Υπάρχει η πεποίθηση πως δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους με βάση το “εξώφυλλο” τους και το ίδιο ισχύει και για τα βιβλία … όμως σε αυτή την περίπτωση αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Τα λογοτεχνικά κείμενα είναι φυσικά μία από τις μεγαλύτερες μορφές τέχνης, όμως κανείς δεν έχει ασχοληθεί με τα εξώφυλλα που στολίζουν αυτά τα βιβλία. Κάποια έχουν λιτά εξώφυλλα, με απλά σχέδια και χρώματα αλλά κάποια άλλα είναι από μόνα τους έργα τέχνης. Πανέμορφα και περίπλοκα σχέδια, χρώματα που τραβούν την προσοχή και γενικότερα ένα σύνολο που προσφέρει τεράστια αισθητική απόλαυση.

Πίσω από την σχεδίαση των εξωφύλλων υπάρχει μια τεράστια ομάδα ανθρώπων που προσπαθεί όχι μόνο να περάσει τα κατάλληλα μηνύματα που συνδέονται με την υπόθεση του βιβλίου αλλά και να προσελκύσει τους ανθρώπους να κοιτάξουν και να επιλέξουν το βιβλίο. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί μεγάλη εμφάνιση στην καλαισθησία των βιβλίων.

Σήμερα θα δώσω έμφαση σε βιβλία που συνδυάζουν πανέμορφα εξώφυλλα με υπέροχο περιεχόμενο.

The sun is also a star

 

Η Natasha δεν πιστεύει στο πεπρωμένο. Πιστεύει μόνο στην επιστήμη και στα γεγονότα. Αντίθετα, ο Daniel, είναι ονειροπόλος, ο οποίος έχει παγιδευτεί σε μια ζωή που του έχουν ορίσει οι γονείς του. ξαφνικά, οι ζωές τους συγκρούονται, όμως, ο χρόνος είναι εναντίον τους. Η Natasha σε δώδεκα ώρες υποχρεούται να απελαθεί από την χώρα.

Everything, everything

Η Maddy δεν έχει βγει ποτέ από το σπίτι. Γιατί ; Γιατί είναι αλλεργική στα πάντα. Τα τελευταία 18 χρόνια της ζωής της η μόνη της συντροφιά ήταν η μητέρα της και τα βιβλία. Μέχρι που ία μέρα μετακομίζει δίπλα της  ο Olly και της αλλάζει την ζωή. Για πρώτη φορά η Maddy θέλει να ζήσει πραγματικά.

Snow like ashes

16 χρόνια πριν το βασίλειο του Χειμώνα κυριεύτηκε από τον βασιλιά της Άνοιξης. Η μόνη ελπίδα τους  για σωτηρία είναι 8 που έζησαν και κατάφεραν  να ξεφύγουν την αιχμαλωσία. Ανάμεσα τους ο μελλοντικός βασιλιάς του Χειμώνα, Mather, και η Meira που θα έκανε τα πάντα για να σώσει τους ανθρώπους της. Σε ένα κόσμο γεμάτο κινδύνους, σκοτεινής μαγείας και αγριότητας η Meira θα προσπαθήσει να αποκομίσει το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σώσει τον Χειμώνα. Θα τα καταφέρει;

Six of crows

Μία από τις πιο δελεαστικές ευκαιρίες προσφέρεται στον ταλαντούχο εγκληματία Kaz Brekker. Το μόνο πρόβλημα… είναι μια ακατόρθωτη αποστολή. Ποιος είναι τόσο απελπισμένος… αλλά και τόσο τρελός ώστε να συμφωνήσει να συμμετάσχει σε αυτή την περιπέτεια; Μα φυσικά, 6 από τους χειρότερους και θανατηφόρους εγκληματίες και απόβλητους της πόλης. Θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν την αποστολή, αλλά και να επιστρέψουν ζωντανοί πίσω;

 

 

2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.