Η αντανάκλαση στον καθρέφτη

Αρκετά κορίτσια όταν μπαίνουν στην εφηβεία αρχίζουν και καταλαβαίνουν τις αλλαγές στο σώμα τους, καθώς και τον διαφορετικό σωματότυπο κάθε ανθρώπου. Ξαφνικά βιώνουν τις αλλαγές που γίνονται εξωτερικά τους, αλλά αυτό τις επηρεάζει βαθύτατα και εσωτερικά.
Καθώς πλέον έχουν ερεθίσματα από παντού, και ειδικά από τα social media, που έχουν εικόνες φαινομενικά αψεγάδιαστων γυναικών, πολλές φορές μπαίνουν στη σύγκριση της πραγματικότητας, δηλαδή του δικού τους σώματος, με αυτό που βλέπουν στην οθόνη του κινητού τους ή του υπολογιστή τους. Μπαίνουν στη σύγκριση με μία εικόνα που αρκετές φορές είναι παραποιημένη, και βάζουν τον εαυτό τους σε μία κατώτερη θέση, θεωρώντας ότι το αποδεκτό είναι αυτό που βλέπουν στην οθόνη και οτιδήποτε άλλο είναι αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού ή ακόμη και χλευασμού.

 

Έτσι στην εποχή που είμαστε υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ‘’πίεση’’ ειδικά για τα νεαρά κορίτσια που τώρα αναπτύσσουν την εξωτερική τους εμφάνιση αλλά και τον χαρακτήρα τους, καθώς τα ‘’μηνύματα’’ είναι παντού.

Προσπαθούμε, οι γυναίκες, αρκετές φορές να γίνουμε ‘’ίδιες’’ με κάποιες που θεωρούμε ότι είναι αποδεκτές και ξεχνάμε ότι καλό είναι να είμαστε οκ με το σώμα μας και με οποιαδήποτε χαρακτηριστικά έχει αυτό, γιατί στην τελική αυτό μας κάνει μοναδικές! Το να μην αγαπάμε την αντανάκλασή μας στον καθρέφτη πρώτον μας εξαντλεί ψυχικά με το να νιώθουμε ανεπαρκείς, αλλά δεύτερον κάποιες φορές μας οδηγεί σε ακραία πράγματα, όπως να καταλήγουμε να βλάπτουμε τον εαυτό μας με εξαντλητικές δίαιτες, χωρίς να συμβουλευόμαστε κάποιον ειδικό πάνω στο θέμα.

Για να αποφευχθούν όλες αυτές οι δύσκολες καταστάσεις το πιο σημαντικό είναι η αποδοχή του εαυτού μας. Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας θέλουμε να τον βελτιώσουμε, να τον κρατήσουμε υγιή και όχι να τον οδηγήσουμε στην καταστροφή. Όλα ξεκινάνε με εσωτερική δουλειά, ψυχική δουλειά, αλλιώς ό τι και να κάνουμε εξωτερικά δεν θα είναι βοηθητικό για εμάς.

Καμία κοπέλα δεν θα έπρεπε να πληγώνεται από τα πρότυπα, και το κίνητρό της σε όλα θα πρέπει να είναι να αποδεχτεί πρώτα εκείνη τον εαυτό της. Πολλές φορές έχουμε δει περιπτώσεις που η εμμονή για αυτό το ‘’τέλειο’’, έχει οδηγήσει κοπέλες να έχουν διατροφικές διαταραχές. Αυτό το μόνο που δημιουργεί είναι καταστροφή της υγείας μας , και ο μοναδικός λόγος είναι γιατί δεν αγαπάμε εμάς! Παρά μόνο μας εχθρευόμαστε γιατί δεν είμαστε ‘’τέλειες’’, μόνο που ξεχνάμε πως κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος, και ότι η αντανάκλαση στον καθρέφτη θα είναι πάντα μαζί μας, πάντα εκεί για εμάς, αν εμείς δεν μάθουμε να φερόμαστε καλά σε αυτή, δηλαδή στον εαυτό μας, αυτή όχι μόνο δεν θα γίνει καλύτερη αλλά θα υποφέρει.

Είναι κρίμα να αφήνουμε μια ζυγαριά, έναν καθρέφτη, τα social media να ορίζουν το πόσο καλά θα νιώθουμε με εμάς, και αν αξίζουμε. Όσο νιώθουμε εντάξει με αυτό που είμαστε και δουλεύουμε συνεχώς με τον εαυτό μας μόνο εμείς θα ορίζουμε την αξία μας. Απλά… ας μας αγαπήσουμε, αυτό είναι το μυστικό.

6
Μαριλένα Μπεκύρη
Φοιτήτρια,21 ετών, και αρκετά τελειομανής. Πιστεύω στη μαγεία της συγγραφής, και πως αυτή μας βοηθάει να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα

Latest Articles

Διάβασε επίσης...