Για εμάς που δεν θα μάθουμε ποτέ Γεωγραφία

Είχα μια συζήτηση της προάλλες με έναν μεγαλύτερο φίλο μου, για ένα ταξίδι που ήθελε να κάνει στην Τζακάρτα πριν κλείσει τα 35. Και έτσι όπως μου το λέει, σταματάει, με κοιτάει και με ρωτάει: «ξέρεις που είναι η Τζακάρτα έτσι;»

Πέρα από το γεγονός ότι ακόμα αναρωτιέμαι γιατί τον κάνω παρέα, η αντίδραση μου ήταν σαφώς η αναμενομένη, του τύπου: Ναι ρε συ εννοείται, δεν θα ξέρω ΕΓΩ που είναι η Τζακάρτα;

Έχοντας λοιπόν πολλές ελπίδες ότι μετά από την απάντηση αυτή θα συνέχιζε στο κύριο κομμάτι της συζήτησης μας, ο τυπάς ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ να συνεχίσει να με ρωτάει αν ξέρω σίγουρα που είναι.

Και κάπου εκεί ξεκινά η κατρακύλα, όπου ο φίλος μου με ρωτάει για διάφορα μέρη πάνω στον χάρτη, σοκαρισμένος που δεν τα ξέρω και πως έχω έλλειψη στην γεωγραφική μου γνώση.

ΟΧΙ ΚΟΥΚΛΕ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΖΑΚΑΡΤΑ ΕΣΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΣ.

Ούτε ξέρω που είναι το Εκουαδόρ, ούτε το Ουζμπεκιστάν ούτε το Κονγκό. Και ναι, τα μισά μέρη από αυτά που έχω πάει δεν ξέρω να στα δείξω στον χάρτη αλλά θα μπορέσω να ζήσω μ ’αυτό.

Αφού λοιπόν του ψιλοεξήγησα πως δεν έχω ιδέα από γεωγραφία και πως είμαι αποπροσανατόλιστη, όντας μεγαλύτερος συνέχισε να είναι γεμάτος απορία, πως γίνεται να μου λείπουν τόσο σημαντικές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Αναφέρω το μεγαλύτερος, διότι όταν του εξήγησα ότι εγώ ήμουν στην γενιά που σχεδόν σε όλα τα χρόνια του σχολείου δεν χρειάστηκε ποτέ να ξέρω απέξω κάτι τόσο εγκυκλοπαιδικό όπως το που είναι η Τζακάρτα και πόσο απέχει Θεσσαλονίκη-Γιάννενα, γιατί πολύ απλά πήγαινα σπίτι και το googlαρα, συνειδητοποίησε και ο ίδιος τα λογικά αίτια της άγνοιας μου αλλά και το ηλικιακό χάσμα το οποίο έγινε λίγο πιο εμφανές.

Παρ’όλα αυτά βάζω στοίχημα πως τα ¾ της τάξης μου στο λύκειο για να μην πω τα μισά παιδιά του σχολείου μου δεν έχουν ιδέα που είναι οι μισές χώρες που ακούνε πάνω στον χάρτη

Πράγμα το οποίο δεν είναι απαραίτητα τόσο τραγικό αλλά πόσο μάλλον λογικό διότι πλέον αν θέλω να διαπιστώσω που βρίσκεται το Εκουαδόρ θα εμπιστευτώ τυφλά το google maps και όχι τον πατέρα μου ή τον καθηγητή μου, που προσπαθεί να μου εξηγήσει πως το Εκουαδόρ είναι νοτιοανατολικά του Περού. (Kαι ναι, το έψαξα στο google. Don’t judge me)

Ναι, παραδέχομαι ότι δεν ξέρω μια από γεωγραφία ΑΛΛΑ

Τουλάχιστον δεν ήμουν από τα παιδάκια στο δημοτικό που έλεγαν πως η πρωτεύουσα της Χαλκιδικής ήταν η Χαλκίδα.

Πλέον ξέρω όμως πως η Τζακάρτα είναι στην Ινδονησία,

Και έτσι θα κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια.

18
Μαργαρίτα Αδρ
2 Κανόνες για την επιτυχία "Κάτω η πατριαρχεία και όλα τα κοκτέιλ 5 ευρώ" Βέλη Κανδηλιώτη, 2017μ.Χ. Η θα ναι μπλέ ή θα ειναι φαγητό αλλιώς, ΔΕΝ.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...