Exclusive Content:

Μια δόση από το Think Biz Academy.

Ημέρα 11 Μαΐου 2018 και η ομάδα του Beasty Press βρέθηκε στη Κηφισιά για το pre-event του Think Biz Academy. Σε ένα όμορφο εστιατόριο στη πλατεία Κεφαλαρίου μερικοί από τους ομιλητές του Main Event, μαζί με τα περισσότερα μέλη του Think Biz μας προϊδέασαν για το τι να περιμένουμε το  επόμενο σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου στον χώρο του Ote Academy.

Καθήμενη λοιπόν με τους Head Organizers του Think Biz Academy, με την απίστευτη Κωνσταντίνα στον συντονισμό και τους κύριους χορηγούς του Event, αποκομίσαμε όχι μόνο ενθουσιασμό αλλά και αγωνιά για την  κύρια διοργάνωση. Το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατούσε καθόλη την διάρκεια της συζήτησης ήταν το κύριο κίνητρο για εμάς. Τι εννοώ με αυτό..

Από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου, ονειρεύεσαι. Έχεις στόχους που λόγο όμως των συνθηκών προσκρούουν πάνω σε εμπόδια και φαντάζουν ακατόρθωτοι να κατακτηθούν. Σε μια εποχή όπου το Dream Big έχει καταστεί ένα απόφθεγμα της μάζας, αποτυπωμένο σε μπλουζάκια και κούπες, πολλοί παραβλέπουν την πραγματική υπόσταση της φράσης. Δημιουργείται μια γενική εντύπωση πως η χώρα μας είναι μια τελειωμένη υπόθεση και συνεχίζεται ένα μοτίβο συμπεριφορών που ενισχύουν αυτήν την άποψη. Την ομοιομορφία αυτή, έρχεται να ανατρέψει το Think Biz Academy.

Μια ομάδα φοιτητών από 18 έως 24 ετών δημιουργούν μια πλατφόρμα που έχει ως σκοπό της να προωθήσει τα όνειρα των νέων χωρίς διακρίσεις. Ανεξάρτητα με το αντικείμενο των σπουδών του καθενός, προσφέρουν έδαφος ανάπτυξης για κάθε μαθητή ή απόφοιτο πανεπιστήμιου που θα ήθελε να αρχίσει κάτι δικό του στο μέλλον. Με απλές αλλά πολύ ουσιώδεις γνώσεις ντύνουν όλο το διήμερο 18-19 Μαΐου, εμπλουτίζοντας έτσι την αποφασιστικότητα των νέων. Ακόμα δεν σε έπεισα να αγοράσεις εισιτήριο για το event; Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω..

Η κυρία Λάμπρου, Managing Director της εταιρίας KAFKAS έδωσε μερικά στοιχειά για το περιεχόμενο της ομιλίας της στο Event. Κύριος στόχος της, να ξεσηκώσει αυτούς που ‘’κάθονται στον καναπέ’’. Με ρεαλιστικά standards και μια εγωιστική όπως είπε υποχρέωση που νιώθει προς τον εαυτό της, θα ήθελε να καταφέρει την συνύπαρξη των δυο γενναίων. Δεν υπάρχουν σταθερά όρια ανάμεσα στις ικανότητες των δυο ομάδων-άμα το σκεφτείτε ναι είναι δυο μεγάλες ομάδες. Μπορών να ανταλλάξουν στοιχειά, να μάθουν οι μεγάλοι από του μικρούς αλλά και το αντίθετο. Με ανοιχτό μυαλό συζητούσε μαζί μας απομυθοποιώντας την εικόνα του ‘’επιχειρηματία’’ που έχει διαμορφωθεί.

Έπειτα ο κύριος Αποστολίδης, πρόεδρος και CEO της Elikon Graphic Arts, μίλησε για το λεγόμενο success story. Τον τρόπο με τον οποίο ο Έλληνας συγκινεί με την επιτυχία του στο εξωτερικό και πόσο εξιδανικευμένα παρουσιάζονται ορισμένα δεδομένα. Σε μια χώρα όπου 7 στους 10 νέους βιάζονται να δραπετεύσουν προς την Γερμάνια ή την Αγγλία, η πρόκληση για επιτυχία στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Μήπως να επαναπροσδιορίσουμε λοιπόν τι σημαίνει ακριβώς success story;

Τέλος ο κύριος Λάτος, General Manager της Ogilvy τόνισε τον ρόλο της τριβής που οφείλει να έχει ο νέος με την ζωή. Ένα πτυχίο και πέντε πρακτικές είναι μεν σημαντικά αλλά όχι αρκετά. Η συμμετοχή σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, ο εθελοντισμός, η παρακολούθηση σεμιναρίων εμπλουτίζουν το βιογραφικό κάθε νέου αίματος που θέλει να μπει στην ευρεσιτεχνία και την επιχειρηματικότητα. Η επαφή με την ζωή έξω από το πανεπιστήμιο και τις σπουδές, στον ‘’αληθινό’’ βοηθούν  τον νέο στην ομαλή έναρξη της επαγγελματικής του ζωής. Όπως υποστήριξε και ο ίδιος στην εταιρία του υπάρχουν πάντα ελεύθερες θέσεις για τόσο ικανά άτομα. Για αυτά που δεν συμβιβάζονται με την επιτυχία του πτυχίου και ρισκάρουν.

