Οι Εκδόσεις Πηγή και ο καταξιωμένος συγγραφέας Σίμος Κερασίδης μας ταξιδεύουν στη Μακεδονία πριν 70 χρόνια μέσα από τις γλαφυρές σελίδες του ιστορικού μας μυθιστορήματος ‘Στο ρύγχος του λύκου”

Η Θεσσαλονίκη του ύστερου Μεσοπόλεμου και της Γερμανικής Κατοχής, ένας ολόκληρος κόσμος μίσους και εκδίκησης ξαναζωντανεύει μέσα από την ιστορία δύο ξεχωριστών γυναικών. Οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Όλγα Λιάρατζη παρουσιάζουν τις “Μάγισσες του Θερμαίϊκού”.

Ένας άκαιρος θάνατος απειλεί την ομαλότητα στη διαδοχή του θρόνου και τη σταθερότητα στη ζωή της αυτοκρατορίας. Τρεις ισχυροί άνδρες αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν τη συνέχεια της επιρροής τους. Οι Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Γιάννης Κωτσοκώστας παρουσιάζουν το ιστορικό μυθιστόρημα “Ο Νόμος των Διαδόχων”.

Στο ρύγχος του λύκου (β΄ έκδοση), Σίμος Κερασίδης

1988…Κάποιοι σκάβουν σε άγρια πλαγιά της Δυτικής Μακεδονίας.
«Σαν τι να ψάχνετε; Χρυσό;» τους ρωτά με απορία ο παπάς σιμοτινού χωριού.
«Κάτι πιο ακριβό…» απαντούν αόριστα.

Η γραφίδα πάει εβδομήντα χρόνια πίσω. Ψάχνει κι αυτή το «κάτι πιο ακριβό». τη γέννηση και την πορεία ενός από αυτούς που τα απομεινάριά τους φυλακίστηκαν για χρόνια, κάτω από τις πέτρες της Μακεδονίας, περιμένοντας να βγουν στο φως του ήλιου, όπως χρυσάφι από ορυχείο.

Στοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Στο ρύγχος του λύκου – β΄ έκδοση
Επιμέλεια: Σίμος Κερασίδης
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 18.00€
Σελίδες: 534
ISBN: 978-960-626-135-0

Oι Μάγισσες του Θερμαϊκού, Όλγα Λιάρατζη

Δύο μάγισσες μιλούν καθημερινά με τα κύματα του Θερμαϊκού κι αποκαλύπτουν τα μυστικά τους. Η μία, η Κοραλία, πνευματίστρια, γυναίκα του πλούσιου επιχειρηματία Μίλτου Αβράμογλου, ιδιόρρυθμη και διαισθητική είναι καταδικασμένη σε μια κοινωνική απομόνωση…

Η άλλη, η Μυρτώ Παράσχου, είναι προικισμένη με απαράμιλλη ομορφιά, θάρρος και εργατικότητα, φιλοδοξία και πολλά όνειρα για μια καλύτερη ζωή. Κάνει εύκολα θύμα της οποιοδήποτε άνδρα την πλησιάζει, ακόμη και τον πλούσιο Μίλτο, τον άνδρα της Κοραλίας.
Γύρω τους, ήρωες και επαναστάτες, αθώοι και φταίχτες, δολοφόνοι και βιαστές αγωνίζονται να επιβιώσουν στη Θεσσαλονίκη του ύστερου Μεσοπόλεμου και της Γερμανικής Κατοχής.

Στοιχεία βιβλίου

Τίτλος: Oι Μάγισσες του Θερμαϊκού
Συγγραφείς: ¨Όλγα Λιάρατζη
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 15.00 €
Σελίδες: 304
ISBN: 978-960-626-137-4

O Νόμος των Διαδόχων, Γιάννης Κωτσοκώστας

Αρχές του 10ου αιώνα. Ο θρόνος της Κωνσταντινούπολης χηρεύει, καθώς ο νεαρός βασιλιάς Λέων πεθαίνει αναπάντεχα. Ο γιος και διάδοχός του είναι μόλις ενός έτους. Έτσι, οι ισχυρότεροι άνδρες της αυτοκρατορίας αναζητούν τον καταλληλότερο συναυτοκράτορα…
Ο πατριάρχης Νικόλαος, θείος του μικρού δικαιωματικού βασιλιά, θέλει κάποιον ικανό και έντιμο, για να διαφυλάξει την κληρονομιά του ανιψιού του χωρίς να τον παραμερίσει. Ο ρέκτωρ Μιχαήλ Ντουρώνης, ο ισχυρότερος συγκλητικός, θέλει κάποιον ικανό αλλά αμαθή, κάποιον που θα μπορεί να χειραγωγεί. Ο λογοθέτης του δρόμου Θεόδοτος θέλει κάποιον με κύρος αλλά απλοϊκό, για να κινεί ο ίδιος τα νήματα. Ποιος από τους τρεις θα επικρατήσει;

Στοιχεία βιβλίου

Τίτλος: Ο Νόμος των Διαδόχων
Συγγραφείς: Γιάννης Κωτσοκώστας
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 18.00€
Σελίδες: 664
ISBN: 978-960-626-130-5