Η πρώτη σου λέξη σημαίνει πολλά!

Άπειρα συναισθήματα πίσω από αυτή την λέξη.H μητέρα του κάθε ανθρώπου στον κόσμο,έφηβου ή ενήλικα θα είναι ότι πιο σημαντικό είχε ή έχει στη ζωή του.Η λέξη Μαμά αποτέλει κάτι το ξεχωριστό,το όμορφο,το τρυφερό.Είναι το άλλο σου μισό,η κολλήτη σου,η φίλη σου,τα πάντα σου,ο άνθρωπος σου.Πότε δεν θα σου γυρίσει το μαχαίρι στην πλάτη,πότε δεν θα θελήσει το κακό σου,ποτέ δεν θα σε πληγώσει και ποτέ δεν θα σε αφήσει μόνο.

Θυμάμαι τη πρώτη φορά που την κοίταξα με βουρκωμένα μάτια,την κράταγα σφιχτά,και της έλεγα ψηθυριστά στο αυτί «μαμά σε χρείαζομαι.»Ήταν και είναι εκεί βράχος,σε όλες τις στεναχώριες μου,πάντα!Το ξέρω πολλές ήταν οι φορές που την στεναχώρησα,που την πλήγωσα με το χειρότερο τρόπο,που την ρήμαξα.Συγγνώμη μαμά!

Ώντας μικρό παιδί κάθε φορά που με δυσαρεστούσε κάτι,ανούσιο πιθανότατα,έτρεχα στο δωμάτιο μου και ξάπλωνα στο κρεβάτι μου με τις ώρες χωρίς να θέλω να βγώ έξω.Μα όταν γινόταν αυτό με πλησίαζε η μαμά μου,με αυτό το θλιμμένο ύφος που όλοι το γνωρίζουμε καλά και μου μιλούσε με τις ώρες για να ξεχαστώ.Δεν ξέρω πώς αλλά πάντα τα κατάφερνε!Πάντα έκλεβε ένα χαμόγελο μου τέτοιες στιγμές.Η μαμά είχε και έχει τον τρόπο!!Όπως όλες οι μαμάδες του κόσμου!

Αυτή σε έφερε στη ζωή,και της χρωστάς ένα μεγάλο ευχαριστώ.Ένας άνθρωπος υπερήρωας,με ειδικές ικανότητες.Η μαμά έχει αυτήν την αίσθηση που δεν την εμποδίζει να καταλάβει τι συμβαίνει.Το αισθάνεται από το πρόσωπο σου,πριν καν μιλήσεις.Δε μπορείς να της κρυφτείς.

Χρόνια Πολλά,λοιπόν,σε όλες τις μανούλες του κόσμου.Σε αυτές που μας γέννησαν και υπόφεραν για εμάς,σε αυτές που μας μεγάλωσαν και βασανίστηκαν για κάθε λόγο.Σε αυτές που ήταν δίπλα μας συνοδοιπόροι στο όμορφο ταξίδι της ζωής.Χρόνια Πολλά σε αυτές που ο πόνος μας θα είναι πάντα δικός τους!

 
Άντρεα Νικολάου
Ο αυθορμητισμός είναι ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία της προσωπικότητας μου.Είμαι φοιτήτρια στο Τμημα Επικοινωνίας&Μεσα Μαζικης Ενημέρωση στο ΕΚΠΑ και κατάγομαι από ένα γεμάτο ιστορία νησί,την Κύπρο.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...