Exclusive Content:

«Ημερολόγιο καραντίνας»: Ημέρα 10η

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

σήμερα αποφάσισα να βγω για λίγο από τους τέσσερις τοίχους του δωματίου μου και να εξερευνήσω και τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Η πρώτη μου επίσκεψη, και αφού πέρασα πρώτα από την κουζίνα τσιμπολογώντας μπισκότα σοκολάτας, ήταν αυτή στο σαλόνι. Εκεί συνάντησα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μου, η αδερφή μου απορροφημένη στο κινητό, ο πατέρας μου προσκολλημένος στην τηλεόραση, παρακολουθώντας όλες τις νεότερες εξελίξεις και ξεφυσώντας από αγανάκτηση και η μητέρα μου μόνη της στην πολυθρόνα να παρακολουθεί πότε την τηλεόραση και πότε τους άλλους δύο. Τα άλλα δύο μου αδέρφια ξέρεις, λάπτοπ στα πόδια και μπάλα μπάλα μπάλα. Έτσι πρότεινα : “θέλετε να κάτσουμε όλοι μαζί και να παίξουμε παιχνίδια;” και ήταν η καλύτερη πρόταση που έχω κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Περάσαμε υπέροχα, άδειασε το κεφάλι μας από τις αρνητικές ειδήσεις και γελάσαμε με την καρδιά μας. Να, λοιπόν, μερικά παιχνίδια που παίξαμε:

 

  1. Το γνωστό και αγαπημένο “Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο”! Όπως ξέρεις, είμαστε εξαμελής οικογένεια όποτε μπορούμε οριακά να παίξουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Οδηγίες παιχνιδιού:

  • Για να παίξεις το συγκεκριμένο παιχνίδι πρέπει να έχεις μια παρέα τουλάχιστον έξι ατόμων ώστε να μπορέσουν να μοιραστούν οι κυριότεροι ρόλοι του παιχνιδιού (Πολίτες, Αστυνομικός, Κρυφός & Φανερός Δολοφόνος). Μπορείς να ορίσεις του συγκεκριμένους ρόλους όπως θες εσύ, ταυτίζοντας τους με χαρακτηριστικές φιγούρες της τράπουλας. Για παράδειγμα, ο Ρήγας ή “Κ” θα είναι ο Κρυφός δολοφόνος, κ.ο.κ. Σε περίπτωση που δεν διαθέτεις τράπουλα, μπορείς να κατεβάσεις στο κινητό σου την εφαρμογή “Παλέρμο” του Play Store η οποία είναι δωρεάν στις Andoid συσκευές.
  • Αφού λοιπόν έχουμε ορίσει τους ρόλους, κάθε μέλος της ομάδας διαλέγει τυχαία μια κάρτα από τις επιλεγμένες της τράπουλας, η οποία του φανερώνει τον ρόλο του στο παιχνίδι. Σε αυτή τη φάση,λοιπόν, τα άτομα έχουν χωριστεί σε δύο αντίπαλες ομάδες. Η μία αποτελείται από τους καλούς (Πολίτες και Αστυνομικός) και οι άλλοι από τους κακούς (Κρυφός & Φανερός Δολοφόνος). Ο καθένας γνωρίζει σε ποια ομάδα βρίσκεται χωρίς όμως να ξέρει ποιοι είναι στην ίδια ομάδα με αυτόν.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας διαβάζονται οι εξής οδηγίες από έναν αφηγητή, τις οποίες τα άτομα πρέπει να ακολουθήσουν:

«Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο και όλοι κλείνουν τα μάτια τους. Οι δύο δολοφόνοι ανοίγουν τα μάτια και κοιτάζονται. (Αφήνουμε μερικά δευτερόλεπτα). Κλείνουν κι οι δύο τα μάτια. Ο φανερός δολοφόνος σηκώνει το χέρι του. Ο ρουφιάνος ανοίγει τα μάτια του και τον βλέπει. (Αφήνουμε μερικά δευτερόλεπτα). Ο φανερός δολοφόνος κατεβάζει το χέρι του, ο ρουφιάνος κλείνει τα μάτια του και μία νέα ημέρα ξημερώνει στο Παλέρμο.»

