“Μεθυσμένο”… 2019 σε όλους!

Ένα άρθρο "υπό την έμπνευση του αλκοόλ" για τα θετικά του να ζεις... "μεθυσμένα"!

Η αιθανόλη ή οινόπνευμα ή αλκοόλ είναι οργανική χημική ένωση που περιέχει άνθρακα, υδρογόνο και οξυγόνο. Ο μοριακός της τύπος είναι C2H6O. Όχι, μην τρομάζεις δεν θα κάνουμε μάθημα χημείας. Μια αναφορά μόνο στον λόγο ύπαρξης αυτού του άρθρου, το αλκοόλ! Ναι, αυτού που, λόγω Πρωτοχρονιάς, παραήπιες κι εσύ, κι εγώ και σχεδόν όλοι μας… Σήμερα, λοιπόν, έχεις την τύχη (ή γκαντεμιά…) να διαβάσεις ένα καθαρόαιμο “blogάρισμα”, που γράφτηκε “υπό την έμπνευση του αλκοόλ”! Διάβαζε και θα καταλάβεις! (ΠΡΟΣΟΧΗ! Ένα ποτάκι παραπάνω μια φορά, τώρα που είναι γιορτές, δεν πειράζει. Και αυτό αν το αντέχεις. Το να ξερνάς, να σε τρέχουμε στα νοσοκομεία κλπ μόνο θετικό δεν είναι!)

Ό,τι διάβασες παραπάνω, γράφτηκε “νηφάλια”. Από εδώ και κάτω, αρχίζει το πείραμα, ένα “μεθυσμένο” κείμενο!

Η ώρα είναι 8:26 το πρωί. Ώρα για ένα “μεθυσμένο” κείμενο! Φυσικά, ο σκοπός μου δεν είναι να γράψω ένα ακατανόητο κατεβατό. Αντιθέτως, αυτό που θέλω είναι να αποτυπώσω “αλκοολικές φιλοσοφίες” (κάπου είχα ακούσει τον όρο και μου άρεσε).  Πρώτη μέρα του νέου έτους και το πρώτο πράγμα, που μου έρχεται στο μυαλό, είναι ότι τελείωσε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το 2018! Θα μου πεις, δεν αλλάζει τίποτα από τη μια στιγμή στην άλλη. Πριν λίγες ώρες είχαμε 2018 και τώρα 2019. Δυο νούμερα είναι απλά. Ναι, αυτό είναι. Αλλά μερικές φορές, η πίστη στην αλλαγή είναι πιο σημαντική από την ίδια την αλλαγή. Εξάλλου, αν δεν πιστέψεις ότι αυτή η χρονιά θα είναι καλύτερη, πώς θα το κάνεις πράξη; Εκτός αν περιμένεις να γίνουν όλα ρόδινα από μόνα τους. Δεν θα γίνουν, στο λέω εγώ. Πρέπει να προσπαθήσεις ΕΣΥ. Γι’ αυτό, φέτος, κινητοποιήσου. Μη βάλεις τους συνηθισμένους στόχους, που βάζεις κάθε χρόνο. Μην κάνεις καμιά νοητή ή πραγματική λίστα με όσα θέλεις να πετύχεις το 2019. Σήκω πάνω και απλά κάνε τα πράξη! Χωρίς σχέδια, προγραμματισμό και πλάνα. Άλλωστε, τόσα χρόνια, πόσα από αυτά που είχες στο χρονοδιαγραμμά σου την Πρωτοχρονιά, πραγματοποίησες τελικά;

Φέτος, ζήσε τη ζωή σου λίγο μεθυσμένα! Άσε κάτω το μπουκάλι. Δεν μιλάω κυριολεκτικά. Αυτό που εννοώ είναι, ότι χρειάζεται να χαλαρώσεις λίγο. Μην πιέζεις τον εαυτό σου τόσο πολύ. Δεν είναι ανάγκη να είσαι αρεστός σε όλους, να ικανοποιείς τα θέλω των πάντων παραμερίζοντας τα δικά σου, να αγχώνεσαι για μικροπράγματα, που στην τελική καμία σημασία δεν έχουν. Επομένως, φέτος σκέψου και λίγο τον εαυτό σου (Όχι, όχι, μην γίνεις εγωιστής!). Κάνε τη ζωή σου σαν αυτό το πρώτο μεθύσι της χρονιάς! Χαρούμενο, ξέγνοιαστο και γεμάτο ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπάνε. Και όπως λέμε και στα μέρη μου “χαλλλλαρά”…

Συνοψίζοντας, το 2019 θα είναι καλύτερο, μόνο αν το θέλεις πραγματικά. Η ζωή δεν θα σταματήσει να σου φέρνει εμπόδια ποτέ. Η στάση σου, όμως, απέναντι σε αυτά, είναι ικανή να αλλάξει όλη τη ζωή σου! Ζήσε την, λοιπόν, σαν να είσαι μεθυσμένος!

6
Μαρία Απαλαχίδου
Ποδοσφαιρόφιλη, δυναμική, τρελή με σαρκαστική συνήθως διάθεση. Φοιτήτρια του ΕΚΠΑ και γνήσια βορειοελλαδίτισσα από τις Σέρρες ( ΣΟΥΒΛΑΚΙ είναι και όχι καλαμάκι ). Σαν ρομαντική και επαναστάτρια, μου αρέσει να ζω στο κόκκινο.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...