«Ημερολόγιο καραντίνας»: Ημέρα 22η

Είμαι σίγουρη πως αυτές τις μέρες οι βιντεοκλήσεις με τους φίλους σου είναι πιο πολλές από τα μηνύματα που ανταλλάσσετε. Παρακάτω σου προτείνω μερικές ιδέες για να διασκεδάσετε...έστω και από μακριά!

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,
δεν έχω διαχειριστεί ποτέ ξανά μια τέτοια κατάσταση, όπως αυτή της καραντίνας. Δεν έχω πρόβλημα με το γεγονός ότι μένω σπίτι, το βασικό μου πρόβλημα είναι πως θέλω να δω τους φίλους μου. Σε όλους έχουν τύχει περίοδοι στη ζωή τους που απομονώνονται, όμως όταν θέλουν να βγουν με τους κοντινούς τους ανθρώπους έχουν την επιλογή να το κάνουν. Αυτό είναι που με “πανικοβάλει” περισσότερο, η έλλειψη της επιλογής. Παρ’ όλα αυτά είναι υπέροχο που όλο αυτό που συμβαίνει, συμβαίνει τώρα. Τώρα, που έχουμε όλη αυτή την τεχνολογία και μπορούμε να δούμε και να επικοινωνήσουμε με τους φίλους μας όποτε θέλουμε, από που και αν βρισκόμαστε. Άρα δες το θετικά. Αν σε πιάσει βαρεμάρα ή πανικός λόγω του εγκλεισμού, απλά κάνε βιντεοκλήση με αυτούς που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις ξανά. Να μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις με την παρέα σου!

καραντίνας

1.  Μπορείτε να παίξετε παιχνίδια!

Τα παιχνίδια είναι, αν όχι ο καλύτερος, σίγουρα ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου! Πόσο μάλλον αν η παρέα είναι η κατάλληλη και είμαι σίγουρη ότι είναι! Ορίστε μερικά παιχνίδια, τα οποία μπορείτε να παίξετε:

α) Όνομα-Ζώο ή Πράγμα

Το παιχνίδι είναι σίγουρα γνωστό σε όλους σας! Απλά πάρτε ένα κομμάτι χαρτί και ένα στυλό, φτιάξτε τις κατηγορίες, πείτε “Α και Β, Γ,Δ….STOP”  και ιδού!

β) Παντομίμα

Όλοι μας παίζουμε παντομίμα με την παρέα μας όταν βρισκόμαστε στα σπίτια φίλων, γιατί όχι και αν ο καθένας βρίσκεται σπίτι του;

γ) Κρεμάλα 

Οι κανόνες μένουν ίδιοι, όπως ακριβώς και όταν παίζεις αυτό το παιχνίδι από κοντά. Απλά φρόντισε τα γράμματα σου να είναι μεγαλύτερα και καθαρά ώστε να είναι ευανάγνωστα από την οθόνη των φίλων σου.

δ) Θάρρος ή Αλήθεια;

Και ποιος δεν έχει παίξει αυτό το παιχνίδι; Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να δείξεις το θάρρος σου, κάνοντας ό,τι σου πουν οι φίλοι σου, στα μέλη της οικογένειας σου. Όσον αφορά την αλήθεια, απλά φρόντισε οι ερωτήσεις που θα κάνετε να μην διακυβεύουν την εξέλιξη της φιλίας σας γιατί τα πράγματα σίγουρα δεν θα μπορούν να φτιάξουν τόσο εύκολα με την απόσταση. Ποιος θέλει να μαλώσει με τους φίλους του σε συνθήκη καραντίνας; Φαντάζομαι κανείς.

ε) Δραστηριότητες του “messenger”

Όποιος έχει κάνει ήδη βιντεοκλήσεις στο messenger θα ξέρει σίγουρα την επιλογή των δραστηριοτήτων. Η εφαρμογή έχει φροντίσει για εμάς πριν από εμάς, φτιάχνοντας mini-παιχνιδάκια που μπορείς να παίξεις με την παρέα σου όσο συζητάτε τα δικά σας. Δοκιμάστε τα, έχουν πλάκα!

2. Δείτε βιντεάκια και σχολιάστε τα!

Μπορείτε να συγχρονιστείτε και να παρακολουθείτε ταυτόχρονα κάποια αστεία βιντεάκια στο YouTube ή την αγαπημένη σας σειρά και να τα σχολιάζετε, όπως ακριβώς κάνετε και όταν κάθεστε στον ίδιο καναπέ! Μια πολύ ωραία λύση γι’ αυτό είναι να κάνετε βιντεοκλήση από το Instagram. Στον τελευταίο, κατά την διάρκεια της συνομιλίας έχεις την δυνατότητα να ανοίξεις ένα νέο “παράθυρο” στην οθόνη την δική σου και των φίλων σου πατώντας την επιλογή “Μέσα”. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δείτε δημοσιεύσεις άλλων χρηστών του Instagram, δημοσιεύσεις στις οποίες έχετε κάνει “like” και άλλες που έχετε αποθηκεύσει στην συλλογή σας! Είμαι σίγουρη ότι θα έχετε να πείτε πολλά.

3. Βάλτε μουσική και χορέψτε!

Είναι πολύ ανακουφιστικό να είσαι μόνος στο δωμάτιο σου, να ακούς την μουσική που σου αρέσει και να χορεύεις όσο γελοία δεν μπορείς να το κάνεις όταν βγαίνεις για ποτό. Φαντάσου πόσο πλάκα έχει να το κάνεις αυτό με τους φίλους σου, έστω και από βιντεοκλήση. Έτσι είναι η συνθήκη της καραντίνας, ας προσπαθήσουμε να την κάνουμε λίγο πιο διασκεδαστική.

4. Ντύσου ΚΑΛΑ και ΒΑΛΕ το κραγιόν σου!

Ξέρω πόσο πολύ σου έχει λείψει να βγεις για ποτό με τους φίλους σου. Ε, κάντο!  Βάλε ό,τι ρούχο θα έβαζες αν πήγαινες στο club, βάψου, προμηθεύσου με το ποτό που σου αρέσει, χαμήλωσε το φωτισμό, βάλε μουσική και διασκέδασε με αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης.

Όταν τελειώσει όλο αυτό, θα μπορούμε να κάνουμε ελεύθερα ό,τι μας λείπει τώρα. Όμως, δες την θετική πλευρά. Δες το σαν μια εμπειρία! Αν δεν είχε συμβεί όλο αυτό δεν θα έβρισκες δικούς σου ευφάνταστους τρόπους διασκέδασης, απλά θα “αγόραζες” αυτήν την τελευταία έτοιμη, όπως έκανες και πριν. Η εμπειρία μου από αυτές τις μέρες καραντίνας μου δίδαξε πόσο πολύ ισχύει αυτό που όλοι λέγαμε, αλλά δεν ξέρω πόσο πολύ το σκεφτόμασταν, πριν. Πως θα περάσεις καλά, όπου και να είσαι αν η παρέα είναι καλή. Ακόμα και αν είσαι για 15η συνεχόμενη μέρα κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σου!

Καληνύχτα αγαπημένο μου ημερολόγιο, τα λέμε ξανά αύριο!

«Ημερολόγιο καραντίνας»: Ημέρα 10η

Δες τη σελίδα μας στο Facebook

 

Latest Articles

Διάβασε επίσης...