Παρουσίαση του βιβλίου «Μια μητέρα γεννιέται, πως η εμπειρία της μητρότητας σε αλλάζει» από τις εκδόσεις Άγρα

Οι Εκδόσεις Άγρα και το βιβλιοπωλείο Πλειάδες σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου DANIEL N. STERN NADIA BRUSCHWEILER-STERN «Μια μητέρα γεννιέται, πως η εμπειρία της μητρότητας σε αλλάζει» τo Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, ώρα 7.30 μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Πλειάδες

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής ΕΚΠΑ, δ/ντης Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου “Αγία Σοφία”, Αγγελική Λεονάρδου, ψυχίατρος, συνεργάτης Ειδικού Ιατρείου Ψυχιατρικής της Αναπαραγωγής Αιγινήτειου Νοσοκομείου και Ευαγγελία Ανδριτσάνου, ψυχοθεραπεύτρια, μεταφράστρια του βιβλίου

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

ΚΑΘΩΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΗΤΕΡΑ, αντιμετωπίζει μια εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη στη ζωή της. Η γέννηση του μωρού της θα δώσει νέα κατεύθυνση στις προτιμήσεις και στις απολαύσεις της και, πιθανότατα, θα επαναπροσδιορίσει μερικές από τις αξίες της. Καθώς υποβάλλεται σε αυτή τη μοναδική ψυχική μεταμόρφωση, νέες ελπίδες, φόβοι και προτεραιότητες την καθοδηγούν. Η απόκτηση ενός παιδιού επηρεάζει όλες τις στενές σχέσεις της και ὁ ρόλος της στην ιστορία της οικογένειάς της αλλάζει. Με αυτή την έννοια, στους πολλούς μήνες που προηγούνται και ακολουθούν τη γέννηση του μωρού της, ἡ μητέρα γεννιέται ψυχικά.

Ο διάσημος ψυχίατρος Ντάνιελ Στερν ένωσε τις δυνάμεις του με την παιδίατρο και παιδοψυχίατρο Νάντια Μπρούσβαϊλερ-Στερν και τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Άλισον Φρήλαντ, για να αποδώσει με θαυμάσιο τρόπο την ψυχολογία της νέας μητέρας και να επικυρώσει με κατανόηση και αποδοχή τα αντιφατικά συναισθήματα που συνοδεύουν τα πρώτα στάδια της μητρότητας. Πρόκειται για ένα ανεκτίμητο βιβλίο αναφοράς για τις νέες μητέρες, τεκμηριωμένο με πολυάριθμα ερευνητικά παραδείγματα και τα προσωπικά σχόλιά τους, στο οποίο εξετάζονται επίσης ζητήματα όπως η επιστροφή της μητέρας στην εργασία, η πατρότητα, η πρόωρη γέννηση και η υιοθεσία.

 

 
Άννα Δραγάτση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Ραδιοφωνική παραγωγός της εκπομπής Art Voices για τρία χρόνια στο Spam Radio. Αγαπώ πολύ τα ταξίδια. Από τον Ιούλιο του 2016 ανήκω στην ομάδα του beasty-press.com!

Latest Articles

Διάβασε επίσης...