Εθελοντική αιμοδοσία στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά προγραμματίζει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), συνεχίζοντας την προσπάθεια προσέλκυσης νέων εθελοντών αιμοδοτών (ιδιαίτερα νέων ηλικιακά ομάδων) έτσι ώστε να εξασφαλιστούν η αυτάρκεια και η κάλυψη των αναγκών αίματος και μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο.

Η πρόσκληση για «check-in στην εθελοντική αιμοδοσία», λίγα μέτρα πριν το λιμάνι του Πειραιά, στέλνει το μήνυμα ότι η προσφορά αίματος μπορεί να αποτελέσει μία θαυμάσια πράξη αλληλεγγύης, που συνδέεται με τη χαρά των διακοπών και της ξεκούρασης, αποφεύγοντας το νοσοκομειακό περιβάλλον και τους αρνητικούς συνειρμούς που αυτό καλλιεργεί στους εθελοντές αιμοδότες.

Το ΕΚΕΑ επέλεξε έναν χώρο που παρέχει ευκολία πρόσβασης σε χιλιάδες επιβάτες που μετακινούνται προς τα νησιά με το πλοίο και τους καλεί λίγο πριν την αναχώρησή τους να δώσουν λίγο από το αίμα τους και λίγο από τον χρόνο τους, για αυτούς που το έχουν ανάγκη.

«Ας κάνουμε, λοιπόν, check-in στην πιο σημαντική συνήθεια του καλοκαιριού… γιατί οι ανάγκες για αίμα δεν πάνε διακοπές…», αναφέρει το ΕΚΕΑ.
Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, στην αίθουσα Μουσείου Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων, στον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, από τις 9:00 έως τις 19:00.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:
– Να είσαι 18-65 ετών.
– Να έχεις φάει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία.
– Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες.
– Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στον γιατρό της αιμοδοσίας.
– Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες.