεις διότι κοιτώντας συνεχώς την οθόνη του κινητού σου το σώμα σου αδρανοποιείται και δημιουργείς στο σώμα πολλά μυοσκελετικά και κινητικά προβλήματα. Οπότε, άσε το κινητό, πάρε την πετσέτα σου και ξεκίνα.

4. Μίλα με έναν φίλο-μια φίλη σου από τα παλιά

Αν σου φαίνεται τρομερά δύσκολη η απεξάρτηση από το κινητό έστω και για μια μέρα μπορείς ν’αρκεστείς σε μια παλιά αλλά λατρεμένη συνήθεια. Σήκωσε το ακουστικό και πάρε τηλέφωνο εκείνον τον φίλο ή εκείνη τη φίλη που έχετε να τα πείτε εδώ και καιρό. Πραγματικά, λέγοντας τα νέα σου σε κάποιον άλλον κι μαθαίνοντας τα δικά του η ώρα θα περάσει τόσο γρήγορα και τόσο ευχάριστα που δε θα το πιστεύεις.

Σίγουρα, οι αλλαγές είναι δύσκολο πράγμα το κάνουμε όμως καμια βουτιά στο παρελθόν πότε πότε δεν είναι τόσο δύσκολο. Ίσα ίσα καλό είναι να θυμόμαστε πως ήταν η ζωή μας και πριν την τόσο μεγάλη ανάπτυξη της τεχνολογίας. Γι’αυτό κάντε το challenge και θα δείτε!

 

3
Μαριλένα Γιαννακοπούλου
Ξεκινώντας από την αγάπη για την Γαλλική Φιλολογία, στην καρδιά μου αργοτερα βρήκε θεση και η αρθογραφία.Σημερα, στα 24 μου δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς να γράφω. Με αδυναμία στον καλό καφέ, την καλή παρέα και την διασκέδαση, μα πάνω απ'όλα με πάθος για ό,τι κάνω μπορώ να φτάσω την κορυφή. Εξάλλου, αν στοχεύσεις στο φεγγάρι, μπορεί να πάρεις λίγη από τη λάμψη του

Latest Articles

Διάβασε επίσης...