Η “K-Pop” κυριαρχεί στην παγκόσμια μουσική σκηνή!

K-pop;

Τι είναι αυτό ,μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος;

Λοιπόν, είναι ένα είδος Νοτιοκορεατικής μουσικής . Ο όρος χρησιμοποιείται κυρίως για να περιγράψει διάφορα είδη εμπορικής ποπ μουσικής από τη Νότια Κορέα.

Η πρώτη δυναμική της εμφάνιση έγινε με το τραγούδι “Gangnam Style” του PSY, πριν 5 χρόνια. Αυτή ήταν η πρώτη επαφή του κοινού με την K-Pop. Όμως, ύστερα από αυτή την επιτυχία δεν είχαμε ακούσει για πολύ καιρό ένα παρόμοιο είδος μουσικής. Ωστόσο, η Κ-pop τους τελευταίους μήνες αρχίζει να κάνει την επανεμφάνιση της όχι μόνο στα αμερικάνικα charts, αλλά και σε όλο τον κόσμο, χάρη σε ένα συγκρότημα.

Ποιο είναι, όμως, αυτό το boy-band;

Το όνομα τους είναι BTS το οποίο, σημαίνει  Bangtan Boys, Bulletproof Boy Scouts και Beyond The Scene. Είναι μια επταμελή ομάδα αποτελούμενη από τον RM, ο οποίος είναι ο αρχηγός και ο βασικός ράπερ, τον Jin και τον V , οι οποίοι είναι τραγουδιστές, τον Jimin και τον Jungkook, που είναι βασικοί χορευτές και βασικοί τραγουδιστές, τον Suga, που είναι βασικός ράπερ και τέλος, τον J-Hope, ο οποίος είναι ράπερ και βασικός χορευτής.

Η πορεία τους μέχρι εδώ…

Έκαναν το ντεμπούτο τους στις 12 Ιουνίου 2013, και κυκλοφορώντας το πρώτο τους άλμπουμ  “2 cool 4 skool”, το οποίο ήταν το πρώτο μέρος της σειράς “school trilogy”. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το δεύτερος μέρος της σειράς με όνομα “ O!RUL8,2?”. Εκείνη την χρονιά κέρδισαν αρκετά βραβεία  ως “New Artist of the Year” για το τραγούδι τους  “No More Dream”. Δυστυχώς, όμως, δεν κατάφεραν να φτάσουν ψηλά στα chart. Τον επόμενο χρόνο, το τελευταίο μέρος της σειράς βγήκε και ονομάστηκε “Skool Luv Affair” και κατάφερε να φτάσει στην 3η θέση στο Billboard’s World Albums Chart και στην 1η στο Gaon Chart.

Ακόμη, το 2014 βγήκε το πρώτο τους studio album με όνομα Dark & Wild, που έφτασε στην 2η θέση στο Gaon Chart και πούλησε πάνω από 200.000 δίσκους.  Το 2015, κυκλοφόρησαν δύο ακόμα άλμπουμ με όνομα “The Most Beautiful Moment in Life, Part 1” και “The Most Beautiful Moment in Life, Part 2”. Το δεύτερο, μάλιστα, έφτασε στην κορυφή των Gaon and Billboard World Albums Charts και παρέμεινε εκεί για αρκετές εβδομάδες κάνοντας τους BTS το πρώτο K-pop γκρουπ που καταφέρνει κάτι τέτοιο στην ιστορία. Επιπλέον, το 2016 κυκλοφόρησε το άλμπουμ  “The Most Beautiful Moment in Life: Young Forever” το οποίο κέρδισε το βραβείο “ Album of the Year” στο Melon Music Awards και μπήκε στο U.S. Billboard 200.

Επιπροσθέτως, το άλμπουμ “Winds”, που κυκλοφόρησε το 2016, έγραψε ιστορία στον κόσμο της K-Pop. Έφτασε στο νούμερο 62 στο U.K. Official Albums Charts, και έγινε το πρώτο κορεάτικο άλμπουμ που το κατάφερε στην ιστορία. Επίσης, έφτασε στο νούμερο 26 στο Billboard 200, και έγινε οι πρώτοι K-Pop καλλιτέχνες που έφτασαν σε αυτή την θέση. Επιπλέον, έγινε το πρώτο K-Pop συγκρότημα που είχε 3 καταχωρήσεις στο Billboard 200. Ακόμη, το lead single τους “Spring Day” μπήκε στο US Billboard’s Bubbling Under Hot 100 Singles chart στο νούμερο 15.

Το τελευταίο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει, μέχρι στιγμής, είναι το “Love Yourself: Her” , που βγήκε τον Σεπτέμβριου του 2017, το οποίο έχει, και αυτό με την σειρά του, σπάσει πολλά ρεκόρ όχι μόνο για το συγκρότημα αλλά και για την K-Pop βιομηχανία. Το lead single τους “DNA” έφτασε στο νούμερο  67 στο Billboard Hot 100, κάνοντας τους BTS το πρώτο K-pop που το κάνει αυτό. Επίσης, συνεργάστηκαν με τους The Chainsmokers στο τραγούδι “Best of Me” και με τον  Steve Aoki και τον Desiigner στο τραγούδι “Mic Drop”. Το δεύτερο μάλιστα τραγούδι έφτασε στο 28 στο Billboard Hot 100 ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ τους.

Καταληκτικά, οι BTS υπήρξαν το πρώτο K-pop συγκρότημα που κέρδισε βραβείο στο Billboard Music Awards, που έκανε την εμφάνιση του και έπαιξε στο American Music Awards και εμφανίστηκε στο Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve. Δεν ήταν καθόλου  κακό το 2017 για τους BTS!

MUSIC TIME!!

Τα παρακάτω είναι μερικά από τα αγαπημένα μου music videos του Κορεάτικου Συγκροτήματος που μας κέρδισε τις καρδιές. Enjoy!

 

 

 

 

 

 

2

Latest Articles

Διάβασε επίσης...