Exclusive Content:

Καμία Melania, φέρτε πίσω τη Michelle!

Η Michelle Obama έθεσε τόσο ψηλά τον πήχη για την επόμενη πρώτη κυρία των ΗΠΑ, που είναι μάλλον ανέφικτο για τη Melania Trump να γεμίσει το κενό της.

Είναι πλέον επίσημο το γεγονός πως η Melania Trump θα είναι η διάδοχος της Michelle Obama στο Λευκό Οίκο. Την προηγούμενη Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνάντησης  των δυο συζύγων τους, Donald Trump και Barack Obama, στο Οβάλ Γραφείο, οι δυο γυναίκες είχαν το πρώτο τους τετ-α-τετ, προκειμένου να συντονίσουν τη «μεταβίβαση» του ρόλου της Πρώτης Κυρίας. Σε γενικές γραμμές, η συζήτηση μεταξύ των συζύγων του απερχομένου και επερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ -που από πολλούς χαρακτηρίστηκε αμήχανη- επικεντρώθηκε στον τρόπο ζωής που επιτάσσει η διαμονή στο Λευκό Οίκο, αλλά και το πώς μπορεί να οργανωθεί η ανατροφή των παιδιών στο προεδρικό μέγαρο.

Αναμφίβολα, η Melania θα δυσκολευτεί πολύ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που δημιούργησε η Michelle, η οποία υπήρξε μια από τις πιο δημοφιλείς Πρώτες Κυρίες που γνώρισε ποτέ η Αμερική, με κάποιους να της ζητούν ήδη να βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2020. Η Michelle Obama, ηλικίας 52 ετών, είναι η πρώτη στην ιστορία Αφροαμερικανή Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, απόφοιτη του Πανεπιστημίου του Πρίνστον και της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ και πρώην δικηγόρος, με τη δημοτικότητά της να φτάνει στα ύψη: εξαιρετικά χαρισματική, συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 79% στις θετικές γνώμες, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση του Gallup με αντικείμενο τη δημοτικότητα των Πρώτων Κυριών. Κάτι που σημαίνει, πως είναι πιο δημοφιλής κι από τον ίδιο το σύζυγό της..! Από την άλλη πλευρά, η Melania Trump, ηλικίας 46 ετών, είναι πρώην μοντέλο από τη Σλοβενία, η οποία μιλάει 6 γλώσσες -μεταξύ αυτών και τα αγγλικά με μια ιδιαίτερη προφορά- και θα είναι την 20η Ιανουαρίου η δεύτερη σύζυγος ενός Αμερικανού προέδρου που θα έχει γεννηθεί στο εξωτερικό. Έχει όμως πολλά να αποδείξει, καθώς το ποσοστό των θετικών γνωμών στο πρόσωπό της ανέρχεται μόλις στο 28%, ενώ των αρνητικών στο 32%. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση για μια μέλλουσα Πρώτη Κυρία από τη δεκαετία του 1980, σύμφωνα πάλι με το Gallup.

Η Melania συμμετείχε ελάχιστα στην εκστρατεία του νέου προέδρου, επιλέγοντας να παραμείνει στο διαμέρισμά της, τριών επιπέδων, που βρίσκεται στον ουρανοξύστη Trump στη Νέα Υόρκη, για να ασχοληθεί με τον Barron, τον 10χρονο γιο που έχει αποκτήσει με τον Donald Trump. Αντιθέτως, η Michelle τις τελευταίες εβδομάδες ήταν και πάλι παρούσα, αυτή τη φορά στο πλευρό της «φίλης» της Hillary Clinton εκφωνόντας ομιλίες και συμμετέχοντας σε προεκλογικές εκδηλώσεις, κάτι που έκανε και κατά τη διάρκεια των δύο προεκλογικών περιόδων που ο σύζυγός της ήταν υποψήφιος, άλλοτε πιο μετριοπαθώς κι άλλοτε πιο ενεργητικά. Στον αντίποδα, η Melania έχει δώσει λίγες ομιλίες, περιστρεφόμενες κυρίως γύρω από τους άξονες των αμερικανικών αξιών, την ευγένεια, την τιμιότητα, το σεβασμό, τη συμπόνια και τη γενναιοδωρία, ενώ δύο εκ των οποίων κατηγορήθηκαν για αντιγραφή παλαιότερων ομιλιών της Michelle Obama.

Κανείς δεν αμφισβητεί πως η Trump είναι πολύ πιο όμορφη από την Obama, με τον συμβατικό όρο της ομορφιάς: ένα πρώην μοντέλο με ψηλόλιγνο κορμί, γαλανά μάτια, μακριά μαλλιά και ελκυστικό πρόσωπο. Πάντα χαμογελαστή και με προσεγμένη εμφάνιση, είναι συγκρατημένη στις αντιδράσεις της και αναμένεται να είναι μια πιο «κλασσική» Πρώτη Κυρία. Ταυτόχρονα όμως, είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός πως η Melania υπάγεται περισσότερο στην κατηγορία των γυναικών που στέκονται στη σκιά ενός πλούσιου άνδρα, χωρίς να μιλούν και να τραβούν την προσοχή με οτιδήποτε άλλο εκτός από την εμφάνισή τους. Άλλωστε, αυτό επιβεβαιώθηκε την ημέρα που ο Trump εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο τού αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Η απαστράπτουσα Melania έμεινε πίσω του, εκεί που είναι η θέση της γυναίκας σύμφωνα με το σύζυγό της. Επίσης, το γεγονός πως παντρεύτηκε έναν άνδρα ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει μιλήσει ιδιαίτερα απαξιωτικά για τις γυναίκες δεν είναι καθόλου τυχαίο. Παρόλα αυτά, δηλώνει «πολύ ανεξάρτητη» και είχε πει ότι εάν γινόταν Πρώτη Κυρία, θα επένδυε στην προάσπιση των γυναικών και των παιδιών, ενώ παράλληλα θα επικεντρωνόταν στον αγώνα κατά της διαδικτυακής παρενόχλησης.

