Η ζέστη του καλοκαιριού, φέρνει τον Έρωτα

Και ενώ ένα ακόμη καλοκαίρι τελειώνει, κάθεσαι να απολογηθείς στον εαυτό σου, για τον έρωτα! Τον μικρό αυτό φτερωτό άγγελο, που γοητεύεται με τη θερινή αύρα, φέρνει κοντά τους ανθρώπους και δημιουργεί ίσως όνειρα που δε τείνουν να βγουν αληθινά.

Όλοι μας έχουμε συνδυάσει τους μήνες του καλοκαιριού, με διακοπές, παραλίες, κοκτέιλς, βραδυνές εξόδους και γενικά με ότι μας βγάζει απ΄την ανιαρή ρουτίνα… και μας ταξιδεύει σε ένα κόσμο εξωτικό, μοναδικό, που αγγίζει τη φαντασία. Το φως της ημέρας διαρκεί περισσότερο, γεγονός που φέρνει ευεξία και ενέργεια, υπάρχει πιο άμεση επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και όπως είναι φυσιολογικό, όλα αυτά συμβάλουν στο να γεννηθεί ένας νέος έρωτας εν όψη διακοπών και χαλάρωσης.

Ο ενθουσιασμός και η αυτοπεποίθηση που δημιουργεί ένα καινούριο φλερτ, μας κάνει να απολαμβάνουμε τη κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία. Ρομαντικές νύχτες στην άμμο, με τον χαλαρό απόηχο του κύματος και της κιθάρας, αγκαλιά γύρω απ΄τη φλόγα που καίει τα κορμιά, φτιάχνουν ένα κλίμα μυστηρίου και πάθους, που καμιά φορά οδηγεί στον έρωτα της ζωής, κάποιες φορές όμως “…στην απογοήτευση του φθινοπώρου”. Δυστυχώς το ειδυλλιακό τοπίο, το οποίο σαγηνεύει το ζευγάρι, συνήθως “ξεθωριάζει με τον ήλιο” και τα αποτελέσματα ενός πηγαίου και αυθόρμητου έρωτα, καταλήγουν στο απόλυτο μηδέν. Οι δικαιολογίες πολλές, όπως “… πρέπει να γυρίσω πίσω”, “δεν υφίσταται σχέση από απόσταση” ή ” εγώ έχω τη ζωή μου κι εσύ τη δική σου”, χαρακώνουν και πονούν συνήθως τον έναν από τους δύο.

 

Δεν είναι καθόλου εύκολο να διαχειριστείς όλη αυτή τη ψευδαίσθηση του καλοκαιρινού έρωτα, όλη αυτή την ανεμελιά που σε έκανε δέσμιο του ψυχικού και σωματικού σου “είναι”. Η ανάγκη για απελευθέρωση και η εκκαθάριση του μυαλού, καθώς τα θαλασσινά χάδια γεμάτα αρμύρα και αναμνήσεις, η χαλάρωση του κορμιού από ευθύνες και “πρέπει”, φρακάρουν σε αυτό το ” λίγο, με το κάτι πολύ από πάθος” μέσα στη ψυχή και σε αναζωογονούν, ηλεκτρίζουν το κάθε μόριο της ερωτικής φαντασίας και ικανοποίησης που ζεις για τις λίγες αυτές μέρες ή μήνες της απόδρασης.

 

 

Όσο όμορφη ή άσχημη είναι η ιστορία σου και ανεξάρτητα με το τέλος της, κράτησε μόνο τα καλά και τις εμπειρίες που σε δίδαξε. Μην την αφήνεις να σε πάρει από κάτω. Ούτως ή άλλως το καλοκαίρι και οι συνθήκες του, βοηθούν στο να λαμβάνουμε τα πράγματα πιο χαλαρά. Οι αναμνήσεις του έρωτα στη θάλασσα και στα σοκάκια κάποιου νησιού , για πάντα θα σχεδιάζουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο σου, ενώ η γλυκιά γεύση του φιλιού, θα υπάρχει στο στόμα σου ίσως και για πάντα…

 

2
Θεοδώρα Παπαζιάκα
Τα βιβλία και οι γνώσεις, υπάρχουν ζωντανά μέσα στα άδυτα του νου και της ψυχής μας...

Latest Articles

Διάβασε επίσης...