Κατά τη διάρκεια της μέρας γίνονται συζητήσεις και ψηφοφορία με σκοπό οι πολίτες να καταλάβουν τους δολοφόνους και να τους βγάλουν από το παιχνίδι.

Σε αυτό το σημείο η νύχτα ξανά πέφτει και οι δύο δολοφόνοι σκοτώνουν κάποιων από τα υπόλοιπα μέλη δείχνοντας τον στο άτομα που ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια της μέρας. Η ημέρα ξανά έρχεται και η ιστορία επαναλαμβάνεται έως ότου να μείνουν στο παιχνίδι μόνο οι καλοί ή μόνο οι κακοί.

ημερολόγιο

2. Επόμενο αγαπημένο παιχνίδι είναι το “Όνομα, ζώο, πράγμα”

Οδηγίες παιχνιδιού:

  • Τα μόνα που χρειάζεσαι για να παίξεις αυτό το παιχνίδι είναι κυριολεκτικά, μολύβι και χαρτί!
  • Χωρίζεις το χαρτί σου σε κατηγορίες που επιλέγεις με την παρέα σου, οι οποίες δεν είναι στάνταρ. Δηλαδή, πέρα από τις πολύ βασικές που βάζουν όλοι (Όνομα, Ζώο, Φυτό, Πράγμα, Επάγγελμα), μπορείς να προσθέσεις και άλλες όπως, Χώρα, Χρώμα, Φαγητό κ.λπ. Στη συνέχεια, φτιάχνεις στο χαρτί σου τόσες οριζόντιες ή κάθετες στήλες όσες και οι κατηγορίες που θα παίξεις με την παρέα σου + μία επιπλέον για τη βαθμολογία.
  • Για να ξεκινήσει το παιχνίδι, ο πρώτος παίχτης (τυχαία) ξεκινάει λέγοντας «Α» και συνεχίζει να λέει την αλφαβήτα από μέσα του μέχρι ο διπλανός του να τον διακόψει. Το παιχνίδι ξεκινά με το γράμμα στο οποίο τον σταμάτησε. Τότε λοιπόν όλοι οι παίχτες γράφουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα λέξεις που ξεκινούν από αυτό το γράμμα και που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία.
  • Ο γύρος τελειώνει όταν κάποιος παίχτης συμπληρώσει όλες τις κατηγορίες και αφού πρώτα δώσει 10 δευτερόλεπτα προθεσμία στους συμπαίκτες του (ανακοινώνοντας φωναχτά τον αριθμό «1» για να ξέρουν από πότε ξεκινά ο χρόνος και φωνάζοντας «Stop» στο τέλος του.
  • Στο τέλος κάθε γύρου ανακοινώνονται με τη σειρά οι απαντήσεις και υπολογίζεται η βαθμολογία. Παίρνεις 20 βαθμούς αν είσαι ο μόνος που έχει βρει λέξη στη συγκεκριμένη κατηγορία, 10 βαθμούς αν η λέξη σου είναι διαφορετική από των υπολοίπων και 5 αν έχεις βρει την ίδια λέξη έστω και με έναν από τους συμπαίκτες σου. Το παιχνίδι τελειώνει όποτε ορίσετε με τη παρέα σου ή όποτε… βαρεθείτε. Κερδίζει αυτός που έχει την υψηλότερη βαθμολογία.

ημερολόγιο

3. Τρίτο και καλύτερο,  η ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ! Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για αυτό το παιχνίδι, αλλά εγώ θα πω τους βασικούς κανόνες ακόμα και για αυτό το σχεδόν ανύπαρκτο κομμάτι του πληθυσμού.

