Exclusive Content:

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 173 – Βαγγέλης Γιαννίσης

Πολλά και ειδεχθή εγκλήματα συγκλόνισαν την χώρα ανά τα χρόνια. Έμειναν χαραγμένα στη μνήμη και δεν αφήσαν ανενόχλητο κανέναν άνθρωπο. Συχνά, πληθώρα σκέψεων περνά από το μυαλό μας όταν τα φέρνουμε στη μνήμη μας, αλλά και όταν τα ξανά ακούμε. Εδώ, ακολουθεί ένα βιβλίο πρωτότυπο και ιδιαίτερο. Ο συγγραφέας Βαγγέλης Γιαννίσης, προσέφερε στο αναγνωστικό κοινό το “Λεωφόρος Αλεξάνδρας 173“. Για πολλούς, μια διεύθυνση γνωστή. Αποτελεί την τοποθεσία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ, που φιλοξένησε τον συγγραφέα, προκειμένου να επιτύχει την κοινή τους συνεργασία για τη συγγραφή του βιβλίου. Πέντε πραγματικές υποθέσεις που συντάραξαν την κοινή γνώμη, περιμένουν να τις ανακαλύψετε.

Πλοκή

leoforos
Πηγή εικόνας: https://www.ertnews.gr/

Σε αυτό το βιβλίο, τα πράγματα αλλάζουν. Ο Γιαννίσης εγκαταλείπει τον μέχρι τώρα οικείο στους αναγνώστες επιθεωρητή, Άντερς Οικονομίδη, αλλά και τη σφαίρα του φανταστικού. Για πρώτη φορά δημιουργεί ένα non-fiction έργο και η Λεωφόρος αποτελεί το φόντο. Επομένως, κάπως έτσι, το βιβλίο αποκτά άλλες διαστάσεις. Πηγή περιεχομένου σε αυτό, αποτελούν πέντε αληθινές ιστορίες αποτρόπαιων εγκλημάτων με πληροφορίες που ο συγγραφέας αντλεί από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, γνωστό ως Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Το εγχείρημά του, είναι από μόνο του πρωτοπόρο, καθώς κανένα νεοελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα, μέχρι πρότινος, δεν είχε κυκλοφορήσει με τη σφραγίδα του Τμήματος, αλλά και με τις εκ των έσω πληροφορίες.

Οι υποθέσεις:

Ο εντοπισμός ενός τοξικοεξαρτημένου ατόμου, σταυρωμένο σε ένα δάσος.
Η βίαιη δολοφονία ενός εισοδηματία στο διαμέρισμά του.
Άγνωστοι πυροβολούν έναν Ολλανδό σε μια γειτονιά της Αθήνας.
Η εξαφάνιση ενός κοριτσιού από το σπίτι του.
Μια φωτιά σε ένα δώμα, που όμως αποκαλύπτει ένα πτώμα δεμένο στο κρεβάτι.

Πέντε εγκλήματα και πέντε αξιωματικοί της αστυνομίας, οι οποίοι έχουν έναν και μοναδικό στόχο: Την εξιχνίασή τους.

Ο συγγραφέας

leoforos
Πηγή εικόνας: https://www.lifo.gr/
Ο Βαγγέλης Γιαννίσης γεννήθηκε στην Ελλάδα, στα τέλη της δεκαετίας του 80′. Δεν ήξερε ότι έκρυβε μέσα του το ταλέντο της συγγραφής, μέχρι που έφυγε στη Σουηδία. Εκεί ξεκίνησε να γράφει τις σκόρπιες σκέψεις του, τις οποίες τελικά ένωσε σε μοναδικές ιστορίες. Συνεπώς, η συγγραφή τον παρέσυρε σε μια πρωτόγνωρη πορεία. Από τότε μας έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα αστυνομικής λογοτεχνίας, κερδίζοντας από πολλούς αναγνώστες τον τίτλο του «Έλληνα Jo Nesbo». Έτσι, πρωτομπήκε στις βιβλιοθήκες των αναγνωστών το 2014. Τότε, έδωσε στο αναγνωστικό κοινό το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο, Το μίσος, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Άντερς Οικονομίδη. Το βιβλίο του Λεωφόρος Αλεξάνδρας 173 έχει μπει πολλές φορές σε λίστες με τα best sellers των βιβλιοπωλείων.

