Game Review: Resident Evil 7 biohazard

Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια, το Resident Evil επέστρεψε δυναμικά υπενθυμίζοντάς μας τι πραγματικά θα πει survival horror.

Κάνοντας την πολυαναμενόμενη εμφάνισή του μετά από το, ομολογουμένως απογοητευτικό, Resident Evil 6, το RE 7 εξέπληξε τους φανς, αλλά και τους gamers γενικότερα, αφού κατάφερε, όχι μόνο να ξεπεράσει τον προηγούμενο τίτλο της σειράς, αλλά και να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη στον τομέα του survival horror. Με την κυκλοφορία του το 2017 ανακαλύψαμε ότι το survival horror experience, που προσφέρει το Resident Evil, μπορεί να λάβει πάνω από μια όψεις σ’ ένα βιντεοπαιχνίδι, καθώς και ότι μπορεί να συμβαδίσει με τις απαιτήσεις της σημερινής εποχής χωρίς να χάσει τα χαρακτηριστικά, που είδαμε παλαιότερα και που αγαπήσαμε.

Το storyline του παιχνιδιού δεν ξεφεύγει πολύ από το στυλ των προηγούμενων, παρ’ όλ’ αυτά στη μεγαλύτερη έκταση του συγκεκριμένου, έχουμε νέους χαρακτήρες που δεν είχαμε ξανασυναντήσει στο παρελθόν, γεγονός που χάρισε μια φρεσκάδα στο franchise, ένα διάλειμμα απ’ το συνηθισμένο. Η πλοκή ακολουθεί τον Ethan Winters στην προσπάθειά του να ανακαλύψει τι συνέβη στη σύντροφό του, Mia, που εξαφανίστηκε ανεξήγητα αφήνοντάς πίσω μονάχα ένα τελευταίο, μυστηριώδες μήνυμα. Παράλληλα, στο σπίτι των Bakers, περίεργα γεγονότα συνοδεύουν την άφιξη ενός μικρού, άγνωστου κοριτσιού, τα οποία ο Ethan θα κληθεί σύντομα να ερευνήσει, αφού το μήνυμα της Mia θα τον οδηγήσουν εκεί. Πρόκειται για ένα αρκετά καλό storyline μέσα από το οποίο ξετυλίγονται μυστηριώδη και ανεξήγητα γεγονότα που καταφέρνουν να κρατήσουν τον παίκτη σε εγρήγορση μέχρι το τέλος.

Τα γραφικά του παιχνιδιού ήταν άριστης ποιότητας γεγονός που το έκανε απολαυστικό. Οι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι με μεγάλη λεπτομέρεια, καθώς είναι εμπνευσμένοι από αληθινούς ηθοποιούς. Παράλληλα, οι τερατώδεις μορφές που συναντά ο παίκτης είναι βέλτιστα πρωτότυπα σχεδιασμένες (δεν συναντάμε τα κλασικά ζόμπι) και άκρως φρικιαστικές! Τα ρεαλιστικά γραφικά συμβάλλουν στην δημιουργία της άκρως τεταμένης και τρομακτικής ατμόσφαιρας στην οποία στοχεύει το παιχνίδι.

Τα controls συμβάλλουν και εκείνα με τη σειρά τους στη δημιουργία ενός απολαυστικού horror game. Για πρώτη φορά συστήνεται το block button στους παίκτες, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να μπλοκάρουν επιθέσεις εχθρών κρατώντας, παράλληλα, το όπλο της επιλογής τους. Το shooting, το reloading, καθώς και το healing αποτέλεσαν απλές διαδικασίες που απαιτούσαν το πάτημα ενός πλήκτρου, ενώ η πρόσβαση και η πλοήγηση στο χάρτη και το inventory, αντίστοιχα, ήταν εύκολη και γρήγορη.

 

Στο κομμάτι της σκηνοθεσίας το RE παίρνει την πρώτη θέση και αυτό, γιατί δεν μπορούμε να εντοπίσουμε κανένα ψεγάδι. Το παιχνίδι είναι άριστα σκηνοθετημένο και σχεδιασμένο με το χάρτη να διαθέτει σωστά διαμορφωμένα περιβάλλοντα που δεν επαναλαμβάνονται και δεν κουράζουν τον παίκτη. Πίσω από κάθε πόρτα κρύβεται κάτι νέο και διαφορετικό, παρά το γεγονός, ότι ο παίκτης κινείται σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, όπως το σπίτι των Baker, η κεντρική αυλή και το ναυάγιο μετέπειτα. Παράλληλα, οι δημιουργοί εισάγουν ένα νέο και πιο βολικό τρόπο διαμόρφωσης του inventory, καθώς και του αποθηκευτικού χώρου που βρίσκεται σε κάθε save station κάνοντας την εικόνα του παιχνιδιού πιο ρεαλιστική. Τέλος, αξιοσημείωτο είναι το απολαυστικό και χαλαρωτικό theme που παίζει σε κάθε save station, το οποίο θυμίζει το στυλ της μουσικής που διέθετε το παλιό, κλασικό Resident Evil που όλοι αγαπήσαμε.

Συνοψίζοντας, το Resident Evil 7 επιστρέφει δυναμικά στη gaming σκηνή αφήνοντας πίσω τις ατυχίες του παρελθόντος. Με ένα νέο και αρκετά ανανεωμένο στυλ και διατηρώντας ορισμένα χαρακτηριστικά από παλαιότερους τίτλους της σειράς, καταφέρνει να δημιουργήσει βέλτιστες εντυπώσεις και να αφήσει τους φανς του franchise άκρως ικανοποιημένους!

7
Γκρέτα Γιάτσου
Ονομάζομαι Γκρέτα Γιάτσου (από το Γεωργία) και κατάγομαι απ’ την πανέμορφη Κεφαλλονιά. Σπουδάζω στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και στόχος μου είναι να ασχοληθώ με την αθλητικογραφία, ωστόσο μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα που με ενδιαφέρουν και μου τραβούν την προσοχή. Αγαπώ τη μουσική και το τραγούδι (τις περισσότερες ώρες της ημέρας φοράω ακουστικά), ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική και λατρεύω το gaming, τα anime και τις βόλτες με καλή παρέα.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...

Το Resident Evil 7 συνιστά ένα από τα καλύτερα comebacks που θα μπορούσε να παρουσιάσει η Capcom. Υιοθετώντας ορισμένα νέα χαρακτηριστικά στη σκηνοθεσία και το design και συνδυάζοντας άριστης ποιότητας γραφικά με μια ενδιαφέρουσα πλοκή, καταφέρνει να κάνει την υπέρβαση και να αποτελέσει έναν από τους καλύτερους τίτλους της ομώνυμης σειράς. Game Review: Resident Evil 7 biohazard