Ήταν απλά μια άσχημη μέρα

Και πάει πέρασε! Μπορεί να τσακώθηκες με τον/την αγαπημένο/η σου, να σε αδίκησε το αφεντικό, να κόπηκες στο μάθημα που διάβαζες τόσο καιρό. Μπορεί να έσπασε το ποτήρι και να κόπηκες, να σε λέρωσε ο καφές, να σου κάηκε το φαγητό. Και με κάθε μικρή αναποδιά της περιπετειώδους ημέρας σου, νιώθεις τις ψυχολογικές σου αντοχές να μειώνονται. Μέχρι που φτάνεις εξουθενωμένος το βράδυ στο κρεβάτι, κοιτώντας το ταβάνι, σκεφτόμενος πως “ναι, πράγματι, η ζωή μου είναι απαίσια!”

Λοιπόν οχι, είχες μια άσχημη μέρα, οχι μια άσχημη ζωή. Τείνουμε να μεγαλοποιούμε τις καταστάσεις και ιδιαίτερα τις ατυχείς, επικεντρωνόμαστε σε αυτές και (τις αφήνουμε) να μας απορροφούν. Ξέρεις τί πιστεύω; Δε πειράζει!

Δεν πειράζει που έχεις άσχημες μέρες, δεν πειράζει που κάποιες στιγμές νιώθεις οτι θες να βάλεις τα κλάμματα χωρίς λόγο, δε πειράζει που σου φταίνε όλα και θες να μείνεις λίγο μόνος, δεν πειράζει που δεν ήρθαν όλα όπως θα τα ήθελες και κυρίως δεν πειράζει που δεν είσαι τέλειος! Επέτρεψε στον εαυτό σου να ξεσπάσει και μη φοβάσαι, δεν είσαι αδύναμος. Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις μια άσχημη μέρα είναι αρχικά απλά να το αποδεχτείς…

Ωστοσο παρακάτω υπάρχουν μερικές συμβουλές για να χαλαρώσεις στο τέλος μιας τέτοιας ημέρας!

  • Κάνε yoga!

Απλά κάτσε αναπαυτικά και πάρε βαθιές ανάσες αδειάζοντας το μυαλό σου απο κάθε αγχωτική ή απαισιόδοξη σκέψη. (Οχι δεν είναι η μαγεία του σύμπαντος που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, απλα οξυγωνόνεται πιο καλά ο εγκέφαλος σου…)

  • Κάνε ενα ζεστό μπάνιο

Χαλαρώνει τους μύς, μειώνει τα επίπεδα του άγχους, συμβάλλει στη καλή ψυχικη υγεία και στο τέλος πάντα νιώθεις σα να έφυγε ενα “βάρος” απο πάνω σου…

  • Μίλησε σε κάποιον

Μίλα σε κάποιον κοντινό σου άνθρώπο, (γκρίνιαξε αν χρειαστεί) ή απλώς άκουσε τον να σου μιλάει για τη δική του μέρα. Καμιά φορά βοηθάει το να επικεντρώνεσαι σε κάτι άλλο πέρα απο αυτό που σε βαραίνει!

  • Άκουσε μουσική

Είτε είναι pop, rock, ελληνικά ή ξένα, εκεί έξω σίγουρα υπάρχει ένα τουλάχιστον τραγούδι που περιγράφει ακριβώς τη κατάσταση σου αυτή τη στιγμή. Ταυτίσου ελεύθερα!

  • Πέσε για ύπνο

Τίποτα δεν συγκρίνεται με έναν καλό ύπνο στο τέλος μιας άσχημης μέρας! Για την ακρίβεια οκατά τη διάρκεια του ύπνου πέφτουν τα επίπεδα στρες και ο εγκέφαλος μας οργανώνει καλύτερα τις αναμνήσεις και τις δεξιότητες μας!

Να θυμάσαι: Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε εύκολα να διορθώσουμε και πράγματα που χρειάζονται χρόνο και κόπο. Δεν χρειάζεται να “τιμωρείς” τον εαυτό σου για κάθετι που πηγαίνει στραβά. Δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα, το μόνο που μπορείς σίγουρα να κάνεις είναι να προσπαθείς κάθε μέρα για το καλύτερο και στο τέλος, πίστεψε με, θα ανταμοιφθείς!

4
Μαρίζα Ρίζου
Μου αρέσει, πιο πολύ απο οτιδήποτε άλλο...αυτό το συναίσθημα που έχεις όταν νιώθεις ζωντανός, και οχι όταν απλά υπάρχεις, όταν οι αισθήσεις σου οξύνωνται και νιώθεις ξαφνικά οτι όλα στη ζωή σου με κάποιο τρόπο συνδέονται, παρελθόν, παρόν και μέλλον όλα συνομωτούν για να υπάρξεις εσύ....ή απο την αλλη απλά σκέφτομαι πολύ ως συνήθως.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...