Καθιερώθηκε σαν ο σούπερ σταρ της ελληνικής μόδας, ενώ η “Απολλώνια ομορφιά” του έμεινε στα χρονικά της showbiz. Μια ζωή βουτηγμένη στη χλιδή, το ταλέντο και τη πολυτέλεια, σβήνει σαν σήμερα το 1987 απ΄την “αρρώστια” που επηρέασε ριζικά τον έρωτα και τη σεξουαλικότητα των ανθρώπων. Σαν σήμερα πεθαίνει από AIDS ο “Billy Bo”, ο πρώτος διάσημος Έλληνας που διαγνώστηκε με τον ιό HIV.
Τα πάντα άρχισαν για τον Βασίλη Κουρκουμελή από τον Πειραιά, όταν γνώρισε τον Μάκη Τσέλιο, το 1971. Η σπάνια ομορφιά του Βασίλη αλλά και η αγάπη του Μάκη για τη μόδα και το ρουχισμό, οδήγησαν το δίδυμο σε μια δυνατή συνεργασία που θα κρατούσε για χρόνια. Το πρώτο τους επιχειρηματικό βήμα αφορούσε εισαγωγές αρωμάτων από τη Γαλλία, αλλά σύντομα και οι δύο εστίασαν στο δυνατό τους σημείο,στο σχεδιασμό ρούχων, ανοίγοντας ένα κατάστημα υψηλής ραπτικής στην Αθήνα με τη επωνυμία “Billy Βo” (στα Γαλλικά ακούγεται “Όμορφος Βασίλης”) . Το διάστημα αυτό ο Βασίλη, ξεκινά και ολοκληρώνει τις σπουδές του πάνω στο σχέδιο μόδας. Το βραβείο που κερδίζει στο περιοδικό Γυναίκες ήταν το κλειδί για τις επιτυχίες που ο Βασίλης και ο Μάκης θα έβρισκαν στο δρόμο τους, το διαβατήριο για τη κοσμική Ελλάδα και όχι μόνο. Η συνεργασία και η δουλειά των δύο ανδρών έγινε το αγαπημένο θέμα των δημοσιογράφων, ενώ καταστήματα “Billy Bo” άνοιγαν σε Θεσσαλονίκη, Μύκονο αλλά και στη Νέα Υόρκη. Το 1981 επιλέγονται να σχεδιάσουν τη στολή των αεροσυνοδών για την Ολυμπιακή Εταιρία, γεγονός που προσέδωσε κύρος και παγκόσμια αναγνώριση στην κοινή και συλλογική εργασία τους.
Το Σεπτέμβρη του 1986, ο Βασίλης κάνει εξετάσεις και μαθαίνει πως έχει προσβληθεί απ΄τον, σχετικά άγνωστο στον ελλαδικό χώρο, ιό του AIDS. Δίπλα του ο πιστός του φίλος και συνεργάτης Μάκης, είναι εκεί για να τον στηρίζει, να του δίνει κουράγιο, να τον προστατεύει από τη κοινωνική κατακραυγή. Στη τελευταία του συνέντευξη με τη Λένα Ζαννιδάκη για το περιοδικό “Ταχυδρόμος”, ο Βασίλης Κουρκουμελής είπε:
«Γράψτε ότι ζω. Κάποτε παρουσιάσατε στον Ταχυδρόμο το σπίτι μου στη Μύκονο και το ονομάσατε “Το καταφύγιο του Απόλλωνα”. Ήμουν ευτυχισμένος τότε, γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες. Φωτογραφίστε με και τώρα, απογυμνωμένο από όνειρα και φιλοδοξίες»
Ο Billy Bo έφυγε στη δημιουργική ηλικία των 33 ετών.