Μάθε να λες ευχαριστώ!

Πολλές φορές ο άνθρωπος έχει την τάση να γίνεται άπληστος,ακόρεστος. Μπορεί να έχει εκατό υπέροχα πράγματα και πρόσωπα στη ζωή του και αντί να νιώθει τυχερός γι’αυτά, να κυνηγάει άλλο ένα, κι άλλο ένα κ.ο.κ. ωσότου χάσει και αυτά τα εκατό που ήδη είχε. Με αφορμή κάποια γεγονότα που έγιναν στη ζωή μου, θα ήθελα να μιλήσω σήμερα για τη λέξη ευχαριστώ. Για το πόσο σημαντικό είναι να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για όσα ήδη έχουμε! Για όλες τις ανεκτίμητες μικρές στιγμές στη ζωή που εμείς δεν αξιολογούμε σωστά είτε γιατί δεν διαθέτουμε χρόνο σε αυτές είτε γιατί είμαστε απασχολημένοι με το να κυνηγάμε άλλα πράγματα,που εμείς μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας τα τοποθετούμε ίσως πιο ψηλά από όσο θα έπρεπε.
Ας κάνουμε λοιπόν ένα μικρό διάλειμμα από όλα και ας αναλογιστούμε,ο καθένας ξεχωριστά,για ποιους λόγους θα έπρεπε να νιώθουμε ευγνωμοσύνη και τι μας έχει δώσει η ζωή που αξίζει να μας κάνει να νιώθουμε τυχεροί. Πάω στοίχημα πως από τα πρώτα πράγματα που σας έρχονται στο μυαλό είναι η οικογένεια σας. Αυτοί οι τέλειοι άνθρωποι με ένα σωρό ελαττώματα που δεν φεύγουν στιγμή από το πλευρό σας. Αναζητούν πάντα λίγες στιγμές μαζί σας μέσα στη μέρα, σας φροντίζουν και πονάνε διπλά όταν σας βλέπουν λυπημένους. Το πρώτο λοιπόν ευχαριστώ ανήκει αναμφισβήτητα στην οικογένεια μας.
Έπειτα, έρχονται στο νου άτομα που ήταν πάντα εκεί για μας, άτομα που κατά καιρούς βάλανε τα δικά μας θέλω και τις δικές μας ανάγκες πάνω από τις δικές τους. Άτομα που μπορεί να θεωρούμε δεδομένα και όμως θα τρελαθούμε αν τους χάσουμε, έτσι δεν είναι; Είτε είναι κάποιος φίλος ή σύντροφος, δεν θα πρέπει να νιώθετε παρά τυχεροί όταν κάποιος παραγκωνίζει τον εγωισμό του για να βοηθήσει εσάς, για να γίνει το χατήρι σας,για να σας φτιάξει το κέφι, για να είστε καλά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν και σε αυτούς τους ανθρώπους που μας έμαθαν να ξεχωρίζουμε το μαύρο από το άσπρο όταν τα βλέπαμε όλα γκρι!
Χωρίς να θέλω να γίνω μελό, τυχεροί πρέπει να νιώθουμε κάθε φορά που ανοίγουμε τα μάτια μας το πρωί. Η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο κόσμο και ακόμη αν πάνε όλα στραβά στη ζωή μας,αν υπάρχει αυτό, μπορούμε να τα λύσουμε όλα! Αύριο που θα ξυπνήσετε το πρωί, σηκωθείτε, ανοίξτε ράδιο και παράθυρα κοιτάξτε έξω και πείτε ευχαριστώ! Είμαι σίγουρη ότι ένα χαμόγελο θα σας ακολουθεί για το υπόλοιπο της ημέρας.
Ξέρετε,η ευγνωμοσύνη είναι και εν μέρει τρόπος ζωής. Αν υιοθετήσεις μια στάση ζωής στην οποία δεν θα παραπονιέσαι για όσα δεν έχεις αλλά θα νιώθεις όμορφα για όσα έχεις και θα προσπαθείς για το καλύτερο, τότε θα νιώθεις τυχερός για όλα όσα συμβαίνουν μέσα στη μέρα σου. Θα νιώθεις υπέροχα με τη γεύση του καφέ το πρωί, με τη ζεστασιά του ήλιου όταν βγεις έξω, με την κλήση που θα σου κάνει η φίλη σου για να δει πως είσαι, με τον άγνωστο που τραγουδάει στο δρόμο. Και τότε θαρρώ πως όλα θα είναι πιο εύκολα για όλους μας.

6

Latest Articles

Διάβασε επίσης...