Μετά την εξεταστική τι;

Πράγματα που μπορείς να κάνεις την περίοδο μετά την εξεταστική, που η βαρεμάρα χτυπάει κόκκινο!

Αν είσαι φοιτητής ή φοιτήτρια όπως εγώ σίγουρα βρίσκεσαι στην φάση όπου έχεις τελειώσει την εξεταστική και περιμένεις με ανυπομονησία να ξεκινήσει το καινούργιο εξάμηνο (nooot).

Έτσι, κατά πάσα πιθανότητα παίζει το ακόλουθο σενάριο. Είτε έχεις αποτύχει, είτε έχεις πετύχει, έχεις σίγουρα άπειρο ελεύθερο χρόνο στην καθημερινότητα σου, χρόνο που έχεις ξεχάσει να διαχειρίζεσαι,εφόσον τόσο καιρό είχες και το διάβασμα της εξεταστικής μέσα. Έτσι ζεις μέσα σε έναν ωκεανό βαρεμάρας, κάνοντας ουσιαστικά τίποτα, εν ολίγοις βαριέσαι φίλε μου. Ούτε καν σειρές δεν μπορείς να δεις, καθώς το να σου έρθει όρεξη για σειρά είναι ένα προνόμιο που το αποκτάς αποκλειστικά και μόνο τις εξεταστικές περιόδους (δεν είμαι μόνο εγώ έτσι;).

Μην στεναχωριέσαι όμως. Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις να γεμίζεις τον απεριόριστο ελεύθερο σου χρόνο και να ξεκουραστείς.

1. Πήγαινε Βόλτες
Με φίλους, μόνος σου. Βγες έξω για έναν καφέ, για περπάτημα και shopping, βγες το βράδυ και χόρεψε σαν να μην υπάρχει αύριο.

2. Πήγαινε ένα ταξίδι
Από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ξεκουραστείς, ν’ αλλάξεις παραστάσεις. Πήγαινε ένα διήμερο κάπου, γνώρισε ένα καινούργιο μέρος,φόρτισε τις μπαταρίες σου. Και αν θες έναν πιο low budget προορισμό, μπορείς πάντα να πας στην πόλη που σπουδάζει κάποιος φίλος σου και να σε φιλοξενήσει, γιατί ο τζάμπας ζει!

3.Ξεκίνα ένα καινούργιο χόμπυ.
Κάθε εξάμηνο είναι μια καινούργια αρχή. Σκέψου κάτι που θα ήθελες να μάθεις, κάτι που σε ενδιαφέρει και ξεκίνα το από σήμερα κιόλας. Μπορεί να είναι ένα νέο άθλημα, η κάτι εντελώς διαφορετικό, όπως μαθήματα φωτογραφίας.

4. Κάνε ότι θεωρείς ότι δεν θα έχεις χρόνο αργότερα
Έχεις κάποια σειρά υπόψιν σου, που ξέρεις πως θα ήθελες κάποια στιγμή να ξεκινήσεις, αλλά καταβάθος ξέρεις ότι αργότερα δεν θα έχεις χρόνο; Ξεκίνα την τώρα. Ξέρω συζητήσαμε και πάνω για τις σειρές, ότι συνήθως έχουμε όρεξη μόνο κατά την διάρκεια της εξεταστικής κτλ, αλλά τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Ξεκίνα και ποτέ δεν ξέρεις, αν δεν θες απλά την σταματάς. Αντιστοίχως, μπορείς να βρεις κ’ άλλα πράγματα που ξέρεις ότι αργότερα δεν θα προλαβαίνεις να κάνεις.

5.Δώσε βάση στον εαυτό σου
..και βελτίωσε τον. Αν έχεις κάτι που θες να βελτιώσεις στον εαυτό σου, είτε αφορά την εξωτερική σου εμφάνιση, είτε την εσωτερική, είναι η σωστή ώρα να επικεντρωθείς σε αυτό και να λάβεις τα μέτρα σου.

 

3
Χριστίνα Δάδινα
Πάντειο πανεπιστήμιο-επικοινωνίας μέσων και πολιτισμού

Latest Articles

Διάβασε επίσης...