«Καζαντζάκης» η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή από 23 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους

Ο Γιάννης Σμαραγδής, σκηνοθέτης μεγάλων και αγαπημένων από τον κόσμο κινηματογραφικών επιτυχιών επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την ταινία «Καζαντζάκης». Η ταινία πρόκειται να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 23 Νοεμβρίου 2017.

Η ταινία «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή στοχεύει να αναδείξει τη συναρπαστική προσωπικότητα του Νίκου Καζαντζάκη, καθώς και το μαγευτικό τοπίο της Ελλάδας μέσα στο οποίο διαμορφώθηκε. Ο μεγάλος Κρητικός συγγραφέας έλεγε πως η ζωή του ορίζεται από τα ταξίδια του και τα όνειρα του. Αυτό είναι ακριβώς και ότι ο σκηνοθέτης σκοπεύει να επιτύχει με αυτή την ταινία. Παρουσιάζει τα ταξίδια του στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και το όρος Σινά και μέσα από αυτές τις εμπειρίες, να αναδείξει επίσης, τις φιλοσοφικές και μεταφυσικές αναζητήσεις του.

Το σενάριο της ταινίας στηρίζεται στο βιβλίο του συγγραφέα «Αναφορά στον Γκρέκο», το οποίο παραχώρησαν γενναιόδωρα οι Εκδόσεις Καζαντζάκη.

το ρόλο του Γιώργη Ζορμπά ερμηνεύει ο Θοδωρής Αθερίδης
Tο ρόλο του Γιώργη Ζορμπά ερμηνεύει ο Θοδωρής Αθερίδης

Συντελεστές:

Πρωταγωνιστούν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος στον ρόλο του Νίκου Καζαντζάκη , Μαρίνα Καλογήρου στον ρόλο της Ελένης Καζαντζάκη.

Επίσης παίζουν οι: Αλέξανδρος Καμπαξής, Νίκος Καρδώνης, Αργύρης Ξάφης, Μαρία Σκουλά, Αμαλία Αρσένη, Γιούλικα Σκαφιδά, Alexandros Kollatos, Ζέτα Δούκα, Adrian Frieling, Anthoula Katsimatides, Νίκος Μαρινάκος, Στάθης Ψάλτης, Όλγα Δαμάνη, Έρση Μαλικένζου, Πάνος Σκουρολιάκος, Τάκης Παπαματθαίου, Θοδωρής Αθερίδης

  • Σκηνοθέτης/σεναριογράφος: Γιάννης Σμαραγδής
  • Παραγωγοί: Ελένη Σμαραγδή και Αλέξανδρος Σμαραγδής
  • Γάλλος συμπαραγωγός: Vincent Michaud
  • Διευθυντής φωτογραφίας: Άρις Σταύρος
  • Μουσικοσυνθέτης: Μίνως Μάτσας
  • Ενδυματολόγος/σκηνογράφος: Γιώργος Πάτσας,
  • Μοντέζ: Στέλλα Φιλιπποπούλου,
  • Ηχολήπτης: Άρης Αθανασόπουλος

Ημερομηνία Προβολής: 23 Νοεμβρίου 2017

Είδος: Βιογραφία, Μυθοπλασία

3
Άννα Δραγάτση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Ραδιοφωνική παραγωγός της εκπομπής Art Voices για τρία χρόνια στο Spam Radio. Αγαπώ πολύ τα ταξίδια. Από τον Ιούλιο του 2016 ανήκω στην ομάδα του beasty-press.com!

Latest Articles

Διάβασε επίσης...