Κλασικές Χριστουγεννιάτικες Ταινίες Της Disney

Ας σηκώσουν τα χέρια τους όσοι από μικροί είχαν κόλλημα με ταινίες της Disney. Ναι, ξέρω τα σήκωσες και εσύ και εγώ αλλά και ο επόμενος που θα διαβάσει το άρθρο αυτό. Δικαίως φυσικά, καθώς η Disney φροντίζει εδώ και αρκετά χρόνια να μας εφοδιάζει με ταινίες υψηλού ποιοτικού επιπέδου. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν σταματά να υφίσταται για την περίοδο των Χριστουγέννων, όπου σεναριογράφοι, σκηνοθέτες και το υπόλοιπο crew φτάνουν την φαντασία τους σε άλλα επίπεδα. Πάμε να δούμε μερικές από τις πιο κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες που μας έκαναν να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στο πνεύμα των εορτών.

The nightmare before christmas

Δεν έχω να πω πολλά γι’ αυτή την ταινία. Είναι Tim Burton και ως γνωστόν εγώ λατρεύω Tim Burton. Εντάξει, δεν είναι γνωστό, το ξέρω, αλλά ίσως τώρα είναι μια ευκαιρία να το μάθετε. Πίσω στο θέμα μας, το the nightmare before christmas είναι μια ταινία που μυρίζει από χιλιόμετρα Tim Burton,μια ταινία που απευθύνεται σε μικρούς και σε μεγάλους.Ο Jack Skellington είναι ο Βασιλιάς του Halloween, και μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους προετοιμάζονται για την συγκεκριμένη μέρα. ο Jack έχει πνιγεί στην ρουτίνα αυτή, να προετοιμάζει κάθε χρόνο την γιορτή αυτή, μέχρι που βρίσκεται στο χωριό του Αϊ Βασίλη. Εκεί θα έρθει σε μια πρώτη επαφή με με το κλίμα των Χριστουγέννων το οποίο θα προσπαθήσει να μεταφέρει στη γιορτή του Halloween.

A christmas carol

Η κλασική ιστορία του Σκρουτζ μεταφέρεται  στις οθόνες μας από την σκοπιά της Disney αυτή την φορά. Η ιστορία θυμίζει στον μεγαλύτερο βαθμό τις υπόλοιπες ταινίες που έχουν γυριστεί πάνω στην ομόνυμη ιστορία με μια σημαντική διαφορά: Jim Carrey και Gary Oldman
Οι δυο αυτοί ηθοποιοί ενσαρκώνουν τους δυο πρωταγωνιστικούς ρόλους και μόνο η δήλωση αυτή σε κάνει να έχεις πάει ήδη στο google και να πληκτρολογείς το όνομα της ταινίας.

Mickey’s once upon a christmas

Μια κλασική παραγωγή της Disney, ακόμα μια σειρά ιστοριών του Μίκι και της Μίνι, του Γκούφι, αλλά και του Ντοναλντ Ντακ μαζί με τα ανίψια του. Κάτι αρκετά κλασικό, μια μια νότα χριστουγεννιάτικη, που όλοι μας θα λατρέψουμε.

The Muppet Christmas Carol (1992)

Ακόμα μια εκδοχή της Χριστουγεννιάτικης ταινίας του Σκρουτζ, αυτή την φορά όμως με muppets για πρωταγωνιστές.
Είναι μια κλασσική Χριστουγεννιάτικη ιστορία που αυτή την φορά της βλέπουμε και ως κωμωδία,με τα muppets να μας προσφέρουν απίστευτες στιγμές γέλιου.

Τhe search of Santa Paws

Μια ταινία κατάλληλη για όλους εμάς τους dog’s lovers. Πρωταγωνιστές τα χνουδωτά γουτσούνια ως βοηθοί του Άγιου Βασίλη. Τα παιδία σε όλο τον κόσμο έχουν ξεχάσει τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα, έτσι ο Άη Βασίλης με τους βοηθούς του πάνε μέχρι την Νέα Υόρκη για να βρουν μια λύση. Τα πράγματα όμως δεν πάνει και τόσο καλά, καθώς ο Άγιος Γαβσίλης παθαίνει αμνησία. Τα αξιαγάπητα τετράποδα μαζί με ένα μικρό ορφανό κοριτσάκι την Κουίν και τη νέα τους φίλη Γουίλ αναλαμβάνουν να σώσουν την κατάσταση.

 

 
Χριστίνα Δάδινα
Πάντειο πανεπιστήμιο-επικοινωνίας μέσων και πολιτισμού

Latest articles

188.8k Ακόλουθοι
Ακολουθήστε

Related articles