Εκτός από τις ομιλίες, η κυρία διοργάνωση περιλαμβάνει Workshops για μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Μην ξεχάσεις να τα παρακολουθήσεις!

Συμπέρασμα λοιπόν, το Mindset είναι το κλειδί της επιτυχίας. Η θέληση σε συνδυασμό με την ομαδικότητα και την υπομονή είναι αρκετά για να σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο σου. Αν λοιπόν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ατόμων, που δεν φοβούνται να ονειρευτούν και να πετύχουν τότε κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και πήγαινε στο Main event του Think Biz Academy το επόμενο Σαββατοκύριακο (πληροφορίες στο τέλος.)

Τα υπόλοιπα από κοντά. Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους εκεί.

Η ομάδα του Beasty-Press.

Πληροφορίες:

To Site: http://thinkbiz-academy.com/

Εισιτήρια: https://www.viva.gr/tickets/synedrio/ote-academy/thinkbiz-academy-2018/

 

Latest

PanArmonia: Ορφικοί Ύμνοι – Η πρεμιέρα στην Πάτρα

Η PanArmonia (Παναρμόνια) παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Ορφικοί Ύμνοι...

Γνωρίζοντας το μουσικό σύνολο PanArmonia και το ταξίδι των Ορφικών Ύμνων

Το μουσικό σύνολο PanArmonia δημιουργήθηκε πριν 13 χρόνια, το...

La la land: Γιατί όλα μπορούν να συμβούν

Έχουν περάσει 8 χρόνια από την κυκλοφορία της αμερικανικής...

From Friday For Friday – Το γκρίζο του μετρό, το κίτρινο της ελπίδας και η Μαντόνα

Το μετρό της Αθήνας μου έχει πολλές φορές δημιουργήσει...

Newsletter

spot_img

Don't miss

PanArmonia: Ορφικοί Ύμνοι – Η πρεμιέρα στην Πάτρα

Η PanArmonia (Παναρμόνια) παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Ορφικοί Ύμνοι...

Γνωρίζοντας το μουσικό σύνολο PanArmonia και το ταξίδι των Ορφικών Ύμνων

Το μουσικό σύνολο PanArmonia δημιουργήθηκε πριν 13 χρόνια, το...

La la land: Γιατί όλα μπορούν να συμβούν

Έχουν περάσει 8 χρόνια από την κυκλοφορία της αμερικανικής...

From Friday For Friday – Το γκρίζο του μετρό, το κίτρινο της ελπίδας και η Μαντόνα

Το μετρό της Αθήνας μου έχει πολλές φορές δημιουργήσει...

From Friday For Friday 2 – Το χιούμορ, οι «φεμινίστριες» και τα πιο χουχουλιάρικα κεριά του Instagram

Παρασκευή 10/2/2023 σήμερα και η εβδομάδα που πέρασε με...
Εβελίνα Ζέμπου
Εβελίνα,χάρηκα. Είμαι (σχεδόν) 19 χρονών και κατά τύχη σπουδάζω Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στο Πάντειο. Το όνειρό μου ιδανικά θα ήταν να έχω το ταλέντο να γίνω καλλιτέχνης. Σε ένα πιο ρεαλιστικό επίπεδο όμως με ελκύει η δημοσιογραφία. Έχω να θρέψω έναν εγωισμό και ένα ψώνιο,βλέπετε. Δεν θα ήθελα να δηλώσω κάτι κλισέ σχετικά με το γράψιμο γιατί στην τελική τα κείμενα μου θα είναι μόνο η δική μου αντικειμενική πραγματικότητα, όσο παράδοξο και αν φαίνεται. Όπως θα έλεγε και η κολλητή μου, και εγώ κάπως παράδοξη είμαι.
spot_imgspot_img

PanArmonia: Ορφικοί Ύμνοι – Η πρεμιέρα στην Πάτρα

Η PanArmonia (Παναρμόνια) παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Ορφικοί Ύμνοι – Η Πρεμιέρα» στο Αμφιθέατρο του “Συνεδριακού & Πολιτιστικού Κέντρου Πανεπιστημίου Πατρών” το Σάββατο 22...

Γνωρίζοντας το μουσικό σύνολο PanArmonia και το ταξίδι των Ορφικών Ύμνων

Το μουσικό σύνολο PanArmonia δημιουργήθηκε πριν 13 χρόνια, το 2010. Η PanArmonia, η οποία «γεννήθηκε» από την αγάπη 2 μουσικών για τη μουσική και...

La la land: Γιατί όλα μπορούν να συμβούν

Έχουν περάσει 8 χρόνια από την κυκλοφορία της αμερικανικής μουσικής, ρομαντικής, κωμικής-δραματικής ταινίας La la land. Την ταινία έχει σκηνοθετήσει και γράψει ο Ντάμιεν...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