Άλλα έργα του

Μετά το πρώτο του έργο, ο συγγραφέας μας χάρισε μερικές ακόμα επιτυχίες: Το κάστρο (2016), Η γυναίκα του Ίσνταλ (2019), Αμαρόκ (2020), Η σκιά (2020), Ο χορός των νεκρών (2020), Λεωφόρος Αλεξάνδρας 173 (2021), Ίνκουμπους (2022) και Ο άλλος αδερφός (2023).

Εντυπώσεις

Ένα πρωτότυπο και δύσκολο εγχείρημα ήταν η συγγραφή ενός τέτοιου βιβλίου, το οποίο όμως, διεκπεραιώθηκε με επιτυχία. Ο συγγραφέας κατάφερε να δώσει στο κοινό ένα βιβλίο που μπορεί να συνεπάρει τον αναγνώστη στη σκέψη και μόνο ότι μιλάμε για πραγματικές υποθέσεις. Για τους λάτρεις του true crime, που αγαπούν να παρακολουθούνε την εξιχνίαση ενός εγκλήματος διεξοδικά, το βιβλίο αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη. Επομένως, μας έδωσε έτσι την ευκαιρία να μπορέσουμε να “κάτσουμε δίπλα” σε έναν πραγματικό ανακριτή. 

Το βιβλίο αποτελεί μέσω της ανάγνωσής του, μια ευκαιρία να δώσει ο κάθε αναγνώστης απαντήσεις στον ίδιο του τον εαυτό αναφορικά με το πώς εξιχνιάζει η αστυνομία ένα μυστήριο. Να παρατήρησει μέσω μαρτυριών των αστυνομικών, ποιες είναι οι σκέψεις τους, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν. Να νιώσει το συναίσθημα μιας επιτυχημένης ανακάλυψης της ταυτότητας ενός δολοφόνου, αλλά και την δυσκολία διαχείρισης τέτοιων υποθέσεων.

 

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Latest

Μετακομίσεις, μετακινήσεις και αλλαγές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας και σας ευχαριστώ που...

Το ιστορικό Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2024

Το Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του για κοινό...

“Αμφίβια Τέρατα”: Μία συλλογή 40 διηγημάτων από τον Κώστα Πούλο

Το "Αμφίβια Τέρατα" του Κώστα Πούλου είναι μια συλλογή...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Μετακομίσεις, μετακινήσεις και αλλαγές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας και σας ευχαριστώ που...

Το ιστορικό Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2024

Το Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του για κοινό...

“Αμφίβια Τέρατα”: Μία συλλογή 40 διηγημάτων από τον Κώστα Πούλο

Το "Αμφίβια Τέρατα" του Κώστα Πούλου είναι μια συλλογή...

Παραμύθι είμαι… Παραμύθι να πω;

Μια βραδιά με αναγνώσματα και αφηγήσεις. Το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,...

Μετακομίσεις, μετακινήσεις και αλλαγές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας και σας ευχαριστώ που για μια ακόμη φορά ανοίξατε το άρθρο μου. Όπως θα καταλάβατε ίσως ήδη από τον τίτλο...

Το ιστορικό Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2024

Το Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του για κοινό τον Οκτώβριο του 2024 και υποδέχεται πλέον τη δραματική τέχνη! Ο χώρος εγκαινιάστηκε το 1962,...

“Αμφίβια Τέρατα”: Μία συλλογή 40 διηγημάτων από τον Κώστα Πούλο

Το "Αμφίβια Τέρατα" του Κώστα Πούλου είναι μια συλλογή 40 διηγημάτων που διακρίνονται για την παιγνιώδη ματιά τους, ακόμη και σε θέματα σοβαρά και...