Η Michelle όμως έκανε τη διαφορά. Μια γυναίκα που παρόλο που δεν είναι συμβατικά όμορφη, κατάφερε να λάμψει φωτίζοντας την Αμερική και όχι μόνο. Εγινε πρότυπο για εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο τόσο για τις εμφανίσεις της, όσο και για τις εξαιρετικές ομιλίες της και τις πρωτοβουλίες που πήρε για να βελτιώσει τις ζωές των συνανθρώπων της. Πρωτοβουλίες σχετικά με το δικαίωμα όλων των κοριτσιών στην εκπαίδευση, την υγιεινή διατροφή και την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, τη στήριξη των γυναικών των στρατιωτικών, τη χορήγηση υποτροφιών σε μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση, την υποστήριξη προς τη ΛΟΑΤ κοινότητα και άλλες πολλές. Μέσω όλων αυτών των ενεργειών που είχαν τεράστιο αντίκτυπο στην Αμερική, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Πολλοί υποστήριξαν πως είναι νωρίς ακόμη για να προβούμε σε συγκρίσεις ανάμεσα στις δυο γυναίκες και δεν τους αδικώ. Η Melania δεν έχει καλά καλά προλάβει να εγκατασταθεί στο νέο της σπίτι, συνεπώς θα ήταν πρέπον να της δώσουμε λίγο χρόνο. Ωστόσο, ορισμένες διαφορές ανάμεσά τους είναι εξόφθαλμες και δυστυχώς, δεν επιδέχονται άρνησης. Το Γαλλικό Πρακτορείο πάντως, δηλώνει πως οι δυο γυναίκες έχουν μονάχα ένα κοινό κι αυτό δεν είναι άλλο από το ύψος τους που ανέρχεται στο 1.80!

 

Η εικόνα είναι από : http://www.nbcnews.com/news/us-news/melania-trump-far-first-political-plagiarism-scandal-n612246

 

 

Latest

Γνωρίζοντας το μουσικό σύνολο PanArmonia και το ταξίδι των Ορφικών Ύμνων

Το μουσικό σύνολο PanArmonia δημιουργήθηκε πριν 13 χρόνια, το...

La la land: Γιατί όλα μπορούν να συμβούν

Έχουν περάσει 8 χρόνια από την κυκλοφορία της αμερικανικής...

From Friday For Friday – Το γκρίζο του μετρό, το κίτρινο της ελπίδας και η Μαντόνα

Το μετρό της Αθήνας μου έχει πολλές φορές δημιουργήσει...

From Friday For Friday 2 – Το χιούμορ, οι «φεμινίστριες» και τα πιο χουχουλιάρικα κεριά του Instagram

Παρασκευή 10/2/2023 σήμερα και η εβδομάδα που πέρασε με...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Γνωρίζοντας το μουσικό σύνολο PanArmonia και το ταξίδι των Ορφικών Ύμνων

Το μουσικό σύνολο PanArmonia δημιουργήθηκε πριν 13 χρόνια, το...

La la land: Γιατί όλα μπορούν να συμβούν

Έχουν περάσει 8 χρόνια από την κυκλοφορία της αμερικανικής...

From Friday For Friday – Το γκρίζο του μετρό, το κίτρινο της ελπίδας και η Μαντόνα

Το μετρό της Αθήνας μου έχει πολλές φορές δημιουργήσει...

From Friday For Friday 2 – Το χιούμορ, οι «φεμινίστριες» και τα πιο χουχουλιάρικα κεριά του Instagram

Παρασκευή 10/2/2023 σήμερα και η εβδομάδα που πέρασε με...

Πάμε θέατρο και τον Φεβρουάριο

Ένας ακόμη θεατρικός μήνας έχει ξεκινήσει. Το θέατρο και...
spot_imgspot_img

Γνωρίζοντας το μουσικό σύνολο PanArmonia και το ταξίδι των Ορφικών Ύμνων

Το μουσικό σύνολο PanArmonia δημιουργήθηκε πριν 13 χρόνια, το 2010. Η PanArmonia, η οποία «γεννήθηκε» από την αγάπη 2 μουσικών για τη μουσική και...

La la land: Γιατί όλα μπορούν να συμβούν

Έχουν περάσει 8 χρόνια από την κυκλοφορία της αμερικανικής μουσικής, ρομαντικής, κωμικής-δραματικής ταινίας La la land. Την ταινία έχει σκηνοθετήσει και γράψει ο Ντάμιεν...

From Friday For Friday – Το γκρίζο του μετρό, το κίτρινο της ελπίδας και η Μαντόνα

Το μετρό της Αθήνας μου έχει πολλές φορές δημιουργήσει μια συγκεκριμένη εικόνα. Είναι γκρίζο και μουντό, βλέπω πάρα πολλούς ανθρώπους άγνωστους σε μένα και...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