Γιατί έφτασε η ώρα για να δεις Rick and Morty ?

Μία σειρά cartoon με πρωταγωνιστές τον νεαρό Morty ο οποίος ζει μία ήρεμη ζωή μαζί με την οικογένεια του και τον παππού του, Rick ο οποίος έχει πρόσφατα εγκατασταθεί μαζί τους. Γιατί βέβαια να θέλει κάποιος να δει άλλο ένα animation στο οποίο μάλιστα πρωταγωνιστεί μία φυσιολογική φαινομενικά οικογένεια;

Μα φυσικά γιατί ο Rick δεν είναι ο τύπος του παππού που όλοι έχουμε συνηθίσει. Ο Rick είναι ένας επιστήμονας με πολύ υψηλό δείκτη νοημοσύνης και ένα πολύ κακό συνήθειο, το ποτό. Ο Morty πάλι είναι ένας 14χρονος, ο οποίος σιγά σιγά ανακαλύπτει την εφηβεία και τον κόσμο γύρω του. Οι δυο τους είναι εντελώς διαφορετικοί, με τον κυνικό Rick να είναι ο ορισμός ενός μηδενιστή και τον νεαρό Morty, τις περισσότερες φορές όντας καλόψυχος, να θέλει να βοηθήσει όποιον μπορεί.

Μία σειρά που έχει ως στόχο να περάσει πολλά μηνύματα, τα οποία χρειάζεται ίσως να δεις και δεύτερη φορά κάθε επεισόδιο για να τα καταλάβεις. Από παράλληλα σύμπαντα, εξωγήινους πολιτισμούς, πάρκα αναψυχής στο στομάχι ενός ανθρώπου και θεωρίες για την ύπαρξη του γαλαξία μας ή σειρά εγγυάται όχι μόνο να σε ψυχαγωγήσει, αλλά να σε κάνει να σκεφτείς πόσο μικρός πραγματικά είναι ο κόσμος μας και πόσες από αυτές τις αναπάντητες θεωρίες ίσως και να ισχύουν.

Το Rick and Morty ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2013 με 11 επεισόδια, ενώ τα 10 επεισόδια της δεύτερης σεζόν τελείωσαν τον Οκτώβρη του 2015. Η σειρά αναμένεται να έχει και τρίτη σεζόν με 14 επεισόδια την οποία την περιμένουμε κάποια στιγμή εντός του 2017.

Τώρα στο αν αξίζει να δει κανείς Rick and Morty, προσωπικά θα απαντούσα πως ο ίδιος τελείωσα και τις 2 σεζόν μέσα σε 2 μόλις μέρες.

1
Κυριάκος Βαρνάβας
Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου. Λάτρης της ψυχολογίας, της ιστορίας και της ποίησης. Αδυναμία μου τα anime, το σκάκι και τα παιχνίδια τύχης. Αν με ρωτούσατε να περιγράψω την ιδανική εικόνα στο μυαλό μου αυτή θα ήταν "βροχή, ένα καλό βιβλίο μυστηρίου και ένα ποτήρι κρασι". Αν πάλι μου ζητούσατε να μιλήσω για το όνειρο μου, τότε δε θα χρειαζόταν να σας πω κάτι καθώς μπορείτε να το δείτε με τα ίδια σας τα μάτια, την οικογένεια μου, το Beasty.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...