Exclusive Content:

Γιατί οι φίλες στα ψώνια φαίνονται!

Είναι ευρέως γνωστό ότι όλες οι γυναίκες του κόσμου αγαπούν τα ψώνια, ιδιαίτερα όταν αυτά συνοδεύονται, θα έλεγα εγώ, από μία φιλική παρέα ή ακόμα καλύτερα τη παρέα της κολλητής μας. Όπως όλες μας ξέρουμε τα ψώνια μας ενώνουν και προάγουν την γυναικεία αλληλεγγύη που κρύβουμε μέσα μας! Εξάλλου δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία καταφατική απάντηση στην ερώτηση ‘’πάμε αύριο για ψώνια;’’.

Η κοπέλα φυσικά που αγαπά τα ψώνια περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, όπως και σύ δηλαδή, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη φυσικά από την κολλητή σου! Και αυτό γιατί γνωρίζεται και οι δύο καλά πως το νόημα της ζωής βρίσκεται στις γεμάτες με πράγματα σακούλες με ρούχα, παπούτσια, τσάντες και χίλια δυο(καθόλου υπερβολικός αριθμός) ακόμα αντικείμενα που σας αρέσει να ψωνίζεται. Επιπλέον, έχετε το ίδιο γούστο, αν δεν ταιριάζατε άλλωστε δεν θα συμπεθεριάζατε, οπότε ξέρετε τι αρέσει στη καθεμία κι έτσι η αγαπημένη σας αυτή διαδικασία γίνεται ακόμα ευκολότερη, αφού πάντα η γλυκούλα θα φέρει να σου δείξει κομμάτια που ξέρει ότι πιθανόν θα σου αρέσουν και τελικά έχει πάντα δίκιο.

Από την άλλη βέβαια, κάθε φορά που ξεκινάτε να πάτε για ένα καφέ, φαγητό ή μία χαλαρή βόλτα καταλήγετε πάντοτε να προτείνεται η μία στην άλλη, μιας που βγήκατε να πάτε να ρίξετε και μια ματιά στα μαγαζιά, άλλο αν στη συνέχεια μόνο λαμπατέρ που δεν αγοράζετε. Και επειδή οι περισσότερες από εμάς έχουμε τα χούγια μιας πλουσίας εκτός από τα λεφτά πάντα θα της ζητήσουμε να τσοντάρει κανένα ταλιράκι και βάλε, μιας που εμείς έχουμε ξεμείνει και με συνοπτικές διαδικασίες την αφήνουμε και αυτήν αδέκαρη. Και αυτό φυσικά είναι το σημείο που υποσχόμαστε ότι δεν θα ξαναβγούμε για ψώνια μέχρι τον επόμενο μήνα και ότι θα σταματήσουμε να παρακινούμε η μία την άλλη σε τέτοιου είδους κολασμένες ενέργειες, πράγμα που φυσικά δεν τηρούμε ποτέ, αφού δυο μέρες αργότερα θα μας συναντήσεις στην ουρά αναμονής για το δοκιμαστήριο κάποιου ρουχαλάδικου με 15 κρεμάστρες στο χέρι.

Η κολλητή σου, όμως δεν θα σου προτείνει να πάτε για ψώνια μόνο τις καλές μέρες! Θα είναι εκεί για να στο προτείνει και τις δύσκολες, καθώς το shopping therapy είναι πάντα η λύση στα προβλήματα, όποια κι αν είναι αυτά! Αλλά και τις περίεργες ώρες που θέλεις απελπισμένα να ψωνίσεις κάτι, έλα όμως που έχεις πάρει δέκα κιλά και τίποτα δεν σου πηγαίνει, η κολλητή σου θα είναι εκεί και θα ψάχνει υπομονετικά για να σου βρει το ιδανικό συνολάκι. Και ακόμα ξέρεις ότι πάντα θα είναι κει να σου πει την αλήθεια όσο σκληρή κι αν είναι. Ατάκες του τύπου ‘’σου πάει γάντι’’, ‘’είναι πολύ ωραίο αυτό που διάλεξες’’ αντικαθίστανται από φράσεις του στυλ ‘’σε παχαίνει’’, ‘’σε κονταίνει’’, ‘’σε ασχημαίνει’’. Και μπορεί να σε πληγώνει στιγμιαία, όμως ξέρεις ότι κοντοζυγώνει και η στιγμή που θα σε ρωτήσει τη γνώμη σου και θα τη ξεφτιλίσεις κι εσύ με τη σειρά σου. Στο τέλος όμως δεν κρατάτε ποτέ μα ποτέ μεταξύ σας κακία.

