Ζούμε σε ένα κόσμο που όλα φαίνονται να καταρρέουν. Ειδικά με όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία είναι δύσκολο να μείνεις αλώβητος. Συνεχώς μπαίνουν εμπόδια στον δρόμο για την υλοποίηση των ονείρων. Όμως όταν όλοι οι δρόμοι φαίνονται να οδηγούν σε αδιέξοδο, πρέπει να μάθεις να στέκεσαι όρθιος και να κυνηγάς τα όνειρα σου.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποιο όνειρο ή κάποια επιδίωξη που μπορεί να φαντάζει αδύνατη και ακατόρθωτη. Είναι στην ανθρώπινη φύση να ονειρευόμαστε. Αποτελούν την προσωπική ταυτότητα του καθενός. Αντικατοπτρίζουν έναν άλλον εαυτό. Προσφέρει κίνητρο και οδηγεί προς την αυτοβελτίωση και την προσωπική εξέλιξη. Ό,τι έχεις καταφέρει, έχει την δυνατότητα να εξελιχθεί και να βελτιωθεί. Τα πάντα είναι δυνατά όταν ονειρεύεσαι.

Όμως τα εμπόδια μπορούν να φθείρουν και να διαλύσουν τα όνειρα και τις επιδιώξεις. Είτε είναι οι συνθήκες, είτε άτομα τα οποία μπορούν να κόψουν τα φτερά, τα όνειρα μπορούν να γκρεμιστούν. Υπάρχουν στιγμές που θέλεις να τα παρατήσεις. Πως αισθάνεσαι πως όλοι οι κόποι είναι μάταιοι. Πως η αποτυχία είναι δεδομένη.

Όπως και σε άλλους τομείς της ζωής, έτσι και ο δρόμος προς την επίτευξη των ονείρων μας είναι ένας δύσβατος δρόμος, γεμάτος με δυσκολίες. Θα υπάρξουν αποτυχίες, οι οποίες βοηθάνε στην αυτοβελτίωση. Η αποτυχία σε κάνει καλύτερο και βοηθάει να γνωρίσεις τον εαυτό σου καλύτερα. Να ψάξεις καλύτερα μέσα σου, αλλά και να γνωρίσεις καλύτερα τον κόσμο γύρω σου. Αν μείνεις και επιμείνεις στον στόχο και δεν παραιτηθείς, τότε θα καταφέρεις να αλλάξεις πολλά γύρω σου. Είναι μία επίπονη διαδικασία που απαιτεί γερό στομάχι. Πολλοί δρόμοι θα κλείσουν, όμως στη θέση του θα ανοίξουν καινούριοι.

Χρειάζεται συνεχής βελτίωση και εξέλιξη η επίτευξη των στόχων. Δεν πρέπει να σταματάς σε κανένα εμπόδιο. Και όταν όλα φαντάζουν απίστευτα, κάνε τα πράξη. Υπάρχουν γύρω μας τόσα παραδείγματα ανθρώπων που κατάφεραν να κατακτήσουν τα όνειρα τους. Ο Γιάννης Αντετοκούμπο, από μία γειτονιά της Αθήνας, κατάφερε να γίνει MVP του NBA. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν το ονειρευτείς. Δεν χρειάζεται να κάνεις εκπτώσεις στα όνειρα σου. Δεν πρέπει να συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από το τέλειο.

Όλα σε αυτή τη ζωή απέχουν ένα όνειρο μακρυά. Αρκεί να υπάρχει θέληση, υπομονή και επιμονή. Εμπόδια υπάρχουν παντού, ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης, όπου όλα γύρω μοιάζουν εύθραυστα και είναι δύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο να υλοποιήσεις τα όνειρα σου. Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος, ώστε να ονειρεύεται και να θέτει νέους στόχους συνεχώς. Είναι μέρος της προσωπικότητας μας και αυτό που μας καθιστά μοναδικού.

1