Γνωρίστε την παραμυθένια Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς

Θες να ζήσεις ένα παραμύθι; Είσαι από τους ανθρώπους που θα ήθελες να ζήσεις στην εποχή των βασιλιάδων, ιπποτών, με κάστρα κτλ.; Ονειρεύεσαι ένα εναλλακτικό και ταυτόχρονα ιστορικό μέρος; Ένα μέρος που θα σε ταξιδέψει; Τότε είσαι στο σωστό άρθρο. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα ένα μαγευτικό μέρος στην Ελλάδα που είναι λες και αναδύθηκε από παραμύθι, την Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς στην ανατολική Πελοπόννησο. Ένας επιβλητικός βράχος που μέσα του κρύβεται μια πανέμορφη, μικρή πολιτεία.

Μπαίνοντας από την μεγάλη πύλη και διασχίζοντας ένα μικρό δρομάκι, σαν τούνελ αντικρίζεις κάτι το μοναδικό. Υπάρχουν πολλά σοκάκια που ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί μέσα σ’ αυτά, περιτριγυρισμένα από μικρά κατστηματάκια. Στα περισσότερα καταστήματα μπορείς να βρεις χειροποίητα αντικείμενα, από κοσμήματα έως διακοσμητικά για το σπίτι. Η θέα που αντικρίζεις είναι απερίγραπτη και έχεις τη δυνατότητα να την απολαύσεις πίνοντας ένα καφέ ή τρώγοντας στα διάφορα μαγαζιά που υπάρχουν. Όλη η θάλασσα στο πιάτο σου.

 

 

 

Κύριο αξιοθέατο, αυτής της μαγευτικής πολιτείας είναι η εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού, αφιερωμένη στο  Χριστό που σύρεται στο μαρτύριο. Μπροστά ακριβώς από την εκκλησία υπάρχει μια μικρή πλατεία με το χαρακτηριστικό κανόνι. Συνολικά «κρύβονται» σαν μικροί θησαυροί 40 εκκλησίες που περιμένουν να τις ανακαλύψει ο κάθε επισκέπτης. Φυσικά εάν έχετε αντοχές μπορείτε να ανεβείτε στο ψηλότερο σημείο του βράχου, απολαμβάνοντας την απέραντη θεά που σου προσφέρει αλλά και την εκκλησία της Αγίας Σοφίας που δεσπόζει.

 

Ας μην ξεχνάμε πως στην Μονεμβασιά γεννήθηκε ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Στην είσοδο της επιβλητικής Καστροπολιτείας υπάρχει μια ταμπέλα που αν την ακολουθήσεις σε οδηγεί στο σπίτι όπου έζησε. Έξω ακριβώς από το σπίτι του υπάρχει μία προτομή προς τιμήν του. Δυστυχώς η είσοδος στο σπίτι δεν επιτρέπεται.

 

Η Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία για τον κάθε επισκέπτη αλλά και ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

 

3
Κλειώ Δημοσθένους
Λίγα λόγια για εμένα... χμμμ είμαι φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κατάγομαι από τη Λευκωσία της Κύπρου. Μου αρέσει πολύ το θέατρο, ο κινηματογράφος, η μουσική και να διαβάζω βιβλία. Λατρεύω τα ζώα και για αυτό συγκατοικώ με μία γάτα.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...