Η πλαστική ομορφιά δεν παρέχει προσωπικότητα

Κάνοντας ένα scroll στο Instagram έχω παρατηρήσει πως υπάρχει μια συνεχής ανακύκλωση, μια επανάληψη φωτογραφιών με τη μόνη διαφορά στο πρόσωπο που απεικονίζεται και στο τοπίο. Η έμπνευσή, η ιδέα, η πόζα, τα μαλλιά, η έκφραση παραμένουν ίδια.

Πολλές νέες κοπέλες έχοντας ως «σύμμαχό» τους την ανασφάλεια και ως πρότυπο την Kim Kardashian, με την πλαστική στα χείλη, στο στήθος, στη μύτη, στους γλουτούς, ακολουθούν μια ανούσια μόδα προσπαθώντας να γίνουν ψεύτικες γιατί πιστεύουν πως με αυτό τον τρόπο θα γίνουν ελκυστικές ενώ στο τέλος καταντάνε γελοίες.

Να τονίσω πως δεν έχω κανένα θέμα με την επανορθωτική πλαστική χειρουργική.

Η νέα γενιά, η γενιά των social media κατέληξε στο να κοιτάει μόνο την «εικόνα». Αν κοιτάξουμε λίγο γύρω μας παρατηρούμε πως όλοι έχουν γίνει ίδιοι. Ίδια ρούχα, ίδιο μακιγιάζ, ίδια μαλλιά, ίδιο στιλ, ίδιες κινήσεις, χωρίς ίχνος προσωπικότητας και αυτοσεβασμού. Όλοι στέκονται στην εξωτερική ομορφιά που στο τέλος καταντά κλωνοποιημένο τερατούργημα. Κανείς δεν στέκεται στην εσωτερική ομορφιά, στην πνευματική καλλιέργεια, στην προσωπικότητα, στην εξυπνάδα, στο παράξενο, στο ιδιόρρυθμο, στο αγνό, στο φυσικό, έννοιες που παραμένουν άγνωστες στους νέους.

Πλέον δεν υπάρχει το διαφορετικό. Μην ντρέπεστε που είστε διαφορετικοί, είναι όμορφο. Όλη ομορφιά κρύβεται στο διαφορετικό. Αγαπήστε τον εαυτό σας. Μην προσπαθείτε να δείξετε μια ξένη, ψεύτικη εικόνα. Να είστε περήφανοι γι’ αυτό που είστε.

Την εξωτερική ομορφιά δεν θα την έχουμε για πάντα. Όσες πλαστικές κι αν κάνεις, όσα χρήματα κι αν ξοδέψεις σε ρούχα, καλλυντικά. Όλα αυτά μια μέρα θα φθαρούν. Και ξέρεις τι θα σου μείνει; Το μέσα σου, ο εσωτερικός κόσμος σου. Αυτός δεν θα φθαρεί ποτέ, ίσα ίσα θα είναι η δύναμή σου. Να είστε αληθινοί.

 

Υ.Γ. Δεν λέω να μην περιποιείστε τον εαυτό σας, αντίθετα να τον περιποιείστε αλλά πάντα με μέτρο.

3
Κλειώ Δημοσθένους
Λίγα λόγια για εμένα... χμμμ είμαι φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κατάγομαι από τη Λευκωσία της Κύπρου. Μου αρέσει πολύ το θέατρο, ο κινηματογράφος, η μουσική και να διαβάζω βιβλία. Λατρεύω τα ζώα και για αυτό συγκατοικώ με μία γάτα.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...