Οι αρμοδιότητές της όμως δεν εξαντλούνται στα παραπάνω. Τις φορές που τα χρόνια του Εθνικού Διχασμού μοιάζουν ευλογία μπροστά στο δίλλημα που έρχεστε όταν πρέπει να αποφασίσετε πιο από τα δύο μπλουζάκια θα πάρετε, η κολλητή σας θα είναι πάντα εκεί για να σας πει να πάρετε και τα δύο. Και χωρίς να το πολυσκεφτείτε αρπάζεται κι ένα τρίτο και κατευθύνεστε προς το ταμείο, αφού το ρητό που λέει ότι ‘’μετά την απομάκρυνση από το ταμείο μηδέ λάθος αναγνωρίζεται’’ έχει γίνει το moto σας. Και όταν πια έρθει και η δική σας σειρά να πληρώσετε και σας ρωτάει ο ταμίας αν είναι κάτι για δώρο, μιας που τόσα που θέλετε να αγοράσετε είναι σχεδόν βέβαιος ότι δεν προορίζονται όλα για σας, του απαντάτε όλα καμάρι και περηφάνεια, περισσότερη από όταν λέγατε ότι περάσατε στο πανεπιστήμιο, ‘’ΟΧΙ. Όλα είναι για μένα’’. Και κάπως έτσι φεύγετε τρισευτυχισμένες και σφιχταγκαλιασμένες από το κατάστημα, καθώς τα ψώνια που κάνατε σας γέμισαν χαρά και ευγνωμοσύνη.

Τέλος, αφού σηκώσατε τα μαγαζιά και καθίσατε να κάνετε έναν απολογισμό του τι αγοράσατε και πόσα λεφτά ξοδέψατε, αρχίζετε να τραβάτε τα μαλλιά σας για το πόσα άχρηστα πράγματα πήρατε και το πόσα χρήματα σας έφυγαν, καταλήγοντας κάπως έτσι να αράζετε στη βεράντα πίνοντας νερό και τρώγοντας παγάκια, μιας που δαπανήσατε και το τελευταίο σας ευρώ και τώρα δεν έχετε λεφτά ούτε για ένα πότο βαφτίζοντας την φαεινή αυτή ιδέα που είχατε, ώστε να μην δαπανήσετε άλλα χρήματα σε οικονομία.

6

Latest

PanArmonia: Ορφικοί Ύμνοι – Η πρεμιέρα στην Πάτρα

Η PanArmonia (Παναρμόνια) παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Ορφικοί Ύμνοι...

Γνωρίζοντας το μουσικό σύνολο PanArmonia και το ταξίδι των Ορφικών Ύμνων

Το μουσικό σύνολο PanArmonia δημιουργήθηκε πριν 13 χρόνια, το...

La la land: Γιατί όλα μπορούν να συμβούν

Έχουν περάσει 8 χρόνια από την κυκλοφορία της αμερικανικής...

From Friday For Friday – Το γκρίζο του μετρό, το κίτρινο της ελπίδας και η Μαντόνα

Το μετρό της Αθήνας μου έχει πολλές φορές δημιουργήσει...

Newsletter

spot_img

Don't miss

PanArmonia: Ορφικοί Ύμνοι – Η πρεμιέρα στην Πάτρα

Η PanArmonia (Παναρμόνια) παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Ορφικοί Ύμνοι...

Γνωρίζοντας το μουσικό σύνολο PanArmonia και το ταξίδι των Ορφικών Ύμνων

Το μουσικό σύνολο PanArmonia δημιουργήθηκε πριν 13 χρόνια, το...

La la land: Γιατί όλα μπορούν να συμβούν

Έχουν περάσει 8 χρόνια από την κυκλοφορία της αμερικανικής...

From Friday For Friday – Το γκρίζο του μετρό, το κίτρινο της ελπίδας και η Μαντόνα

Το μετρό της Αθήνας μου έχει πολλές φορές δημιουργήσει...

From Friday For Friday 2 – Το χιούμορ, οι «φεμινίστριες» και τα πιο χουχουλιάρικα κεριά του Instagram

Παρασκευή 10/2/2023 σήμερα και η εβδομάδα που πέρασε με...
Δήμητρα Πανοπούλου
Δηλώνω 18 χρονών και φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο πανεπιστήμιο. Δημιουργική και εσωστρεφή θα με χαρακτήριζα με όρεξη για αναζήτηση νέων πραγμάτων. Αποφάσισα να σπουδάσω δημοσιογραφία διότι έχω την ψευδαίσθηση ότι τα άρθρα μου θα αλλάξουν μια μέρα το κόσμο. Ποια πραγματικότητα εξάλλου δεν ξεκίνησε από μία ψευδαίσθηση; Λατρεύω τις ατελείωτες συζητήσεις, την καλή παρέα και τον ζεστό καφέ.
spot_imgspot_img

PanArmonia: Ορφικοί Ύμνοι – Η πρεμιέρα στην Πάτρα

Η PanArmonia (Παναρμόνια) παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Ορφικοί Ύμνοι – Η Πρεμιέρα» στο Αμφιθέατρο του “Συνεδριακού & Πολιτιστικού Κέντρου Πανεπιστημίου Πατρών” το Σάββατο 22...

Γνωρίζοντας το μουσικό σύνολο PanArmonia και το ταξίδι των Ορφικών Ύμνων

Το μουσικό σύνολο PanArmonia δημιουργήθηκε πριν 13 χρόνια, το 2010. Η PanArmonia, η οποία «γεννήθηκε» από την αγάπη 2 μουσικών για τη μουσική και...

La la land: Γιατί όλα μπορούν να συμβούν

Έχουν περάσει 8 χρόνια από την κυκλοφορία της αμερικανικής μουσικής, ρομαντικής, κωμικής-δραματικής ταινίας La la land. Την ταινία έχει σκηνοθετήσει και γράψει ο Ντάμιεν...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