Exclusive Content:

Μερικά podcast που μπορείτε να ακούσετε αν έχετε βαρεθεί την playlist σας

Τι είναι τα podcast και γιατί να τα ακούσω, θα αναρωτιέστε. Στην πραγματικότητα είναι ένας συνδυασμός μουσικής και ραδιοφώνου. Μπορείτε να τα πάρετε παντού μαζί σας καθώς βρίσκονται στο κινητό σας όπως η μουσική και ακούτε κάποιον να μιλάει για ένα θέμα το οποίο σας ενδιαφέρει και σας αφορά. Οπότε, why not?

Αρχικά, αν δεν γνωρίζετε ήδη τον όρο θα αναρωτιέστε, τι είναι το podcast;

Ο όρος “podcast” εφευρέθηκε από τον δημοσιογράφο Ben Hammersley σε ένα άρθρο του, το οποίο δημοσιεύτηκε στο The Guardian το 2004. Μόνο ένα χρόνο αργότερα, το New Oxford American Dictionary έχρισε την λέξη “podcast” ως την λέξη της χρονιάς, λόγω της πολύ γρήγορης εξέλιξής της δραστηριότητας αυτής σε ένα μαζικό μέσο.

Με λίγα λόγια, το podcast είναι ένα αρχείο ήχου το οποίο μπορείτε να έχετε μαζί σας και να το ακούτε σε φορητές συσκευές, όπως το κινητό. Podcast μπορείτε να βρείτε σε πολλά σάιτ και εφαρμογές, η πιο δημοφιλής και πιο προσβάσιμη από τις οποίες είναι το spotify.

Υπάρχουν πολλά ήδη podcast. Για την εκμάθηση ξένων γλωσσών, το νοικοκυριό, την κηπουρική, τον αθλητισμό. Υπάρχει ένα podcast για κάθε γούστο, καθώς τα podcast στοχεύουν σε πολύ συγκεκριμένα target groups. Σε ενδιαφέρει η κωμωδία; Σου αρέσει να μαθαίνεις για serial killers και consiracy theories; Κάθεσαι συχνά στο δωμάτιο σου και αναρωτιέσαι για την ύπαρξη φαντασμάτων και εξωγήινων; Σε ενδιαφέρει η μαγειρική; Το κουτσομπολιό; Η μουσική; Είσαι άνθρωπος που ζει στον πλανήτη γη; Τότε υπάρχει σίγουρα ένα podcast για σένα.

Τα παρακάτω είναι μερικά από τα αγαπημένα μου podcast, τα οποία ακούω συχνά όσο βρίσκομαι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και μερικές φορές με κάνουν να γελάω. Αν θέλετε και σεις να σας κοιτούν περίεργα και να αναρωτιούνται τι ακούτε στα ακουστικά σας, ίσως θα θέλατε να τους ρίξετε μια ματιά:

(Όλα τα podcast που βρίσκονται σε αυτή την λίστα είναι στα αγγλικά, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά podcast στα ελληνικά στο spotify με πολλά διαφορετικά θέματα. Σίγουρα θα υπάρχει κάτι για εσάς!)

  1. Tiny Meat Gang

Οι παρουσιαστές του Tiny Meat Gang είναι οι κωμικοί και Youtubers Noel Miller και Cody Ko, και είναι ο λόγος που όλοι στο λεωφορείο πιστεύουν ότι είμαι τρελή. Τα επεισόδια του podcast είναι περίπου 1 ώρα, και ο χρόνος είναι αρκετός ώστε να σας κρατήσει απασχολημένους σε οποιαδήποτε διαδρομή.

Το θέμα του podcast είναι κυρίως η ψυχαγωγία και κάθε επεισόδιο είναι εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την σειρά των επεισοδίων. Είναι επίσης στα αγγλικά, οπότε αν δεν σας βολεύει αυτό, μπορείτε να το παραλείψετε εντελώς.

 

2. Optimal Living Daily

Αυτό το podcast αφοσιώνεται περισσότερο στην ψυχική υγεία, τον μινιμαλισμό και πως μπορείτε να ζήσετε την ζωή σας με τον καλύτερο πιθανό τρόπο.

Ο παρουσιαστής Justin Malik διαβάζει άρθρα για προσωπική ανάπτυξη, παραγωγικότητα, μινιμαλισμό και πολλά άλλα. Ουσιαστικά, είναι σαν κάποιος σας διαβάζει ένα βιβλίο γεμάτο συμβουλές και tips για το πώς να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας.

Τα επεισόδια του podcast μπορούν να ακουστούν με τυχαία σειρά, καθώς πρόκειται για άρθρα που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους.

 

3. Welcome to Night Vale

Πρόκειται για ένα ξεκάθαρα fictional podcast, στο οποίο μας μιλάει ο παρουσιαστής ενός ραδιοφωνικού σταθμού στην μυστηριώδης πόλη του Night Vale, όπου όλες οι conspiracy theories είναι αληθινές.

Ο παρουσιαστής είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας, ο Cecil (φωνή του οποίου είναι ο Cecil Baldwin), ο οποίος μεταδίδει όλα τα περίεργα γεγονότα που συμβαίνουν στην πόλη και μερικές φορές ξεκινά νοσταλγικούς και φιλοσοφικούς μονολόγους με περίεργες μεταφορές και υπέροχο νόημα. Είναι ίσως το αγαπημένο μου podcast αυτή την στιγμή και τα επεισόδια του είναι καλό να παιχτούν σε χρονολογική σειρά για να υπάρχει μια συνέχεια στην πλοκή.

Αυτά είναι 3 από τα αγαπημένα μου podcast, αν και έχω πάρα πολλά ακόμα να προτείνω. Χαρούμενη ακρόαση!

Σοφία Αντωνοπούλου
Με λένε Σοφία και είμαι μονίμως ενθουσιασμενη και ταυτόχρονα αγχωμένη για κάτι. Ζω για να διαβάζω βιβλία, να βλέπω νετφλιξ και να γράφω. Όταν ήμουν μικρή το ονειρο μου ήταν να αγοράσω το Τέξας, αλλά προς το παρόν είμαι φοιτήτρια στο Παντειο. (I'll keep you updated on that Texas thing though.)

Latest Articles

Διάβασε επίσης...