Λαμπερό δέρμα και μακιγιάζ πάνε μαζί

  Δε μπορούμε  να έχουμε λαμπερό μακιγιάζ χωρίς λαμπερό δέρμα. Η πιο σημαντική βαση για το μακιγιάζ είναι η καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα. Το δέρμα είναι και αυτό ένα όργανο του σώματος που όπως και τα υπόλοιπα χρειάζεται προσοχή για να είναι και να δείχνει υγιές. Ειδικά η επιδερμίδα του προσώπου χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα καθώς είναι περισσότερο εκτεθειμένη στην ηλιακή ακτινοβολία, τους ρύπους της ατμόσφαιρας, το κρύο και τη ξηρότητα τώρα τον χειμώνα. Πάμε να δούμε πως το καταφέρνουμε αυτο!
 .
  Όσο βαρετός μπορεί να γίνει ο καθαρισμός το πρωί που κάνει κρύο ή μετά από μία βραδινή έξοδο, το έχω περάσει και εγώ, είναι απαραίτητος!! Οι πόροι πρέπει να καθαριστούν ώστε το δέρμα να <<ανασαίνει>>, σε διαφορετική περίπτωση φαίνεται θαμπό και μπορεί να εμφανιστούν αυτά τα ενοχλητικά σπυράκια. Ο καλύτερος τρόπος είναι με γαλάκτωμα καθαρισμού. Κάνουμε κυκλικές κινήσεις με τα χέρια και αφαιρούμε με βαμβάκι ή νερό. Αμέσως μετά νε λίγο βαμβάκι βάζουμε και λοσιόν. Φανταστείτε πως θα φαίνεται αν ξαναεφαρμοσουμε μακιγιάζ σε μη καθαρισμένο απο παλιά make up δέρμα.
 .
 .
  Η ενυδάτωση επίσης είναι πολλή σημαντική!! Τοσο οι ξηρές όσο και οι λιπαρές επιδερμίδες χρειάζονται ενυδάτωση γι’αυτο και υπάρχουν στο εμπόριο προϊόντα κατάλληλα για κάθε τύπο δέρματος. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε τα χείλη και τη περιοχή γύρω από τα μάτια. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να γίνει ρουτίνα πρωί και βράδυ. Μάλιστα το βράδυ, η ενυδατική κρέμα μπορεί να είναι διαφορετική απο της ημέρας, με περισσότερες θρεπτικές ουσίες γιατι το βράδυ το δέρμα έχει μεγαλύτερη απορροφητικότητα.
 .
  Αν δεν ακολουθήσουμε αυτά τα δύο απλά βήματα το δέρμα θα δείχνει θολο και γερασμένο και το μακιγιάζ <<σπασμενο>> και παστωμένο. Καταλαβαινουμε λοιπόν ότι για να εξασφαλίσουμε τη φωτεινότητα και νεότητα του δέρματος για όσο περισσότερο γίνεται αλλα και να δείχνουμε λαμπερές σε κάθε περίσταση, απλή ή επίσημη, με το μακιγιάζ μας ειναι απαραίτητη και η ανάλογη περιποίηση.
 .
  Tips: 1. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα κάντε κάποιο peeling και μετά μάσκα προσώπου ανάλογα τι χρειάζεται το δέρμα σας(πχ.βαθιά ενυδάτωση, βαθύ καθαρισμό).
  2. Μη ξεχνάτε την ενυδατική κρεμα να την εφαρμόζετε και στον λαιμό.
  3. Άφθονο νερό και φρούτα.
 .
9
Γεωργία Τσόλκα
"Ειμαι η Γεωργία Τσόλκα. Σπουδάζω στο τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Αθήνας. Μαρέσει να ανακαλύπτω καινούργια μερη και πράγματα. Ελπίζω να σας βοηθήσω και να σας εμπνεύσω"

Latest Articles

Διάβασε επίσης...