Για Τους Φύλακες Αγγέλους Μας…

Όλοι έχουμε τουλάχιστον Έναν...

Είναι ίσως έννοιες, πνεύματα, φαντάσματα, είναι μάλλον οι Φύλακες- Άγγελοι με ανθρώπινη μορφή, όλοι αυτοί για τους οποίους δεν αφήνουμε τη σκέψη μας κενή. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο για όλους! Κάποιους μας συνδέει μια χημεία, μια ένωση ανεξήγητη, ένα ρεύμα ηλεκτρικό. Άνθρωποι που είναι πάντα μαζί μας κι ας οι παρουσίες μας είναι σε διαφορετικό χωροχρόνο, είναι αυτοί που μέσα μας θα είναι για μια ζωή ξεχωριστοί κι ας μην αφήνουν λευκά φτερά στο διάβα τους.

Μας ξέρουν από μέσα κι από έξω, τις ενοχές, τις ευαισθησίες, μπορούν και διαβάζουν την ανησυχία της στιγμής. Ανιχνεύουν το γέλιο στα μάτια μας και τη πικρία στο βλέμμα μας. Ξέρουν να θεραπεύουν κάθε εσωτερική μας πληγή απλά και μόνο με ένα τραγούδι, το αγαπημένο μας τραγούδι. Μας αποκαλούν διαφορετικά από ότι το πλήθος, μ’ ένα χαϊδευτικό ή με το βαφτιστικό μας και έχουν δικό τους τρόπο να μας προστατεύουν, γνωρίζοντας τέλεια το επόμενο βήμα μας στο σωστό ή λάθος δρόμο. Είναι οι άνθρωποι αυτοί που για λιγάκι χάνονται, μα στη πρώτη δική μας δυσκολία θα τρέξουν ακολουθώντας μονάχα το ένστικτο τους και τη κοινή φωνή. Πρόκειται για τους χειρότερους εχθρούς μας όταν μας λείπουν αλλά και τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα όταν είναι κοντά. Μάθαμε να τους ξεχωρίζουμε γιατί απλά είναι οι μόνοι που πιστεύουν σε εμάς και στα πιο τρελά μας όνειρα και στηρίζουν κάθε επιλογή μας, είτε αυτή οδηγεί στο γκρεμό, είτε στην απόλυτη ευτυχία.

Δεν είναι απαραίτητο να ελλοχεύει ο έρωτας! Πολλές φορές η ιερή αυτή σχέση ακούει στο όνομα της φιλίας, της οικογένειας, των στιγμών εκείνων που δεν είναι πια εδώ. Γιατί ας μη ξεχνάμε…οι Άγγελοι έρχονται απ’ τον ουρανό!

 
Θεοδώρα Παπαζιάκα
Τα βιβλία και οι γνώσεις, υπάρχουν ζωντανά μέσα στα άδυτα του νου και της ψυχής μας...

Latest Articles

Διάβασε επίσης...