Exclusive Content:

Άκης Πετρετζίκης: «Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός το νέο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη με τίτλο «Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ».

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Αν υπάρχει μαγεία στη μαγειρική, κρύβεται όλη στο φαγητό της μαμάς. Στο φαγητό που μας περίμενε κάθε μέρα επιστρέφοντας από το σχολείο, σε εκείνο που μας μάζευε γύρω από το τραπέζι την Κυριακή, αλλά και σε αυτό που απολαμβάναμε αραχτοί στον καναπέ, μπροστά από την τηλεόραση, ή περιμέναμε να γευτούμε για να μας παρηγορήσει. Τι είναι όμως αυτό που κάνει το φαγητό της μαμάς μαγικό; Για μένα, είναι οι αναμνήσεις που ξυπνάει, από την πρώτη μέχρι την τελευταία μπουκιά. Αυτές οι αναμνήσεις αποτελούν το βασικό συστατικό του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας. Ακολουθώντας τες δημιούργησα έναν απόλυτο οδηγό γεύσης για όλη την οικογένεια, αλλά και για όλους όσοι βρίσκονται μακριά από αυτή και αναζητούν ένα σταθερό σημείο αναφοράς – καλύτερο από το φαγητό, δεν μπορώ να σκεφτώ.

Άκης Πετρετζίκης

Πάνω από 260 συνταγές από την ελληνική, παραδοσιακή, «μαμαδίστικη» κουζίνα συνθέτουν ένα από τα πιο ολοκληρωμένα βιβλία μαγειρικής, το οποίο έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα «Τι να μαγειρέψω σήμερα;» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Άκης Πετρετζίκης

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης Πετρετζίκης μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα δεκαέξι χρόνια του. Στα δεκαοκτώ του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατεβεί στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ, στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!), εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα, μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία, με σκοπό να εξερευνήσει τη διεθνή κουζίνα.

Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη, μια και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους, βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο The Goring.

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία, όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA Master Chef. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Σήμερα ο Άκης αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους της τηλεόρασης. Κάθε μέρα, για τα τελευταία πέντε χρόνια, μαγειρεύει σε τηλεοπτικές εκπομπές. Πιο συγκεκριμένα, μαγειρεύει στην καθημερινή του εκπομπή στο MEGA Κάν’ το όπως ο Άκης, καθώς και στην εβδομαδιαία εκπομπή Ιστορίες από τη Λίστα. Παράλληλα, ο κόσμος τον απολαμβάνει στη διαδικτυακή του εκπομπή Kitchen Lab. Ο Άκης είναι γνωστός για την ευκολία που έχει να συνδυάζει απλά καθημερινά υλικά και να ετοιμάζει πεντανόστιμες συνταγές, γρήγορες και οικονομικές.

Επίσης, είναι ένας διακεκριμένος σεφ, παρασκευάζοντας υψηλού επιπέδου γαστρονομία. Άλλωστε πληθώρα πολυεθνικών επιχειρήσεων τον επιλέγουν ως κύριο πρεσβευτή των προϊόντων τους. Μέσα στο 2014, ο Άκης ξεκίνησε να εκδίδει μηνιαία περιοδικά ενώ εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής, με τίτλο Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις.

Πληροφορίες βιβλίου:

  • Κατηγορία : Γενικών γνώσεων
  • Θεματική κατηγορία : Μαγειρικές
  • Σειρά : Γενικών γνώσεων
  • Ημ. Έκδοσης : 06/12/2018
  • Σελίδες : 336
  • Ηλικία : 18+
  • Χιλιάδα Κυκλ.: 15η
  • ISBN:978-618-01-2804-8
  • Σχήμα: 22 x 27 cm
  • Βιβλιοδεσία : ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΟ

Latest

«Αρμένισμα στις θάλασσες» – Μία μουσική-αφηγηματική βραδιά στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις

  Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις                                            Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη                        Παρασκευή 26 Απριλίου...

Παρουσίαση βιβλίου της Στέλλας Λειβαδιώτου – Σάββατο 20 Απριλίου 2024 

Ο Δήμος Πολυγύρου και ο Σύλλογος Τεχνών και Πολιτισμού Βόρειας Χαλκιδικής (ΣΤΕΠ) σας...

Athens English Comedy Club – Κυριακή 28/4 στο Θέατρο ΕΛΙΑΡΤ!

Το Athens English Comedy Club ιδρύθηκε το 2019 και...

ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού στο ΘΕΑΤΡΟ ACT – ΠΑΤΡΑ

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λιακόπουλος - Γιωργής Κοντοπόδης Η «ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ» του Αντώνη ...

Newsletter

spot_img

Don't miss

«Αρμένισμα στις θάλασσες» – Μία μουσική-αφηγηματική βραδιά στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις

  Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις                                            Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη                        Παρασκευή 26 Απριλίου...

Παρουσίαση βιβλίου της Στέλλας Λειβαδιώτου – Σάββατο 20 Απριλίου 2024 

Ο Δήμος Πολυγύρου και ο Σύλλογος Τεχνών και Πολιτισμού Βόρειας Χαλκιδικής (ΣΤΕΠ) σας...

Athens English Comedy Club – Κυριακή 28/4 στο Θέατρο ΕΛΙΑΡΤ!

Το Athens English Comedy Club ιδρύθηκε το 2019 και...

ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού στο ΘΕΑΤΡΟ ACT – ΠΑΤΡΑ

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λιακόπουλος - Γιωργής Κοντοπόδης Η «ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ» του Αντώνη ...

ΘΕΡΙΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ 2024 με την Ελένη Σκότη

Δείτε το τρέιλερ του εργαστηρίου εδώ: Η Ελένη Σκότη...

«Αρμένισμα στις θάλασσες» – Μία μουσική-αφηγηματική βραδιά στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις

  Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις                                            Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη                        Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | Ώρα έναρξης 21:00 «Αρμένισμα στις θάλασσες» στη ράχη των κυμάτων με τον λόγο κατ’...

Παρουσίαση βιβλίου της Στέλλας Λειβαδιώτου – Σάββατο 20 Απριλίου 2024 

Ο Δήμος Πολυγύρου και ο Σύλλογος Τεχνών και Πολιτισμού Βόρειας Χαλκιδικής (ΣΤΕΠ) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Στέλλας Λειβαδιώτου με τίτλο “Πόσες είναι οι Εποχές;” που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου...

Athens English Comedy Club – Κυριακή 28/4 στο Θέατρο ΕΛΙΑΡΤ!

Το Athens English Comedy Club ιδρύθηκε το 2019 και είναι το πρώτο, και μοναδικό, εξ’ολοκλήρου Αγγλόφωνο comedy club στην Ελλάδα! Από το 2019, το...