Γιατί να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες; (Part 2)

Πριν μερικούς μήνες είχα γράψει ένα άρθρο που σας εξηγούσα τους λόγους που κάποιος άνθρωπος μπαίνει στη διαδικασία του να μάθει ξένες γλώσσες. Στο συγκεκριμένo άρθρο σας είχα υποσχεθεί πως θα υπάρξει και συνέχεια του μιας και είναι ένα μεγάλο θέμα που δεν τελειώνει ποτέ, όσα άρθρα και αν γράψουμε, όσες συζητήσεις και αν κάνουμε. Ομολογώ πως άργησα αρκετά μέχρι να πάρω την απόφαση, να συλλέξω τις πληροφορίες, να βρω και άλλα επιχειρήματα για να γράψω και το δεύτερο άρθρο που σας είχα υποσχεθεί. Αλλά όπως καταλάβατε έχω καταφέρει να συλλέξω στοιχεία και είμαι πανέτοιμη για να σας τα παρουσιάσω!

  • Εάν θελήσεις να μάθεις ξένες γλώσσες οι οποίες είναι «παράξενες», δηλαδή το αλφάβητό τους δεν ανήκει στο λατινικό, τότε να ξέρεις πως έτσι ακονίζεται το μυαλό σου, ενισχύεται η μνήμη σου και η νοητική αντίληψη και παρατηρητικότητά σου.

 

  • Μαθαίνοντας μια ξένη γλώσσα έχεις τη δυνατότητα να μεταναστεύσεις στο εξωτερικό για μια καλύτερη  εργασιακή θέση. Επίσης εάν επιθυμείς να σπουδάσεις στο εξωτερικό, η γνώση άλλης γλώσσας πέρα από της μητρική είναι το βασικό κλειδί που σου δίνει αυτή την πρόσβαση.

 

  • Η αυτοπεποίθηση ενισχύεται. Πως; Το να γνωρίζει κάποιος αρκετές ξένες γλώσσες του δίνει άλλο «αέρα». Νιώθει πιο σίγουρος για τον εαυτό του και μπορεί να ανταπεξέλθει σε όποιο χώρο κι αν βρίσκεται, μ’ όποιους ανθρώπους κι αν έχει απέναντι του, αφού οι δεξιότητες επικοινωνίας αναπτύσσονται πολύ σημαντικά.

 

  • Ο πιο σημαντικός, ιδιαίτερος και ενδιαφέρον λόγος (για εμένα) είναι επειδή απλά αγαπάς να μαθαίνεις. Σ’ αρέσει να μαθαίνεις καινούργια πράγματα, να πειραματίζεσαι μαζί τους, να διευρύνεις τις γνώσεις σου.

Ξεκινώντας μια γλώσσα δεν πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι θα πρέπει να τη μάθετε άπταιστα και να να τη χειρίζεστε με δεξιότητα. Ναι, αυτός θα είναι ο στόχος σας ή το κίνητρο σας, αλλά σημασία θα έχει η όλη διαδικασία της εκμάθησης. Όσο πιο ευχάριστος θα είναι ο τρόπος μάθησης, τόσο πιο γρήγορα και πιο διασκεδαστικά θα μάθετε μια ξένη γλώσσα.

1
Κλειώ Δημοσθένους
Λίγα λόγια για εμένα... χμμμ είμαι φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κατάγομαι από τη Λευκωσία της Κύπρου. Μου αρέσει πολύ το θέατρο, ο κινηματογράφος, η μουσική και να διαβάζω βιβλία. Λατρεύω τα ζώα και για αυτό συγκατοικώ με μία γάτα.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...