Μελαγχολία τις γιορτές;; Not!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μερικοί ή βασικά πολλοί άνθρωποι μελαγχωλούν στις γιορτές των Χριστουγέννων. Είναι όλα τόσο στολισμένα τόσο χαρούμενα που πραγματικά δεν το χωράει το μυαλό μου πως ένας άνθρωπος στην θέα ενός χριστουγεννιάτικου στολισμένου και φωτισμένου δέντρου μπορεί να μελαγχολεί, να στεναχωριέται και να σκέφτεται οτιδήποτε άλλο εκτός από τα εκατοντάδες πολύχρωμα φωτάκια που αναβοσβήνουν μπροστά του. Εγώ προσωπικά όταν τελειώνω το στόλισμα σβήνω όλα τα φώτα και κάθομαι στο χαλί του σαλονιού σαν κουτάβι κοιτώντας τι μοτίβο ακολουθούν οι 4 διαφορετικές σειρές φωτάκια που έχω βάλει!

Ξέρω ξέρω… το έχω ακούσει από πολλούς “Τα Χριστούγεννα συμβολίζουν το τέλος του χρόνου που πέρασε” μα δεν συμβολίζουν μόνο αυτό αλλά και την αρχή του νέου έτους που θα έρθει. Ξέρω ότι σαν άνθρωποι είναι δύσκολο να προσαρμόζομαστε και οτιδήποτε άλλο μπροστά στο νέο που δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει φαντάζει επίγειος παράδεισος! Αλλά σοβαρευτείτε, αν δεν έρθει κάτι καινούργιο πως θα ξέρεις τι είναι καλύτερο και τι χειρότερο για σένα. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην χαρείς τις τελευταίες μέρες ενός χρόνου που φεύγει και σου αφήνει πολλά πράγματα να θυμάσαι και να συζητάς.

Μην δένεσαι με ετη, είναι αστείο γιατί είναι κάτι που σίγουρα θα τελειώσει… ημερολογιακά τουλάχιστον αν το σκεφτείς δεν αλλάζει τίποτα στην ζωή σου αν το τελευταίο ψηφίο μιας χρονολογίας γίνει από 7 σε 8! Συνέχισε να ζεις την ζωή σου χωρίς να την μαυρίζεις δίχως λόγο!

Αντί λοιπόν να μελαγχολείς μέρες που είναι και να περιφέρεσαι σαν την άδικη κατάρα με μαύρες πιτζάμες και ύφος “δεν ξέρω γιατί διασκεδάζετε όλοι” καλύτερα να ντυθείς και να βγεις έξω, ίσως τότε καταλάβεις γιατί όλοι περνάνε καλά… μην ξεχνάς η χριστουγεννιάτικη διάθεση είναι μεταδοτική!

Christmas my child is love in action!

 

8

Latest Articles

Διάβασε επίσης...