Σε μια προσωπική εξομολόγηση προχώρησε ο ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς, μιλώντας στην εκπομπή «Νωρίς Νωρίς» της ΕΡΤ, αποκαλύπτοντας ότι την περίοδο που του προτάθηκε να υποδυθεί τον Μανώλη Χιώτη βρισκόταν σε ιδιαίτερα δύσκολη σωματική κατάσταση.
Ο ηθοποιός, που αυτό το καλοκαίρι πρωταγωνιστεί σε θεατρική παράσταση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Μανώλης Χιώτης, ανέφερε πως ήταν έντονα καταπονημένος και οι γιατροί τού είχαν ήδη επισημάνει ότι έπρεπε να προσέξει την υγεία του.
«Όταν δέχθηκα την πρόταση γι’ αυτή τη δουλειά, ήμουν πολύ κουρασμένος, πάρα πολύ. Ήμουν εξαντλημένος. Οι γιατροί μού το είχαν επισημάνει. Είχα περιέλθει σε μια κατάσταση έντονης μυϊκής αδυναμίας, με αποτέλεσμα το σώμα μου να αντιδρά εσωτερικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παρά τις δυσκολίες, ο Γεράσιμος Γεννατάς εξήγησε ότι η συγκεκριμένη παράσταση αποτέλεσε για τον ίδιο μια υπενθύμιση της αξίας της χαράς και της ουσιαστικής επαφής με το κοινό. Όπως σημείωσε, η καθημερινότητα συχνά απομακρύνει τους ανθρώπους από όσα τους γεμίζουν πραγματικά, ενώ η τέχνη μπορεί να λειτουργήσει ως αντίβαρο σε αυτή την πίεση.
«Υπάρχει ένα επείγον στη ζωή μας που μας απομακρύνει από τη χαρά. Εδώ, στην παράσταση, συμβαίνει το αντίθετο. Έχουμε την ευλογία να αφιερώνουμε χρόνο σε κάτι που μιλάει στην καρδιά μας», ανέφερε.
Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που αποφάσισε τελικά να αποδεχθεί την πρόταση, παρά τη σωματική εξάντληση που αντιμετώπιζε. Όπως εξήγησε, το καλλιτεχνικό υλικό και το μήνυμα της παράστασης ήταν τόσο σημαντικά για εκείνον, ώστε θεώρησε πως άξιζε να μοιραστεί αυτή την εμπειρία με το κοινό.
«Αποδέχθηκα την πρόταση ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, γιατί ήταν τόσο πολύτιμο το υλικό και αυτά που θες να μοιραστείς με τους ανθρώπους, που λες: ναι, θα πάω να το κάνω», κατέληξε.