Οδηγίες παιχνιδιού:

  • Χωριστείτε σε δύο ομάδες! Ορίστε την κατηγορία με την οποία θα παίξετε καθώς και τον χρόνο στον οποίο θα πρέπει να βρείτε τη ζητούμενη λέξη ή φράση. Για παράδειγμα, ελληνικές σειρές και 1,5 λεπτό ανά ομάδα. Κάντε μια σύσκεψη με την ομάδα σου και αποφασίστε ποια σειρά  θα αναθέσετε σε ένα μέλος της αντίπαλης ομάδας για να μιμηθεί. Η διαδικασία γίνεται εναλλάξ και τελειώνει όποτε εσείς το αποφασίσετε. Νικήτρια είναι η ομάδα που κατάφερε να βρει τις περισσότερες σειρές.

 ημερολόγιο

4. Εννοείται μπορεί να παίξει κανείς τα επιτραπέζια που έχει σπίτι, όπως και άλλα παιχνίδια που όλοι παίζουμε με τις παρέες μας. Αυτά είναι τα δικά  μου τρία αγαπημένα για αυτό και στα αναφέρω. Κάτι μου λέει βέβαια πως και τις επόμενες μέρες θα κάνω κάτι αντίστοιχο με την  οικογένεια μου, όποτε θα γυρίσω για να σου περιγράψω τα καινούρια παιχνίδια που παίξαμε!

Το ζητούμενο είναι να βρεις έναν τρόπο να αδειάζεις το κεφάλι σου από αρνητικές σκέψεις, επίλεξε εσύ τον τρόπο που θα σε βοηθήσει καλύτερα και θυμήσου πως αν θες να νικήσεις τον πανικό, πρέπει να τον ψεκάσεις με χρώματα δημιουργικότητας και ευδιαθεσίας. Τα παιχνίδια, λοιπόν, στοιχηματίζω πως αν ήταν χρώμα θα ήταν το πιο έντονο ΡΟΖ! 

Καληνύχτα αγαπημένο μου ημερολόγιο, τα λέμε ξανά αύριο!

Ο Πλάτωνας, ο Di Caprio και η… πραγματικότητα!

Δες την σελίδα μας στο Facebook

Latest

 «ΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» – Παράταση Παραστάσεων

  ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ              ...

Παρουσίαση του βιβλίου “Καταδύσεις” της Κατερίνας Μαρτζούκου-Εκδόσεις Ελκυστής

Οι Εκδόσεις Ελκυστής σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Καταδύσεις” της Κατερίνας...

Newsletter

spot_img

Don't miss

 «ΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» – Παράταση Παραστάσεων

  ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ              ...

Παρουσίαση του βιβλίου “Καταδύσεις” της Κατερίνας Μαρτζούκου-Εκδόσεις Ελκυστής

Οι Εκδόσεις Ελκυστής σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Καταδύσεις” της Κατερίνας...

Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης “Οι Τετράποδοι Σε Βοηθούν!”

Eκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα...

 «ΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» – Παράταση Παραστάσεων

  ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ                             Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 19:00      ...

Παρουσίαση του βιβλίου “Καταδύσεις” της Κατερίνας Μαρτζούκου-Εκδόσεις Ελκυστής

Οι Εκδόσεις Ελκυστής σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Καταδύσεις” της Κατερίνας Μαρτζούκου την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι (Ρεθύμνης 36 και Καραϊσκάκη), Γαλάτσι, Αθήνα. Θα χαιρετίσει την εκδήλωση...

Ουρανία Γκάσιου -Ελένη Κεβεντσίδου – Τιμητική πρόσκληση στις δύο κορυφαίες Ελληνίδες οργανίστες από το Royal Festival Hall

Με τον τίτλο «Οι δύο ελληνίδες θεές του εκκκλησιαστικού οργάνου» υποδέχεται το Royal Festival Hall την Ουρανία Γκάσιου, οργανίστα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, και...

1 COMMENT

  1. Hi there! This blog post could not be written much better!

    Looking through this article reminds me of my previous roommate!
    He constantly kept talking about this. I most certainly will forward
    this post to him. Pretty sure he’ll have a very good read.
    Thank you for sharing!

Comments are closed.